Cele i pragnienia epok – a co z przeszłością?


Więcej zszywek z tablicy

Kulinarnie

Przepyszne TIRAMISU! Najlep...
Naleśniki z brokułem, serem...
Ciasto Prince Polo
Kurczak w sosie musztardowy...
LEBKUCHEN
Składniki na 30 s...
Pomysł na jutrzejsze niedzi...
Pierogi z grzybami i kaszą ...
Pomysł na sycące śniadanie....
Kruche ciasteczka z cynamonem
FIT CIASTECZKA (BEZ PIECZEN...
Wystarczy stopić wegeczekol...
Mocno kokosowe kulki jaglane
Sałatka z makaronem z zupek...
Szarlotka orzechowa
Najlepsze placki owsiane FI...
spód do babeczek Ciasto:
15...
Zupa chrzanowa
Jaglany "Michałek"...
Sałatka jajeczna z porem
Serowa frittata z makaronem...
Makaron z Wloska kielbasa i...
Najlepszy przepis na najbar...
Masz częste migreny i bóle ...
Ciasto z buraków
Pyszna meksykańska zupa ser...
Ciasto Prince polo
renatka01010

renatka01010 od MaJe_CzKa222

Dodane 17.03 o 17:00
Obserwuj
  



CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER 
Przepis Magdy Gessler

Składniki:
- 340 g mąki,
- 5 g suszonych drożdży,
- 1 ½ łyżeczki cukru,
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 łyżeczki oliwy,
- 250 ml letniej wody

Wykonanie:
Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach. 
Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule.
Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

  




CIASTO NA PIZZĘ MAGDY GESSLER 
Przepis Magdy Gessler

Składniki:
- 340 g mąki,
- 5 g suszonych drożdży,
- 1 ½ łyżeczki cukru,
- 1 ½ łyżeczki soli
- 2 łyżeczki oliwy,
- 250 ml letniej wody

Wykonanie:
Pierwszym elementem świadczącym o jakości pizzy jest ciasto, a najlepsze powinno być lekkie, cieniutkie i pięknie wypieczone na brzegach. 
Rozpuścić drożdże w letniej wodzie i odstawić na 10 minut. W dużej misce wymieszać mąkę, cukier, sól i wlać drożdże. Wyrabiać 5-10 minut na blacie lub stolnicy oprószonej mąką, aż ciasto stanie się jednolite i elastyczne. Odstawić na 10 minut. Ponownie włożyć ciasto do miski i wyrobić z oliwą. Podzielić na porcje po 150 g i uformować w kule.
Przykryć ciasto folią i odstawić na 45 minut, aby urosło (powinno zwiększyć objętość dwukrotnie). Kiedy ciasto wyrośnie, nagrzać piekarnik do 230C. Oprószyć ciasto mąką i wałkować, tak by ze środka usunąć pęcherzyki powietrza. Uformować ciasto w placki o średnicy około 30 cm. Piec z ulubionymi dodatkami około 10-15 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: