Rola prezydentury Lecha Wałęsy w kształtowaniu się III Rzeczypospolitej.


Więcej zszywek z tablicy

Mniaaaam !

Mielone inaczej.
Wariant &q...
Włoski kociołek błyskawiczn...
Skład:
3 filety z kurczaka
...
szpinak<3
makaron z fasolką szparagow...
Zapiekanka

Pomidorki kokta...
Calzone z mięsem i warzywam...
kotlety z kalafiora 

Skład...
zapiekanka ziemniaczana | P...
Aromatyczny kurczak w zioło...
QUICHE Z KURCZAKIEM, BROKUŁ...
Poświąteczna zapiekanka &qu...
Zapiekanka makaronowa z bro...
Przepis na górki nadziewane...
Zapiekanka ziemniaczana z m...
Cannelloni ze szpinakiem i ...
zapiekanka serowo -kurczako...
roladki ze szpinakiem
Roladki drobiowe z pieczark...
Ziemniaki faszerowane zapie...
zapiekanka z kaszy jaglanej
Kocham pomidory i mozzarell...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA

ci...
pieczeń ze schabu

Składnik...
makaronowa zapiekanka z łos...
kurczak
kasikaaaa

kasikaaaa

Dodane 28.04 o 13:40
Obserwuj
Aromatyczny kurczak w ziołowym cieście

Składniki:

2 spore piersi z kurczaka
1 płaska łyżeczka soli
½ łyżeczki ostrej papryki
½ łżeczki suszonego tymianku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki siekanej pietruszki
2 łyżki siekanego szczypiorku
1 szklanka mąki
1 jajko
¾ szklanki wody
½ łyżeczki sody
olej do smażenia

Sos:

4 - 5 łyżek kwaśnej, gęstej śmietany
szczypta soli
1 łyżka posiekanej natki
2 łyżki posiekanego szczypiorku

Piersi z kurczaka pokroić w plasterki. Z cytryny, dwóch łyżek wody, papryki, tymianku i połowy soli zrobić marynatę i obtoczyć nią piersi. Pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.

Mąkę wymieszać z wodą, jajkiem, resztą soli, pietruszką i szczypiorkiem. W łyżce wody rozpuścić sodę i dodać do ciasta. Ciasto musi być gęste, aby obkleiło piersi. Smażymy do zrumienienia na dobrze rozgrzanym oleju.

Wszystkie składniki na sos mieszamy i podajemy do gorącego kurczaka. Smacznego :)

Aromatyczny kurczak w ziołowym cieście


Składniki:

2 spore piersi z kurczaka
1 płaska łyżeczka soli
½ łyżeczki ostrej papryki
½ łżeczki suszonego tymianku
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżki siekanej pietruszki
2 łyżki siekanego szczypiorku
1 szklanka mąki
1 jajko
¾ szklanki wody
½ łyżeczki sody
olej do smażenia

Sos:

4 - 5 łyżek kwaśnej, gęstej śmietany
szczypta soli
1 łyżka posiekanej natki
2 łyżki posiekanego szczypiorku

Piersi z kurczaka pokroić w plasterki. Z cytryny, dwóch łyżek wody, papryki, tymianku i połowy soli zrobić marynatę i obtoczyć nią piersi. Pozostawić w chłodnym miejscu na co najmniej godzinę.

Mąkę wymieszać z wodą, jajkiem, resztą soli, pietruszką i szczypiorkiem. W łyżce wody rozpuścić sodę i dodać do ciasta. Ciasto musi być gęste, aby obkleiło piersi. Smażymy do zrumienienia na dobrze rozgrzanym oleju.

Wszystkie składniki na sos mieszamy i podajemy do gorącego kurczaka. Smacznego :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: