Literacka wizja ukochanej w epoce romantyzmu i pozytywizmu


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Znakomita warstwowa sałatka...
8 One-Pot Pastas - czyli 8 ...
Tortilla przepis. Jak zrobi...
Zupa krem cebulowa
ciastka robi się bardzo pro...
zioła
UWAGA! To sphagetti, które ...
Ciasto bez pieczenia z masą...
Kurczak w potrawce z curry ...
Wieprzowina po chińsku z or...
Tort kokosowo - truskawkowy
   CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GE...
SKŁADNIKI: 6 średniej wielk...
jebłecznik na serku homogen...
Tęczowe babeczki <3
migdałowe placuszki
Zdrowe rafaello z kaszy jag...
Ciasto śnieżny puch :)
Przepis na zawsze idealne c...
Pełnoziarnista pizza kebab-...
tak cudowne, że szkoda zjeść!
Lasagne z pieczarkami i ser...
Meksykańska lazania z patel...
kotlety z makaronu, przepis...
rafaello
Wypasiony omlet
Tinku

Tinku od MaJe_CzKa222

Dodane 20.03 o 23:08
Obserwuj
   CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER  Przepis Magdy Gessler Składniki: - 340 g mąki, - 5 g suszonych drożdży, - 1 ½ łyżeczki cukru, - 1 ½ łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy, - 250 ml letniej wody Wykonanie: Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.  Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule. Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

   CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER  Przepis Magdy

Gessler Składniki: - 340 g mąki, - 5 g suszonych drożdży, - 1 ½ łyżeczki cukru, - 1 ½ łyżeczki soli - 2 łyżeczki oliwy, - 250 ml letniej wody Wykonanie: Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach.  Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule. Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: