Najważniejsze informacje na temat Średniowiecza


sylwia2137

sylwia2137

Dodane 11.12 o 15:26
Obserwuj
Brownie z orzechami i daktylami oraz czekoladowym ganache bez pieczenia. 

Przygotowanie: 20 minut.
Gotowe do podania: około godziny. 


Brownie: 
•	150 g orzechów włoskich 
•	150 g migdałów
•	450 g daktyli 
•	60 g kakao do wypieków 
•	szczypta soli 
Ganache: 
•	60 ml mleka 
•	200 g gorzkiej czekolady 
•	2 łyżki oleju kokosowego 
•	szczypta soli 


Wykonanie:
Orzechy włoskie i migdały umieścić w malakserze i zmiksować na proszek. Następnie wmieszać do orzechów kakao i sól. Dodać daktyle i jeszcze raz zmiksować do uzyskania zbitej masy. Jeżeli wszystkie składniki dobrze się nie połączą, trzeba je przenieść do osobnej miski i połączyć ręka lub łyżką. 
Blachę 15×15 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą daktylową wypełnić całą blaszkę, dociskając mocno do spodu. Brownie chłodzić w zamrażalniku przez około 15-20 minut. 
Ganache: 
Czekoladę, mleko olej i sól umieścić w misce z grubym dnem. Miskę położyć na garnek z wrzątkiem i cały czas mieszać, do rozpuszczenia i połączenia wszystkich składników. Ganache wylać na schłodzony spód i odstawić na 20-30 minut do stężenia.

Brownie z orzechami i daktylami oraz czekoladowym ganache

bez pieczenia.

Przygotowanie: 20 minut.
Gotowe do podania: około godziny.


Brownie:
• 150 g orzechów włoskich
• 150 g migdałów
• 450 g daktyli
• 60 g kakao do wypieków
• szczypta soli
Ganache:
• 60 ml mleka
• 200 g gorzkiej czekolady
• 2 łyżki oleju kokosowego
• szczypta soli


Wykonanie:
Orzechy włoskie i migdały umieścić w malakserze i zmiksować na proszek. Następnie wmieszać do orzechów kakao i sól. Dodać daktyle i jeszcze raz zmiksować do uzyskania zbitej masy. Jeżeli wszystkie składniki dobrze się nie połączą, trzeba je przenieść do osobnej miski i połączyć ręka lub łyżką.
Blachę 15×15 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą daktylową wypełnić całą blaszkę, dociskając mocno do spodu. Brownie chłodzić w zamrażalniku przez około 15-20 minut.
Ganache:
Czekoladę, mleko olej i sól umieścić w misce z grubym dnem. Miskę położyć na garnek z wrzątkiem i cały czas mieszać, do rozpuszczenia i połączenia wszystkich składników. Ganache wylać na schłodzony spód i odstawić na 20-30 minut do stężenia.

Polubili: wiktoria3285
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: