Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami . Składniki:
tortilla pełnoziarnista lub pszenna 6 szt,
szpinak świeży 200 g,
pieczarki 300 g,
cebula 1 szt,
kukurydza pół puszki,
oliwki czarne 100 g,
ser żółty 100 g,
czosnek 2 ząbki,
sól i pieprz do smaku,
oliwa z oliwek do smażenia,

Sposób przygotowania:
Szpinak myjemy i drobno siekamy. Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy. Do pieczarek dodajemy szpinak i smażymy do momentu odparowania wody. Pod koniec dodajemy sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Oliwki przekrawamy na pół i dodajemy do usmażonego szpinaku i pieczarek. Tortille rozkładamy na blacie. Farsz dzielimy na 6 części i nakładamy na środek tortilli. Następnie farsz posypujemy kukurydzą i startym na grubych oczkach serem żółtym. Następnie boki tortilli składamy do środka z 4 stron i spinamy wykałaczkami, tak aby tortille się nie pootwierały. Olej rozgrzewamy. Gotowe kieszonki kładziemy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym i świeżymi pomidorkami. Smacznego
Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej z pomidorem w śmietanie.

Składniki
- mała kapusta pekińska
- 2 pomidory
- kilka rzodkiewek
- 0,5 czerwonej cebuli
- zielona cebulka lub szczypiorek
- 2-3 łyżki śmietany 12 lub 18%
- 1 łyżka mleka
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Kapustę szatkuję, pomidory kroję w kostkę, rzodkiewki w plasterki, cebulki w drobną kosteczkę. Warzywa przekładam do miski, dodaję śmietanę, mleko, dokładnie mieszam, Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Smacznego :)
południowa sałatka z kurczakiem i fasola . 

Składniki sałatki

4 liście sałaty rzymskiej drobno pokrojonej1 szklanka kawałków grillowanego kurczaka4 łyżki kukurydzy z puszki bądź świeżej½ cebuli pokrojonej w drobną kostkę2 pomidory malinowe, pokrojone w kostkę½ awokado pokrojonego w kostkę4 łyżki czerwonej fasoli z puszki, bądź innej½ szklanki startego sera cheddar (ja użyłam odmiany czerwonej)½ filiżanka pokruszonej upieczonej tortillikolendra/pietruszka nać

Dressing

½ filiżanki jogurtu greckiego1 łyżka oliwy1 łyżeczka miodu1 łyżeczka octu jabłkowego1 ząbek czosnkusok z ¼ cytryny⅙ papryczki jalapeño, bardzo drobno pokrojonejniepełna łyżeczka przyprawy Taco (bez wzmacniaczy smaku)ew. sól do smaku

Przygotowanie

Mieszamy wszystkie składniki sałatki w dużej misce. Jeśli sałatka nie będzie serwowana od razu, pomiń pokruszoną tortillę i dressing. Dodajemy je tuż przed podaniem. Dzięki temu będzie chrupiąca i nie nasiąknie sokiem z warzyw i dressingiem. Dodatkowo dressing zawiera sól, co wyciąga wodę z warzyw. A nie chcemy aby warzywa w sałatce były rozmoczone w momencie podawania.Składniki na dressing dobrze mieszamy, polewamy nim sałatkę i jeszcze raz wszystko mieszamy.Podajemy na zimno.
pyszne tosty
SMAKOWITY I PROSTY OBIAD Z KILKU SKŁADNIKÓW - PRZYGOTOWANIE ZAJMUJE OK. 5 MINUT A POTEM DO PIEKARNIKA I GOTOWE :D 
sos ogórkowo- szczypiorkowy do potraw z grilla. ½ szklanki posiekanego szczypiorku1 średni świeży ogórek½ szklanki śmietany2 ugotowane na twardo żółtka2-3 łyżki ostrej musztardysól, cukier do smaku. Sposób przyrządzenia:
Posiekany, szczypiorek i ogórek wymieszać z rozgniecionymi żółtkami, śmietaną i musztardą. Przyprawić do smaku solą i cukrem.
  



Muffinki owsiane z jabłkiem i bakaliami

Puszyste, wilgotne babeczki pełne witamin i zdrowia.

Składniki
Suche:

250 g mąki
50 g płatków owsianych
50 g otrębów owsianych
3 łyżki cukru trzcinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
szczypta soli
1 jabłko
garść orzechów włoskich
garść migdałów
garść rodzynek
3 łyżki słonecznika
łyżka siemienia lnianego

Mokre:

2 jaja
200 ml mleka
80 ml oleju
3 łyżki płynnego miodu

Sposób przygotowania

Suche: Jabłko obieramy, kroimy na małe kawałki. Orzechy i migdały siekamy. Wszystkie składniki suche mieszamy w misce łącznie z jabłkiem i orzechami.
Mokre: W drugiej misce łączymy składniki mokre krótko ubijając.
Składniki mokre przelewamy do suchych i krótko mieszamy do połączenia się składników, mogą pozostać grudki (nie należy zbyt długo mieszać ciasta, bo muffinki wyjdą suche i zbite).
Ciasto przekładamy do foremek na babeczki wyłożonych papilotkami do ok. 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20-25 min. w temp. 180°C.
Nadziewane bułeczki na szybko
zdrowe-placuszki-brokułowe-z-sosem-jogurtowo-czosnkowym.Składniki:

(2-3 porcje)

1 brokuł
1 kulka białej mozzarelli starta na tarce o grubych oczkach
szczypta płatków chilli (opcjonalnie)
szczypta soli
2 łyżki bułki tartej
2 jaja
kropla oliwy lub oleju do smażenia


Składniki sosu:

3 łyżki jogurtu naturalnego (ja używam jogurt naturalny gęsty)
0.5 lub 1 ząbek czosnku (w zależności czy lubicie)


Przygotowanie:

Brokuł podzielić na różyczki. Grubsze łodygi różyczek naciąć na końcówkach nożem w kształcie krzyża (przyspieszy to gotowanie łodygi, która jest twardsza od reszty).
W dużym, szerokim rondlu zagotować wodę ze szczyptą soli i szczyptą cukru.
Do wrzącej wody włożyć różyczki brokuła łodygą do dołu (poziom wody może sięgać do połowy różyczek). Przykryć, zagotować i zmniejszyć ogień. Gotować ok. 5 minut.
Odcedzić brokuł na sicie. Sito razem z brokułem położyć na rondlu, przykryć i ostawić na 10-15 minut. Gorąca para z brokuła sprawi, że brokuł nam jeszcze zmięknie.

Ugotowanego brokuła przełożyć na deskę i pokroić. Przełożyć do misy.
Do ostudzonego dodać jaja, bułkę tartę, ser mozzarella oraz szczyptę soli i chilli.

Wymieszać wszystko dokładnie ręką. Można dodać odrobinę więcej bułki, jeśli masa nie będzie się łączyć ze sobą.

Rozgrzać patelnie (ja lubię smażyć na patelni teflonowej do naleśników), wlać odrobinę oliwy i rozsmarować pędzelkiem po całej powierzchni.
Na gorącą patelnię kłaść formowane placuszki.
Smażyć do zrumienienia z obydwu stron, od 2-4 minut z każdej w zależności od grubości placuszka.
Wyłożyć na talerz, polać sosem czosnkowo-jogurtowym (przeciśnięty ząbek czosnku wymieszany z jogurtem).
  



Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami

schab: 6 plastrów
pieczarki, pokrojone w talarki: 150 g
mleko: 250 ml
mąka pszenna typu 450: 20 g
masło (82% tłuszczu): 20 g
ser Emmentaler, starty na drobnych oczkach : 80 g
ser Gran Padano : 2 łyżki
oliwa z oliwek do smażenia : 1 łyżka
musztarda Dijon: 1 łyżka
ocet biały winny: 2 łyżki
oliwa z oliwek: 4 łyżki
sałata masłowa: 1 szt.
sól: szczypta
pieprz: szczypta

Dla 4 osób

Czas przygotowania: około 20 minut
Czas pieczenia: 2-5 minut (do momentu, aż się zarumieni)

*Przygotuj: naczynie żaroodporne, trzepaczkę, słoik.
*Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C ¬(termoobieg lub funkcja grilla)

Sos beszamel: Do garnka wlewamy 250 ml mleka. Gotujemy, uważając, żeby nam się nie przypaliło. 
W kolejnym garnku roztapiamy 20 g masła, które powinno się rozpuścić równomiernie na dnie garnka. Do garnka z rozpuszczonym masłem dodajemy 20 g mąki, cały czas mieszamy. Podsmażamy zasmażkę (mąka nie może być surowa). Bierzemy trzepaczkę. Ciepłe mleko dolewamy do garnka z zasmażką. Mieszamy bardzo energicznie, aż sos się zagęści. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy starty na drobnych oczkach ser Emmentaler, mieszamy. Zestawiamy garnek z ognia. 

Schab: 6 plastrów schabu myjemy i osuszamy. Plastry schabu kładziemy na desce do krojenia. Odkrawamy białe błonki. Przygotowane mięso odstawiamy na bok. 150 g pieczarek kroimy w talarki. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy z oliwek. Plastry schabu doprawiamy pieprzem i solą z obu stron, a następnie kładziemy na rozgrzaną patelnię. Mięso smażymy z obu stron – gdy jest już podsmażone, przekładamy je do naczynia żaroodpornego. 
Na tę samą patelnię wrzucamy pieczarki, solimy, smażymy. Do sosu beszamel dodajemy sok z mięsa, który zebrał się w naczyniu żaroodpornym.
Do sosu dodajemy pieczarki prosto z patelni. Sos beszamel rozsmarowujemy na plastrach schabu. Posypujemy 2 łyżkami startego sera Grana Padano. Wkładamy schab do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C (termoobieg lub funkcja grilla) i pieczemy do momentu, aż całe danie się zarumieni (około 2-5 minut).

Sałata: Wcześniej umytą i dobrze osuszoną sałatę masłową rwiemy na kawałki, które wkładamy do miski. Do słoika dodajemy 1 łyżkę musztardy Dijon, 4 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki białego octu winnego. Energicznie potrząsamy słoikiem. Dodajemy 1 łyżkę wody, potrząsamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy słoik i energicznie nim potrząsamy. Polewamy sałatę sosem a następnie przekładamy ją do mniejszych miseczek. Wyjmujemy schab.
...
Sałatka z tortellini i serem

Składniki:
opakowanie tortellini
czerwona papryka
ogórek długi
puszka kukurydzy
pęczek szczypiorku
100 g sera żółtego
3 łyżki majonezu
4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Pierożki ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w cienkie i krótkie paseczki. Ogórek umyć, obrać i pokroić w grubą kostkę. Szczypior opłukać i drobno posiekać. Ser żółty pokroić w kosteczkę lub zetrzeć na tarce.
W miseczce wymieszać tortellini, ser, paprykę, ogórka, kukurydzę i szczypiorek. Majonez wymieszać z jogurtem i doprawić solą i pieprzem. Dodać do sałatki i delikatnie wymieszać.
Sałatka z kurczakiem i kapustą pekińską – składniki:

1 pierś z kurczaka
1 kapusta pekińska
150 g sera pleśniowego
1 czerwona papryka
garść czarnych oliwek
200 g ananasa z puszki
50 g sezamu
oliwa, sos sojowy, sól, pieprz

Dressing:

2 łyżki oleju sezamowego
2 łyżki soku z limonki
2 łyżki miodu
1 łyżka oliwy
sól
0.5 łyżeczki imbiru (opcjonalnie)

1. Pierś z kurczaka opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać 1-2 łyżki oleju sezamowego, wymieszać i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na całą noc).

2. Na małej ilości oliwy usmażyć kurczaka na złoty kolor. Odstawić do wystygnięcia.

Salatka z kurczakiem

3. Kapustę poszatkować. Paprykę pokroić w kostkę. Ser pleśniowy pokroić w kostkę lub rozdrobnić. Ananasa odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki.

4. Nasiona sezamu stostować na suchej patelni teflonowej na złoty kolor.

Salatka z kurczakiem

5. Wszystkie składniki dressingu wymieszać.

6. Kurczaka, kapustę pekińską, paprykę, ser pleśniowy, ananasa i oliwki wymieszać. Doprawić solą. Polać dressingiem i posypać ziarnami sezamu.
  



Mini pavlova

Składniki: Na 6 porcji
4 białka
10 dkg cukru
10 dkg cukru pudru
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
szczypta soli

300 ml śmietany kremówki
1 cukier waniliowy
cukier puder do smaku

dowolne owoce

Białka ubijamy z solą , a gdy powstanie sztywna piana dodajemy partiami najpierw cukier zwykły, a potem cukier puder. Całe ubijanie powinno trwać ok 15 minut Następnie dodajemy mąkę ziemniaczaną i miksujemy jeszcze przez chwilę. Na blachę kładziemy papier do pieczenia, na którym rysujemy 6 okręgów o średnicy ok 10 cm. Teraz wykładamy na okręgi pianę, boki robimy wyższe, tak by powstało nam coś w rodzaju gniazdka.Ja użyłam do tego szprycy do kremów Wkładamy bezy do piekarnika nagrzanego do 160 st. i pieczemy 40 minut. Zostawiamy bezy do wystudzenia w piekarniku.
Śmietanę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym. Nakładamy na bezy, a na górę dajemy owoce
Banoffee - obłędne w smaku, banalne w przygotowaniu Przepis na blogu, po kliknięciu w zdjęcie. Zapraszam
Kotleciki z pieczarek, cukinii i żółtego sera Składniki na 12-13 szt: 500g pieczarek 70g żółtego sera startego 2 cebule 400g cukinii 2 jajka na twardo 1 jajko surowe 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 5-6 łyżek bułki tartej + do obtoczenia sól, pieprz masło olej do smażenia Pieczarki drobno posiekać lub najlepiej krótko zmiksować malakserem. Udusić na maśle. Cebulę drobno posiekać i zezłocić. Cukinię obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać pozostałe składniki i dokładnie wyrobić. Można jeszcze raz całość zmiksować krótko. W dłoniach formować kulki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

Składniki na spód:
300 g ciastek digestive z czekoladą
120 g nutelli

Formę o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia (dno). Ciastka i nutellę umieścić w malakserze (food procesorze) i zmiksować. Powstałą masą wyłożyć dno i boki formy, wyrównać. Włożyć do lodówki.

Składniki na masę serową:
400 g twarogu zmielonego przynajmniej 2-krotnie (może być śmietankowy np. Presidenta)
100 ml śmietany kremówki (można zastąpić jogurtem)
300 g lodów waniliowych, miękkich
1/4 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)
300 g nutelli

Wszystkie składniki na masę włożyć do misy miksera i zmiksować na gładką masę. Masę przelać do formy z ciasteczkowym spodem. Formę przykryć folią spożywczą (nie powinna dotykać sernika). Włożyć do zamrażarki najlepiej na całą noc, minimum około 7 godzin.
Przed podaniem na górę sernika wyłożyć ubitą kremówkę, dowolnie ozdobić. Kroić ciepłym nożem.*

Ponadto:
200 ml śmietany kremówki
1,5 łyżki cukru pudru

Kremówkę ubić z cukrem, wyłożyć na górę zamrożonego sernika.
Smacznego :)

*w razie długiego pobytu w zamrażarce, wyciągnąć wcześniej, by zdążył zmięknąć
Lekko i treściwie
Sałatka nicejska

1 główka sałaty lodowej
1 ogórek
2 pomidory
1 papryka
1 mała cebula
garść czarnych oliwek bez pestek
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
4-5 filetów anchois
2 jaja na twardo
Sos winegret: 4-6 łyżek oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 łyżka soku z cytryny
1 duży starty ząbek czosnku
1 płaska łyżeczka musztardy
oregano
tymianek
sól
pieprz

Liście sałaty umyj, wysusz i porwij na drobne kawałki. Ogórka dokładnie umyj i - nie obierając ze skórki - przekrój na pół, a następnie pokrój na niezbyt cienkie plasterki. Z papryki usuń gniazdo nasienne, a następnie pokrój ją w paski. Pomidory pokrój w ćwiartki lub ósemki, a cebulę w krążki. Odsącz tuńczyka, oliwki i anchois. Filety anchois podziel na kawałki. Przygotuj sos. Do oliwy dodaj ocet winny, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, zioła i musztardę. Dobrze wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki oprócz jajek wymieszaj. Polej sosem, a na wierzchu ułóż jajka pokrojone w ćwiartki.
placek ziemniaczany z kurczakiem
SKŁADNIKI:
ciasto na placki ziemniaczane
papryka,
pierś z kurczaka,
2 łyżki majonezu
PRZYGOTOWANIE:
Paprykę i pierś z kurczaka pokroić na paseczki, dodać majonez. Wymieszać, smażyć na zloty kolor z obu stron. Zważając na to by pierś nie była surowa.
Składniki : 3 szklanki płatków owsianych, 1/3 szklanki miodu (lub syropu klonowego), 1/3 szklanki wody, 1/3 szklanki soku jabłkowego, 1 łyżeczka cynamonu, 1 szklanka jagód, 1,5 szklanki malin, 1/3 szklanki miodu, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.


Przygotowanie : Do rondelka wrzuć jagody, maliny i wlej miód (1/3szklanki). Gotuj na wolnym ogniu aż woda wyparuje a masa zgęstnieje ale będzie płynna. Do blendera wsyp 1,5 szklanki płatków owsianych i zmiksuj tak aby były w postaci mąki. Dosyp pozostała część płatków owsianych, dodaj sok jabłkowy, wodę, miód, cynamon i proszek do pieczenia. Całość wymieszaj. Foremkę do pieczenia wyłóż papierem. Na dno foremki ułóż połowę masy z płatków owsianych następnie mus owocowy i przykryj pozostałą częscia płatków.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Składniki:

- 6 czekoladowych jajek naturalnej wielkości

- 100 ml kremówki

- 50 g białej czekolady

- 50 g serka Philadelphia

- do dekoracji jakieś drobne owoce i listki mięty

Z jajek odcinamy czubeczki na tyle, by dało się tam wsadzić szprycę.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofali. Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i serek Philadelphia i miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem nadziewamy jajka i dekorujemy według uznania.
czekoladowe listki
Ugotuj ziemniaki w mundurkach .Delikatnie rozgnieć. Polej rozpuszczonym masłem , posyp startym żółtym serem i szczypiorkiem . 10 minut 180 stopni .
Kruche ciasteczka maślane z niczego w 15 minut

Jedyne co potrzebujesz to:
50g masła rozgrzane w mikrofali
3/4 szklanki mąki
2-3 łyżki cukru pudru

Rozgrzać prodiż, zagnieść składniki, uformować z nich kuleczki i je rozpłaszczyć, wrzucić do prodiża na 15-20 minut aż się zarumienią
  



Truskawkowy Szał:

Składniki: 
Mus truskawkowy:

500 g truskawek (kaszubskie)
2 galaretki truskawkowe
kardamon mielony

Masa budyniowa:

4 budynie waniliowe bez cukru
1l mleka
170 g masła/margaryny
1 szkl cukru

dodatkowo:

200 ml śmietany 30% 
250 g sera mascarpone
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
czekolada
herbatniki
Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka zagotowujemy ze szklanką cukru i masłem/margaryną. W pozostałej części rozrabiamy budynie. Kiedy mleko nam się zagotuje wlewamy budynie i gotujemy chwilę intensywnie mieszając.
Blaszkę kwadratową ok 24x28 wykładamy folią i układamy na niej warstwę herbatników. Wylewamy na nie gorący tylko co ugotowany budyń i przykrywamy od razu kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do wystudzenia.
Galaretki truskawkowe zalewamy ok półtorej szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie) i kardamonem do smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło.
Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać, a krem budyniowy jest chłodny wylewamy na budyń nasze truskawki i przykrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, aby dobrze nam zastygło.
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym pod koniec dodając ser mascarpone.
Całość przykrywamy bitą śmietaną, świeżymi truskawkami i czekoladą. 
Sałatka z czerwoną fasolą 
jajka
jabłko
por
czerwona fasola z puszki
ser żółty
majonez
sól
pieprz


Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i również pokroić w kostkę. Por umyć, oczyścić i pokroić w cienkie krążki. Czerwoną fasolę opłukać i osączyć. Ser żółty pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać majonez.
ciastka robi się bardzo prosto i bez pieczenia :P szklanka płatek, szklanka cukru, kakao i trochę masła 100 g i trochę mleka i to wszystko zagotować, wszystko rozkładamy na papierze i czekamy aż wystygnie i zastygnie
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 19.03 o 17:47
Przypnij Polub Komentuj
  3379
  



Brazylijskie ciasto mleczne

Składniki:
puszka słodzonego mleka skondensowanego
tyle samo mleka zwykłego
sok z 2 cytryn
6 jajek
biszkopty 

Żółtka , mleko (jedno i drugie) oraz sok cytrynowy ubić mikserem. Oddzielnie ubić pianę z białek i wymieszać z masą mleczną. Wlać do formy (u mnie 26 cm. średnicy) wyłożonej biszkoptami. Piec około 25 minut w temp. 200 st.C.

  



Brazylijskie ciasto mleczne

Składniki:
puszka słodzonego mleka skondensowanego
tyle samo mleka zwykłego
sok z 2 cytryn
6 jajek
biszkopty 

Żółtka , mleko (jedno i drugie) oraz sok cytrynowy ubić mikserem. Oddzielnie ubić pianę z białek i wymieszać z masą mleczną. Wlać do formy (u mnie 26 cm. średnicy) wyłożonej biszkoptami. Piec około 25 minut w temp. 200 st.C.

Fashionistka022

Fashionistka022

zrobię ! :)

19.03 o 21:38  
   1  | 
sweetcookie2000

sweetcookie2000

Fashionistka022, koniecznie napisz jak ci wyszlo :)

20.03 o 2:24  
   1  | 
Fashionistka022

Fashionistka022

sweetcookie2000, napiszę :)

20.03 o 16:49  
   1  | 
emiko3

emiko3

Fashionistka022, i jak wyszło? jestem ciekawa przepisu bo brzmi smacznie :P

22.03 o 10:35  
    | 
Fashionistka022

Fashionistka022

emiko3, będę robić na weekend więc koniecznie wam napiszę jak wyszło :)

22.03 o 17:27  
    | 
emiko3

emiko3

Fashionistka022, oj, przepraszam, umknęło mi że robisz w weekend i dopiero teraz rzuciło mi się w oczy :D pozdrawiam ^^

23.03 o 9:01  
    | 
emiko3

emiko3

Fashionistka022, oj przez tą dziwną kolejność wiadomości się pogubiłam, ale nie ogarniam haha >_<

23.03 o 9:04  
    | 
Fashionistka022

Fashionistka022

dobre! takie typowo mleczne ! masy jest dość sporo , na zrobiłam na normalnej okrągłej formie a część osobno w mniejszej prostokątnej ponieważ gdy rośnie w piecu to by się wylalo. Na pewno nie wyjdzie tak puszyste jak na zdjęciu a szkoda bo wtedy spokojnie można by było podać ciasto gościom :) spróbujcie i dajcie znać jak wam wyszlo ;*

26.03 o 16:57  
   1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
zszywkaiwka
kasiat1984
tori121
monique139
Fashionistka022
bajka1508
karaluszek211
Lexi666
Anek0208
Mihrable
madziulaw90
jhj
EMIZWEG90
agusia291088
xanabellx33
paskowa1
Halinka2015
mikaigo
joanna331
SZOTONXD
weselnapolska
inees15
Wercia251
BlackCherry96
SaraDrake
xcatherinax
donia2584
Marzen_i_a
mar_wicz
jakcos
Joanna06
julietta246
guniaaxd

oraz 89 innych użytkowników

Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry