Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

...
...
...
...
...
...
Calzone


Przepis
Ciasto:
500g mąki
250ml ciepłego mleka
30g drożdży
1 łyżka cukru
1łyżeczka soli
4 łyżki oleju

Farsz:
20 dag boczku parzonego
1/2 puszki kukurydzy
1/2 puszki czerwonej fasolki
jasna papryka
20 dag żółtego sera
3 łyżki koncentratu pomidorowego
przyprawa do pizzy Kamis
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Kamis
ognista mieszanka przypraw Kamis

rozbełtane jajko do posmarowania 


Farsz: Boczek i paprykę pokroić w kostkę, dodać osączoną kukurydzę i fasolkę. Przyprawić do smaku przyprawami Kamis i wymieszać. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.

Ciasto: Do dużej miski wkruszyć drożdże, dodać cukier, odrobinę ciepłego mleka i mąki i wymieszać . Odstawić aby drożdże zaczęły pracować. Dosypać resztę mąki, olej,sól i bardzo dokładnie wyrobić ciasto. Ciasto będzie trochę twarde ale dzięki temu po upieczeniu będzie lekko chrupiące. Odstawić na ok 40 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Zagnieść i podzielić na 8 części. Każdą z nich rozwałkować na cienki okrągły placek.
Środek posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć farsz i posypać serem. brzegi posmarować jajkiem, zlepić. Calzone ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć widelcem, posmarować jajkiem i posypać serem. Odstawić na kilkanaście minut a potem piec ok 20 minut w 180 stopniach.
...
...
...
...
Omlet biszkoptowy
...
...
...
...
...
...
...
...
Krokiety z farszem pieczarkowo-serowo-szpinakowym
...
Drożdżówki serowo-kokosowe
...
...
Razowe muffinki z otrębami

Więcej zszywek ze źródła

jemcoumiem.pl

pizza na cienkim cieście domowe hamburgery pieczone jabłka z ciastem francuskim :) warkocz z ciasta francuskiego z farszem Składniki:

- 3 jajka
– 3 kolorowe papryki -można użyć jednej, ale wtedy jajka nie będą tak ładnie wyglądać ;)
– szczypiorek
– sól i pieprz do smaku
– odrobina oleju do smażenia

Pokrój papryki w niezbyt cienkie plastry (około 1,5 cm powinno wystarczyć, jeśli plastry będą zbyt cienkie jajka się przez nie przeleją). Wytnij resztki gniazd nasiennych i oczyść plastry z pestek. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej odrobinę oleju i połóż plastry. Do każdego krążka papryki wbij 1 jajko. Przykryj i smaż na średnim ogniu przez kilka minut. Jeśli lubisz jajka sadzone ze ściętym żółtkiem, zmniejsz ogień i smaż kilka minut dłużej. Posiekaj szczypiorek . Smacznego ! :) pomidorki zapiekane z mozzarellla Przepis na pieczone ziemniaki z serem, szynką i jajkiem Pieczone ziemniaki xxxxx
Obserwuj użytkownika
anusiek20

anusiek20 od anianiania

Dodane 2.06 o 15:48 z

jemcoumiem.pl

Przypięte po raz pierwszy przez renb
Przypnij Polub Komentuj
  531

Ciasto francuskie– z szynką, serem i szpinakiem

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry