„Mała apokalipsa’’ - Tadeusza Konwickiego


Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 17.02 o 18:02
Obserwuj
Chrupiące piersi serowo - musztardowe

Składniki na 3 porcje:

3 połówki z piersi kurczaka
3 łyżeczki musztardy
ok. 100 g twardego, żółtego sera
sól, pieprz

PANIERKA:

ok. 100 ml maślanki
1 i 1/2 szklanki* drobno pokruszonych płatków kukurydzianych
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
pół łyżeczki zmielonego curry
sól, świeżo zmielony czarny pieprz
odrobina oliwy lub oleju do wysmarowania blachy lub naczynia do zapiekania
wykałaczki

*szklanka o pojemności 250 ml


Każdą pierś naciąć wzdłuż, tworząc tzw."kieszonkę". Przyprawić solą i pieprzem, w środku wysmarować musztardą.
Ser pokroić w słupki o grubości ok. 1 cm. Włożyć do każdej kieszonki tyle sera, ile się zmieści. Kieszonkę spiąć wykałaczkami.
PANIERKA:
Pokruszone płatki kukurydziane wymieszać z przyprawami. Każdą pierś maczać w maślance, a następnie dokładnie obtoczyć w kukurydzianej panierce. Piersi ułożyć na blasze lub naczyniu wysmarowanym oliwą lub olejem. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. godziny (w zależności jak duże są piersi) w 180 stopniach. Ok. 15 minut przed końcem pieczenia piersi odkryć z folii, by panierka się ładnie zapiekła.

Chrupiące piersi serowo - musztardowe


Składniki na 3 porcje:

3 połówki z piersi kurczaka
3 łyżeczki musztardy
ok. 100 g twardego, żółtego sera
sól, pieprz

PANIERKA:

ok. 100 ml maślanki
1 i 1/2 szklanki* drobno pokruszonych płatków kukurydzianych
1 łyżeczka suszonej natki pietruszki
pół łyżeczki ostrej mielonej papryki
pół łyżeczki zmielonego curry
sól, świeżo zmielony czarny pieprz
odrobina oliwy lub oleju do wysmarowania blachy lub naczynia do zapiekania
wykałaczki

*szklanka o pojemności 250 ml


Każdą pierś naciąć wzdłuż, tworząc tzw."kieszonkę". Przyprawić solą i pieprzem, w środku wysmarować musztardą.
Ser pokroić w słupki o grubości ok. 1 cm. Włożyć do każdej kieszonki tyle sera, ile się zmieści. Kieszonkę spiąć wykałaczkami.
PANIERKA:
Pokruszone płatki kukurydziane wymieszać z przyprawami. Każdą pierś maczać w maślance, a następnie dokładnie obtoczyć w kukurydzianej panierce. Piersi ułożyć na blasze lub naczyniu wysmarowanym oliwą lub olejem. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. godziny (w zależności jak duże są piersi) w 180 stopniach. Ok. 15 minut przed końcem pieczenia piersi odkryć z folii, by panierka się ładnie zapiekła.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: