Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

....
Makowa panienka
CHRUPIĄCE PIECZARKI W SEROWYM CIESCIE :)
Tortilla z serkiem i łososiem.. mniam!
...
krem snickers
Mąka, drożdże, szczypta soli i puree z pieczonej dyni :)
ekstra Sernik Raffaello na zimno :)  Składniki:  Spód: • 100 g wafelków kokosowych w białej czekoladzie typu princessa  Masa kokosowa: • 250 g serka mascarpone • 1 i 1/2 szklanki (225 g) cukru pudru • 2 puszki mleka kokosowego (2 x 400 ml) • 250 g twarogu sernikowego lub jogurtu greckiego • 200 g białej czekolady • 4 łyżki likieru amaretto • 6 łyżek likieru kokosowego (np. domowego) • 2 i 1/2 łyżki żelatyny + 3 łyżki wody     Dekoracja: • około 50 g wiórków kokosowych • opcjonalnie: gotowe pralinki kokosowe, obrane migdały   Przygotowanie:  Wafelki pokruszyć i wyłożyć równą warstwą na spód tortownicy o średnicy 24-25 cm, nie trzeba uklepywać. Serek mascarpone ubić z cukrem pudrem (około 1-2 minuty, do podwojenia objętości), jeśli nie mamy miksera możemy użyć trzepaczki lub rózgi. Teraz kolejno będziemy dodawać resztę składników za każdym razem mieszając trzepaczką. Dodać twaróg i używając trzepaczki energicznie mieszać aż masa będzie jednolita, dodać mleko kokosowe i powtórzyć połączenie składników za pomocą trzepaczki. Czekoladę roztopić i stopniowo, po łyżce, dodawać do niej masę kokosową (w ten sposób dodać około 6-7 łyżek masy kokosowej), wraz z każdą dodaną łyżką mieszać czekoladę trzepaczką. Dopiero taką zahartowaną czekoladę dodać do reszty masy i wymieszać trzepaczką. Dodać likiery a następnie żelatynę: najpierw namoczyć żelatynę w zimnej wodzie (10 minut), najlepiej w metalowym garnuszku, później na małym ogniu podgrzewać mieszając aż żelatyna całkowicie się rozpuści, nie zagotowywać. Dodawać do niej po łyżce masę kokosową (w sumie około 6-7 łyżek) za każdym razem mieszając, postępujemy tak samo jak w przypadku dodawania białej czekolady. Po dodaniu likieru i żelatyny masę wymieszać i łyżką wyłożyć na wafelki (nie wylewać na raz całej masy bo wafelki się przemieszają). Wstawić do lodówki na kilka godzin. Gdy deser będzie całkowicie zastygnięty, obkroić nożem i zdjąć obręcz. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi i udekorować migdałami lub pralinkami.
truskawkowa róża
Pycha Sernik bez pieczenia z musem brzoskwiniowym <3 Może na święta? Przepis po kliknięciu w zdj.
Krokiety brokułowo-serowe. Obłędne! Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
składniki: 1 opakowanie chleba tostowego Śmietana 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 kg sera mozzarella 1/2 kg szynki Jak przygotować W rondlu na odrobinę oleju wrzucamy cebulą i czosnek, a następnie dodajemy śmietany. Z chleba usuwamy skórkę i układamy warstwę, na to wylewamy trochę naszego sosu ze śmietany, ser, szynkę. Kolejny raz powtarzamy to samo. Na górę znowu ser i do pieca, aż ser się rozpuści i zapiecze
...
kruche ciasteczka z "szybkami" z kruszonych landrynek
Choinki bezowe
parówki
ciastka-guziki
Szpinak - przepisy: Tarta

Składniki ciasta

- 2 jajka,

- 300 g mąki,

- 4 łyżki zimnej wody,

- 150 g masła,

- łyżeczka soli,

Farsz:

- 500g mrożonego szpinaku,

- 4 ząbki czosnku,

- 150g śmietany,

- ser żółty (można dodać także lazur;

Przyprawy: sól, pieprz i gałka muszkatołowa

Na stolnicę sypiemy mąkę, dodajemy masło i siekamy je nożem, by składniki mogły się połączyć. Następnie dodajemy jajka i ugniatamy ciasto, dolewając wody. Kiedy ciasto jest gotowe, możemy na kilkanaście minut odstawić je do lodówki. Następnie rozwałkowujemy je i przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Ciasto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagranego do 200 stopni. Należy je pozostawić na około 15 minut. W tym czasie na patelnię wrzucamy czosnek i szpinak. Po 15 minutach wyjmujemy z piekarnika ciasto i przekładamy na niego szpinak. 
Jajka ubić ze śmietaną i dodać przyprawy. Tak przygotowane, wylewamy na szpinak. Na koniec posypujemy farsz serem żółtym.

Tak przytowowane znów wkładamy do piekarnika na 15 minut.
placek z makaronu
sałatka gyros

Składniki: 

 -  średnia kapusta pekinska

 - 1 podwójna pierś z kurczaka

 - 5 ogórków korniszonów ( z octu)

 - 3 cebule

 - puszka kukurydzy

 - kilka łyżek majonezu

 - ketchup

 - przyprawa Gyros lub Kebab

 - vegeta, sól

 - 2 ząbki czosnku 


 Wykonanie: 

Pierś z kurczaka pociąć w większą kostkę, posypać odrobiną przyprawy do gyrosa i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Kapustę pekinską pociąć w paski, posypać vegetą i pozostawić na boku ,aby kapusta puściła sok. 
Ogórka i cebulę pokroić w kosteczkę, kukurydzę odcedzić z wody.
Majonez wymieszać z ketchupem i z dwoma ząbkami czosnku.


Do półmiska na dno układamy warstwami: 

 -usmażone mięso

 -cebulę w kostkę ( możemy ją lekko posolić)

 -ogórka w kostkę

 - kukurydzę

 -sos z majonezu, ketchupu i czosnku wyciśnietego przez praskę

 -odcedzoną z wody kapustę pekinską ( podstany sok z kapusty wylewamy).

 

Tak przygotowaną sałatkę , na kilka godzin przed podaniem schładzamy w lodówce.
rolada makowo-malinowa qqq
Cytrynowiec z herbatnikami

Składniki na biszkopt:

6 jajek

1 szklanka mąki
...
milky way
Ptasie mleczko

Składniki:
2 szkl. mleko	
2 opakowania bitej śmietany w prosz...
Jabłecznik na zimno

Składniki na formę 24 x 24 cm:

2 litrowe słoiki prażony...
:) .

Więcej zszywek ze źródła

sphotos-e.ak.fbcdn.net

Weź nie przesadzaj ;>....Mam je , są świetne ;)Imię doctoraLato.rysunekPodobają wam się lity z ćwiekami . Uwielbiam mmm *.*XD :psweterek, włosy <3
Przypnij Polub Komentuj
  8106

Choinka z owoców.

coffeewithsugar

coffeewithsugar

apetyczna choineczka

22.11 o 18:10    | 
wikto59

wikto59

Masz rację ! Najchętniej by się ją zjadło kocham owocQ!!!!!!

22.11 o 20:30    | 
alexxx1

alexxx1

idealna )

26.11 o 14:13    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
__Tynka__
Amare
dissimilarity
ewes324
aleksandra96
anula308
ketysiwona
agajotka1
martika30
DianaNadzieja
ewaczyszczon
moniaa88
cuks88
edytasss
paolkaa89
alexxx1
potwora
nini
akr

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry