Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

desery

Brigadeiros - brazylijskie ...
ROLADA BEZOWA Z MALINAMI

B...
Lody bananowe (bez nabiału)...
smażone banany
SKŁADNIKI: 5...
Bajaderki
Składniki na ok. ...
lody cytrynowe
CZEKOLADOWA WYSPA
deser z m...
Cukierki a'la Białe Mi...
deser z mango, banana i jog...
Czekoladowe jajka
Składniki...
Pavlova Wieniec
4 białka
  ...
Ciasto Maxi King
Składniki ...
Ciasto Malakoff - bez piecz...
smażone banany

SKŁADNIKI:
...
Caramel Machiatto Tiramisu
snickersy
...
Krem bawarski
ILOŚĆ: ok. 6 ...
słodki bałagan
Ciasto "Lion"
Skł...
koktajl oczyszczający ze sz...
przepis na domową chałwę
blok pistacjowy
kulki rafaello
Produkty:

W...
Mleczna galaretka

SKŁADNIK...
aligator 
2 duże truskawki ...

Więcej zszywek ze źródła

smaczne.to

Brigadeiros - brazylijskie ... Cygan w rondlu 

- 1.5 kg k... zapiekanka z chałki z borów... z czerstwej bagietki
- 1 ba... Zapiekanka z czerstwego chl... Pierogi z mięsem inaczej Fantazyjne ciasteczka z cia... Składniki: 

150 g spaghett... Składniki :
8 croissantów m...
Obserwuj profil
Anita205

Anita205

Dodane 17.07 o 22:24 z

smaczne.to

 86

Brigadeiros - brazylijskie trufle

Klasyczne

1 łyżka masła
400 g skondensowanego mleka
1/4 filiżanki kakao
posypka czekoladowa


Roztop masło na małym ogniu. Dodaj mleko skondensowane i kakao. Mieszaj tak długo, aż składniki dobrze się połączą. Masa musi stężeć. Przełóż ją z patelni na natłuszczony talerz. Włóż do lodówki na godzinę. Teraz zostało uformowanie kuleczek i obtoczenie ich w posypce. Wielkość brigadeiros zależy od Ciebie. Gotowe!


Kokosowe

1 łyżeczka masła
400 g skondensowanego mleka
pół kubka mleka kokosowego
wiórki kokosowe

Roztop masło na małym ogniu. Dodaj mleko skondensowane i kokosowe. Mieszaj tak długo, aż składniki dobrze się połączą. Masa musi stężeć. Przełóż ją z patelni na natłuszczony talerz. Włóż do lodówki na godzinę. Uformuj kuleczki o dowolnej wielkości i obtocz je w wiórkach kokosowych. Smacznego!

Truskawkowe

Kubek świeżych i pokrojonych truskawek
pół kubka wody
1 łyżka masła
400g mleka skondensowanego
1/4 kubka białej czekolady
kolorowa posypka

Truskawki smaż na suchej patelni. Gdy odparują, dodaj mleko skondensowane i białą czekoladę. Mieszaj tak długo, aż składniki dobrze się połączą. Masa musi stężeć. Przełóż ją z patelni na natłuszczony talerz. Włóż do lodówki na godzinę. Uformuj kuleczki o dowolnej wielkości i obtocz je w kolorowej posypce. Smakują genialnie!


Ciasteczkowe


10 czekoladowych ciasteczek
1 łyżka masła
400g mleka skondensowanego


Ciasteczka podziel na pół i nożem ściągnij z nich krem. Herbatniki pokrusz drobno wałkiem. Na patelni rozpuść masło, dodaj mleko skondensowane i krem z ciasteczek. Mieszaj tak długo, aż składniki dobrze się połączą. Masa musi stężeć. Przełóż ją z patelni na natłuszczony talerz. Włóż do lodówki na godzinę. Uformuj kuleczki o dowolnej wielkości i obtocz je pokruszonych herbatnikach.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Anek0208
kamilatoja
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY