I jeszcze inna wersja Tarkuje ziemnaki i nie zlewam tego soku ,dodaję sól, pieprz 2 łyżki mąki. Boczek podsmażam z cebulą i gdy sie wszystko zarumieni dodaję szklankę mleka lub wody i zagotowuję na patelni, gorące wlewam do ziemnaków i mieszam,wylewam do blaszki i piekę. Wtedy babka jest mięciutka i pyszna. Można nie zapażać tylko wlać zimne mleko, też jest dobrze i to zależy od gustu.
renb
I jeszcze inna wersja Tarkuje ziemnaki i nie zlewam tego soku ,dodaję sól, pieprz 2 łyżki mąki. Boczek podsmażam z cebulą i gdy sie wszystko zarumieni dodaję szklankę mleka lub wody i zagotowuję na patelni, gorące wlewam do ziemnaków i mieszam,wylewam do blaszki i piekę. Wtedy babka jest mięciutka i pyszna. Można nie zapażać tylko wlać zimne mleko, też jest dobrze i to zależy od gustu.