„Syzyfowe prace” w reżyserii Pawła Komorowskiego


Więcej zszywek z tablicy

Mniam :)

Biszkopt z truskawkami

Skł...
Lekki torcik na herbatnikac...
niemieckie ciasteczka pffef...
Korzenne kruche ciasteczka
...
Ciasteczka śnieżynki z biał...
śliczne :) więcej świąteczn...
tradycyjnie :) więcej świąt...
ciacho
pan ciastko ze shreka :) wi...
Roladki z brokułem i fetą
Ciasteczka makowo – orzechowe
Pierniczki jak z Kopernika ...
kurczak w sezamie
Chleb z ziarnami
Składniki ...
SAŁATKA SELEROWA NA KOLOROWO
Żółta sałatka
Pasztet warzywny

Składniki...
Niemiecka sałatka Kartofels...
Sałatka z serkiem wiejskim
Sałatka ryżowa
Sałatka warstwowa
tort pszczelarza 
klik w zd...
Ciasteczka prezenciki
"SZYBKIE" PIERNIC...
ciasto z PRAŻONYM SŁONECZNI...
Wegetariański pasztet z jaj...
elle937

elle937 od Mysza_86

Dodane 1.12 o 11:45
Obserwuj

Chleb z ziarnami

Składniki na 2 bochenki:

1 kg mąki (żytnia lub pszenna) dałam pszenną

1 szklanka mąki (razowa, graham lub orkiszowa) dałam graham

1 szklanka otrębów (pszenne, owsiane, orkiszowe) dałam pszenne

3/4 szklanki siemienia lnianego

1/4 szklanki słonecznika

1/4 szklanki pestek dyni

4 płaskie łyżeczki soli

1 łyżeczka cukru

4 1/2 szklanki wody mineralnej gazowanej

zaczyn z poprzedniego pieczenia



Przygotowanie:

Wymieszać w misce wszystkie suche składniki. Dodać zaczyn, wodę mineralną i dobrze wymieszać. Odstawić w misce na 2 godziny. Odłożyć zaczyn do słoiczka (2 -3 łyżki) i wstawić do lodówki. Zaczyn w lodówce może być przechowywany przez 2 tygodnie. Przełożyć ciasto do foremek (o wymiarach 30 x 11 cm) wysmarowanych masłem i obsypanych otrębami i zostawić w ciepłym miejscu na 10-12 godzin.

Piec w 210oC około 1 godziny.

Wystudzić na kratce.

Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: