Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Wielkanoc

...
muchomorek
grzybki z jajek
Ciasteczka wielkanocne
..............
pisanki
Ciastka "jajka sadzone"
czokoladowe króliczki
na wielkanoc
kurczaczki- faszerowane jajka
serduszkowe jajko
kurki
pisanki
954
jajko na wesoło

Więcej zszywek ze źródła

www.tesco.pl

Chłodnik z arbuza :)
Składniki

        1/4 arbuza
        10 g imbiru
        1 cytryna
        2 łyżki miodu
        1/2 sera typu feta
        1 gałązka mięty
        1 gałązka melisy
    Narzędzia:
        4 patyczki do szaszłyków
Ser typu feta pokrój w kostki o wielkości 1 centymetra. Nabij na patyczki serowe kostki na przemian z listkami mięty. Odłóż do lodówki na czas przygotowania chłodnika. Arbuza obierz ze skóry i postaraj się wybrać z niego pestki, inaczej przy miksowaniu ich gorzki smak przejdzie do zupy. Wydrąż łyżką do owoców kulki, licząc po cztery sztuki na porcję. Resztę arbuza pokrój na kawałki i przełóż do wysokiego naczynia. Imbir obierz i zetrzyj drobno. Przypraw owoce miodem, imbirem, melisą oraz sokiem z cytryny i zmiksuj całość na gładki krem. Na głębokim talerzu ułóż kulki arbuza i wlej chłodnik. Na wierzch połóż szaszłyk z serem feta, a do dekoracji użyj listków melisy. biszkopt z morelami DŻEM PORZECZKOWY Z MALINAMI
01:40
10 porcji
bardzo prosty
SKŁADNIKI
1 i 1/2 kg czerwonych porzeczek bez gałązek
1 kg malin
700 g cukru
Składniki możesz zamówić w Tesco Ezakupy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIAPORADYPRODUKTY
Maliny i korale porzeczki opłucz delikatnie w misce z chłodną wodą. Osusz owoce na sitku i przesyp do garnka. Postaw na małym ogniu i gotuj ok. 15 min. Po tym czasie dodaj cukier i mieszając poczekaj aż się rozpuści. Gotuj owoce przez mniej więcej 1 godzinę i 10 min od czasu do czasu mieszając. Gorący dżem przełóż do wyparzonych słoiczków i od razu zamknij. Po wystygnięciu przechowuj słoiczki w suchym i ciemnym miejscu. BRUSCHETTA Z GRILLOWANYM BAKŁAŻANEM
Przygotowanie:
1.Pokrój pieczywo w dość grube kromki.
2.
Pokrój ser w plastry
3.
Pokrój bakłażana w plastry.
4.Bakłażana posmaruj oliwą i przypraw solą i pieprzem
5.posyp bakłażana listkami tymianku.Ułuż jeden plaster na drugim i odstaw do zamarynowania na ok.15 minut
6.Rozgrzej grill. Ruszt posmaruj olejem. Połóż na grillu bakłażana i pomidorki koktajlowe. Poczekaj aż się zrumienią.
7.

Połóż na ruszt pieczywo i grilluj do zarumienienia.
8.Na pieczywo połóż plastry bakłażana, ser, sałatę oraz pomidory. ,,, ziemniaczane koszyczki Bagietki faszerowane kiełbasą na grilla Tak jak dużo jest różnych gustów, tak wiele metod podawania śledzia w moim domu rodzinnym. W galarecie, w śmietanie, z warzywami, w occie, z cebulką i wiele, wiele więcej. Jest to danie, które od zawsze gości na moim stole podczas wszelkich uroczystości. Taką tradycję zapoczątkowała moja prababcia i do dzisiaj jest ona kontynuowana. Najlepsze wspomnienia związane z tą potrawą dotyczą Świąt Bożego Narodzenia, podczas, których każdy dowolnie zestawia śledzia z różnymi innymi smakami i zawsze jest pewność, że będzie pysznie! Takie zabiegi to dobra zabawa i konkurs na najlepszą mieszankę śledziową :) pakowanie
Obserwuj profil
kelo

kelo

Dodane 28.08 o 12:23 z

www.tesco.pl

Przypnij Polub Komentuj
  467

Ciasteczka wielkanocne

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
amasternak
Kas55

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry