Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

przepisy

nowość :)
Warstwowa sałatka z pierożk...
Blok waniliowy z pistacjami...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
skŁadniki:

150g pieczarek
...
Składniki

300 g mąki
200 g...
Truskawki marynowane w szam...
Muffinki z mięsa mielonego
...
Sałatka hot-dogowa
Sałatka z fetą i migdałami
...
burger z łososia
Moje podniebienie zachwycił...
Rafaello z kaszy jaglanej, ...
Pikantne ciastka serowo-mus...
Rocher - szybkie ciasto bez...
Pychotka krówkowo-mleczna
sałatka z ryżem i kurczakie...
Placki makaronowe z wędliną...
Szaszłyki z ananasem i kurc...
Kopytka zapiekane z papryko...
PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE ...
Truskawkowa Biedronka:-)
Ba...
Meksykański król imprez, pr...
myślicie, że faktycznie moż...
jogurtowiec z malinami bez ...
Kubanka :)
Obserwuj profil
laura200

laura200

Dodane 12.04 o 21:54
Przypnij Polub Komentuj
  5329
Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

Składniki:

- 300 g mleka w proszku
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g żurawiny
- 80 g obranych pistacji
- 12 herbatników
- 120 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Mleko w proszku mieszamy z bakaliami i pokruszonymi herbatnikami. W rondelku umieszczamy masło, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu, do połączenia się składników. Masę odstawiamy, aby trochę przestygła. Keksówkę (u mnie 26x14) wykładamy folią spożywczą. Folia powinna wystawać za foremkę, aby łatwiej wyciągało się blok. Przestudzoną, letnią masę wlewamy do mleka z bakaliami. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Masę dociskamy łyżką, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce. Najlepiej na całą noc.

Blok waniliowy z pistacjami, żurawiną i orzechami

Składniki:

- 300 g mleka w proszku
- 100 g orzechów laskowych
- 100 g orzechów włoskich
- 80 g żurawiny
- 80 g obranych pistacji
- 12 herbatników
- 120 g masła
- 1/3 szklanki cukru
- 3/4 szklanki wody
- 2 łyżeczki cukru wanilinowego


Mleko w proszku mieszamy z bakaliami i pokruszonymi herbatnikami. W rondelku umieszczamy masło, cukier i wodę. Gotujemy na małym ogniu, do połączenia się składników. Masę odstawiamy, aby trochę przestygła. Keksówkę (u mnie 26x14) wykładamy folią spożywczą. Folia powinna wystawać za foremkę, aby łatwiej wyciągało się blok. Przestudzoną, letnią masę wlewamy do mleka z bakaliami. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do keksówki. Masę dociskamy łyżką, przykrywamy folią i umieszczamy w lodówce. Najlepiej na całą noc.

Gloria20

Wygląda pysznie ! W wolnym czasie na pewno wypróbuję przepis :)

14.04 o 23:40    | 

Monicasofia

Apetycznie wygląda,napewno zrobię

16.04 o 0:16    | 

charlotte111

to musi być zajezaje :D

18.04 o 17:08  
    | 

natalka_554

Ale smakowicie wygląda

19.04 o 21:50  
    | 

ola21082108

czy pistacje moga być solone?

20.04 o 20:47  
   2  | 

asia29721

Właśnie czy mogą być solone?

20.04 o 21:24    | 

kiska200

ale fajne :P szkoda ze na diecie jestem xD

21.04 o 17:03  
    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
kicia544
kacha0809
ewac123
alfiky
sylwia21410
natuu9o
Majka1992
Natala00
wysocka00
dusia17

oraz 178 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry