Chrupiące Semifreddo
Pyszny deser na zimno. Kremowy z kawałkami chrupiącej czekolady i ciastek. Bardzo prosty i szybki do zrobienia - jedyne ograniczenie to czas na zmrożenie.
Składniki:
250 g serka mascarpone
200 ml śmietany kremówki (double cream)
125 ml mleka
100 g cukru pudru
5-6 ciastek digestive w ciemnej czekoladzie
100 g mlecznej czekolady
rozpuszczona czekolada do polania
Czekoladę i ciastka pokrój w kawałki.
Mascarpone, śmietanę, mleko i cukier puder zmiksuj na gładką masę.
Dodaj czekoladę i ciastka, wymieszaj.
Przełóż do pojemnika wyłożonego folią spożywczą. Zakryj górę folią. Wstaw do zamrażarki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Przed podaniem wstaw na 30 minut do lodówki. Przełóż na talerz zdejmij folię i polej czekoladą.
Polubili:
madziulaa791
Użytkownicy także przypinają: