Filety z kurczaka w stylu francuskim Składniki
na 4 porcje: - 2 filety z kurczaka - 4 plastry szynki - 4 plastry żółtego sera - 2 łyżki mąki - 1 jajko - 2 łyżki mleka - 3/4 szklanki tartej bułki - olej do smażenia - sól - pieprz Sposób wykonania: 1. Filety opłucz, osusz. Każdy przekrój w poprzek na dwa płaty. Potem przy użyciu długiego, ostrego noża zrób w każdym z nich nacięcie. 2. Filety oprósz solą i pieprzem. W środek każdego włóż złożony plaster szynki owinięty plastrem sera. Nacięcia zepnij wykałaczkami. 3. Kieszonki panieruj kolejno w mące, jajku rozmieszanym z mlekiem i tartej bułce. Połóż na rozgrzany olej i usmaż na złoty kolor.
Użytkownicy także przypinają:
sirocco
jak smażyć żeby panierka była taka złota? ;)
britt9109
mniam mniam pycha napewno francuzi wszystko maja super procz zab zaby bym nie zjadla
Ulcia18
Wygląda przepysznie moze kiedys to zrobie na obiad;)
Fashionistka022
mniam, już mam kolejny obiad : )
sleepingwolf
Muszę zrobić bo wygląda przecudownie :)
MaJe_CzKa222
* :)
MaJe_CzKa222
krn78, niema za co ! :(
krn78
Bułka tarta. Muszę dziś kupić bułkę tartą. Dzięki za przypomnienie! :)