Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Obserwuj profil
orara

orara

Dodane 20.03 o 1:02
 976
Brownie bezglutenowe z żurawiną

    60g mąki ryżowej
    20 g mąki z tapioca lub ziemniaczanej
    35 g mąki kukurydzianej
    145 g masła lub 110 g oleju kokosowego
    200 g gorzkiej czekolady (lub mlecznej + 2 łyżki kakao)
    200 g cukru
    2 jajka
    1/4 łyżeczki soli
    100 g suszonej żurawiny

Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23×23 cm wyłóż papierem do pieczenia.

W rondelku na małym ogniu roztop masło i połamaną na kawałki czekoladę, uważaj by za bardzo nie podgrzać masy.

W misce wymieszaj suche składniki, czyli mąki, cukier, sól. Dodaj jajka i masę czekoladową. Jeśli jest za mało gorzkie dodaj kakao. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj suszoną żurawinę i wylej na blaszkę do pieczenia.

Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piecz ok. 25 minut do suchego patyczka.

Brownie bezglutenowe z żurawiną

60g mąki ryżowej
20 g mąki z tapioca lub ziemniaczanej
35 g mąki kukurydzianej
145 g masła lub 110 g oleju kokosowego
200 g gorzkiej czekolady (lub mlecznej + 2 łyżki kakao)
200 g cukru
2 jajka
1/4 łyżeczki soli
100 g suszonej żurawiny

Piekarnik rozgrzej do 170 stopni Celsjusza. Blaszkę do pieczenia o wymiarach 23×23 cm wyłóż papierem do pieczenia.

W rondelku na małym ogniu roztop masło i połamaną na kawałki czekoladę, uważaj by za bardzo nie podgrzać masy.

W misce wymieszaj suche składniki, czyli mąki, cukier, sól. Dodaj jajka i masę czekoladową. Jeśli jest za mało gorzkie dodaj kakao. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj suszoną żurawinę i wylej na blaszkę do pieczenia.

Wstaw do nagrzanego piekarnika.

Piecz ok. 25 minut do suchego patyczka.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
paulatalia
marlimarlimarlimarli
Lidusia54
Milcia_love
wislaczkaa
angelika1312
Dziik
Verona_89
karaluszek211
metkaanetka

oraz 7 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY