Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Pierogi z pieca z kurczakie...
imprezowa przekąska
Sernik Pina Colada

Składni...
PIKANTNE BURGERY ZIEMNIACZA...
Przepis na naleśniki
Sałatka z kalafiorem, rzodk...
BANOFEE PIE CZEKOLADOWE - b...
SZYBKIE SAŁATKI NA LATO – D...
Łazanki z cukinią i pieczar...
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAM...
Zapiekane naleśniki z szynk...
Sałatka czosnkowa z pieczar...
Kurczak zapiekany ze szpina...
Zapiekanka makaronowa z szy...
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Mini kanapeczki ze szpinaki...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA cia...
Pomidor, ogórek kiszony. Py...
Bułeczki z szynką, szpinaki...
Kruche ciasto na tartę (wyt...
Smażone BEZ TŁUSZCZU! Zdrow...
Sałatka z mozzarelli i sała...
PYSZNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM...
Śniadanie na szybko: tortil...
BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEB...
pyszne tortille
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222 od princess6999

Dodane 12.07 o 11:26
Przypięte po raz pierwszy przez bettypasja
 1104
BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEBULKĄ czeskie placki ziemniaczane Składniki na 6 sporych placków: 4 duże ziemniaki 1 duża cebula 1 jajko 2 pełne łyżki maki pszennej 100 g. boczku wędzonego w plastrach 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku 1/3 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Boczek i cebulę kroję drobno, najpierw na niewielkiej ilości oleju podrumieniam boczek, po czym dorzucam cebulkę. Smażę razem do zrumienienia cebuli. Obrane ziemniaki ścieram na tarce z grubymi oczkami, dodaję do nich jajko, szczypiorek, majeranek i podsmażoną cebulkę z boczkiem. Dosypuję mąkę, doprawiam pieprzem i solą. Dokładnie mieszam. Rozgrzewam olej na dużej patelni i wykładam spore porcje ciasta, formując duże podłużne placki. Smażę je po ok. 3 minuty z każdej strony. Najlepsze są gorące.

BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEBULKĄ czeskie placki ziemniaczane Składniki na 6 sporych placków: 4 duże ziemniaki 1 duża cebula 1 jajko 2 pełne łyżki maki pszennej 100 g. boczku wędzonego w plastrach 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku 1 płaska łyżeczka suszonego majeranku 1/3 łyżeczki mielonego, czarnego pieprzu olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Boczek i cebulę kroję drobno, najpierw na niewielkiej ilości oleju podrumieniam boczek, po czym dorzucam cebulkę. Smażę razem do zrumienienia cebuli. Obrane ziemniaki ścieram na tarce z grubymi oczkami, dodaję do nich jajko, szczypiorek, majeranek i podsmażoną cebulkę z boczkiem. Dosypuję mąkę, doprawiam pieprzem i solą. Dokładnie mieszam. Rozgrzewam olej na dużej patelni i wykładam spore porcje ciasta, formując duże podłużne placki. Smażę je po ok. 3 minuty z każdej strony. Najlepsze są gorące.

robin9

Zaraz spróbujemy, choć bez majeranku :-(

20.06 o 12:25       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

oraz 10 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY