Budyń z Nutelli
Składniki:
500 ml mleka
3 łyżki nutelli
3 łyżki mąki ziemniacznej
Dla uzyskania ładniejszego, ciemniejszego koloru można dodać 1-2 łyżeczki kakao, ale nie jest to konieczne.
Nutellę, mąkę ziemniaczaną i 1/2 szklanki mleka dokładnie wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące mleko wlać przygotowaną mieszankę, doprowadzić do wrzenia i energicznie zamieszać. Budyń gotować ok. 1 minuty. Odstawić z ognia i przelać do pucharków. Wystudzić. Podawać ze świeżywmi owocami lub bitą śmietaną.
Smacznego :)
Polubili:
Dumeczka25
ickaaa
alina2110
wercia_pelcia97
Monka22
Karrixa1234
felek10
KarolinaBerg
Jiriki1101
lucyfraktor69
oraz 76 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają: