Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

4.bp.blogspot.com

Ja uwielbiam kryminały<3
Co sądzicie o tym?
Jakie inne polecacie ?Pracownia Rękodzieła Anique

Kartka z okazji ślubuPracownia Rękodzieła Anique

Pudełko na album , Pamiątka I Komunii ŚwiętejPracownia Rękodzieła AniqueliterkiBeleth, Azazel, Kleopatra i Śmierć znani z powieści Ja, diablica powracają! A to oznacza, że już nikt nie będzie się nudził.

W życiu Wiktorii ponownie zjawia się przystojny diabeł. Rozbija jej związek z Piotrem i ma nietypową prośbę - chce odzyskać swoje anielskie skrzydła. Czy dziewczynie uda się zwrócić złotookiemu Belethowi marzenia? Przed Wiktorią stają naprawdę trudne wybory - bo z jednej strony zabiegający o jej miłość śmiertelnik, a z drugiej... no właśnie, diabelnie przystojny upadły anioł. W dodatku akcja przeniesie się do nieba. A tam pojawią się kolejni bohaterowie - zabawne putta, podstępny Moroni, rodzice Wiktorii i oczywiście syn szefa, jeżdżący najnowszym maserati...

Nieprzyzwoicie zabawna książka o niebiańsko-piekielnej rzeczywistości. Do diabła - to trzeba przeczytać!Na ChrzestJajkaJajka
Przypnij Polub Komentuj
  30804

Ciasto Góra Lodowa

Składniki:
na biszkopt:

5 jajek
1 szklanka mąki
1 szklanka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 lyżki kakao
cukier waniliowy
Białka ubić z cukrem i żółtkami na puch. Dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec około 25 minut w 175*C.

na poncz:

1/2 szklanki herbaty
kieliszek rumu lub wódki

na krem I:

opakowanie kremu do karpatki
700 ml mleka
100 g masła
Krem przyrządzić według przepisu na opakowaniu.

na krem II:

250 g masła
1 szklanka cukru
1/2 szklani wody
2 szklanki mleka w proszku + 2 łyżki
2 łyżki kakao
paczka okrągłych biszkoptów
Masło zagotować z wodą i cukrem, ostudzić. Do ostudzonej masy wmiksować mleko w proszku ( 2 szklanki). Masę podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao, do drugiej jeszcze dwie łyżki mleka w proszku. ( będą dość płynne)

składanie ciasta:

Biszkopt przekroić na połowę, obie części naponczować. Krem karpatkowy podzielić na połowę, przełożyć nim biszkopt i posmarować wierzch. Biszkopty pokroić na połowę, układać na kremie. Masy z mleka w proszku na przemian wlewać łyżką między biszkopty. Gotowe ciasto odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin do stężenia.

kamciorek

kamciorek

uwielbiam ;)

15.01 o 13:40  
    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
olka29101996
anusiek20
Tusiaczek
fantast
Lola771
judi1989
nisy101
K716
silvernaomi
madziula_bi
Whitness
agnes477
natinatik
chorwatka
sileelew
monika10054
fireinus
beecky
floooooower18
karioka2
bad_company
ilosemyway
jestemboska651
gabrysiula
wiciaaak
malwik_
lidbul
martyna223
buniasylwunia
pirolelek
3delfiny
kwiacio
toczysia

oraz 82 innych użytkowników

Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry