Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

4.bp.blogspot.com

Krówki kruche
Składniki:
*2 szklanki cukru
*cukier waniliowy ( 8g ) lub wanilinowy 1 opakowanie (8 g)
*2 szklanki mleka
*½ kostki masła ( 100g)
Przygotowanie:
*wszystkie składniki wkładamy do garnka, całość gotujemy około 60-70 minut  +/-  na średniej temperaturze, cały czas mieszając tak żeby masa się nie przypaliła
*gdy masa zacznie gęstnieć i nabierać koloru toffi, zwiększamy temperaturę, nie przerywamy mieszania,
*gdy masa stanie się kleista i ciężko będzie spływać z łyżki, wyłączamy gaz,  przekładamy  ją do naczynia wysmarowanego olejem, zostawiamy do zastygnięcia, kroimy gdy jest już zimna, najlepiej drugiego dnia.Recenzja na blogu, a link do bloga na profilu, bo chyba coś źle zrobiłam i przez zdjęcie się nie włączy :/ ZapraszaamRecenzja na blogu. Link do bloga na profilu, bo chyba zrobiłam coś źle i tutaj przez zdj się nie włączy :/
ZapraszaaaamSzydełkowa grzechotka - tygrysek - opis wykonaniaSzydełkowy Minionek...Do obejrzenia- Niezgodna (2014) - W metropolii wzniesionej na ruinach Chicago idealne społeczeństwo budowane jest na zasadzie selekcji.Przeczytane- Eugeniusz Zamiatin "My".
Ekspresjonistyczny obraz antyutopii, popularnego w ostatnich latach tematu zawartego m.in. w trylogii "Igrzyska Śmierci" czy "Więzień labiryntu".Wciągająca fabuła,aczkolwiek ze względu na specyficzny sposób wypowiadania się postaci lektura nie jest łatwa. Moja ocena: 8/10...
Obserwuj profil
lucyfraktor69

lucyfraktor69 od yenga

Dodane 30.07 o 11:05 z

4.bp.blogspot.com

Przypięte po raz pierwszy przez yenga
Przypnij Polub Komentuj
  553

ciasto Fiona Masa Budyniowa: 250 ml prawdziwego soku malinowego Ciasto "Fiona" - Przepis - Słodka Strona450 ml wody (sok i wodę można zastąpić 700 ml napoju o smaku malinowym i kolorze różowym) 2 budynie malinowe (bez cukru, po 40 g) cukier (według uznania, jego ilość powinna być uzależniona od "słodkości" soku) Masa Śmietanowa: 300 ml śmietanki kremówki 30% galaretka malinowa + 450 ml wody fix do ubijania śmietany 2 łyżki cukru pudru ok. 120 g okrągłych biszkoptów ok. 240 g delicji malinowych galaretka malinowa (u mnie różowa galaretka Pink Margarita) Przygotowanie: Dno formy o wymiarach ok. 20x28 cm wyścielamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i wykładamy warstwę biszkoptów. Masa Budyniowa: Sok oraz wodę łączymy ze sobą. W ok. 150 ml napoju rozpuszczamy budynie. Resztę soku zagotowujemy wraz z cukrem. Następnie wlewamy rozrobiony budyń i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Gdy odrobinę przestygnie, wlewamy "budyń" do formy wyłożonej biszkoptami. Całkowicie studzimy. Masa Śmietanowa: Galaretkę przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy do lekkiego stężenia. Następnie kremówkę ubijamy na sztywno pod koniec dodając fix wymieszany z cukrem pudrem (pamiętajmy, że śmietanki nie należy zbyt długo ubijać, ponieważ może wytrącić się masło). Do śmietanki dodajemy lekko stężoną galaretkę - delikatnie i krótko miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Na masę budyniową wykładamy delicje (galaretką do góry) a na nie wylewamy masę śmietanową. Umieszczamy w lodówce do stężenia. W tym czasie przygotowujemy drugą galaretkę - studzimy. Gdy masa zgęstnieję na wierzch ciasta wylewamy schłodzoną, ale nadal płynną galaretkę. Chłodzimy do momentu całkowitego stężenia.

yenga

yenga

Znalezione na: http://www.slodkastrona.com/2015/01/ciasto-fiona-bez-pieczenia.html

13.03 o 15:59    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry