Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Naleśniki Banoffee!
Leniwiec - najłatwiejsze ciasto z rabarbarem.
Ciasto Princessa Zebra - bez pieczenia.
Lekki sernik z truskawkami.
Lekki sernik z jogurtów greckich.
Szybkie ciasto obłędnie czekoladowe.
Budyń z Nutelli <3
Placki ziemniaczane ze szpinakiem.
Lekka sałatka z makaronem ryżowym.
Mazurek "Słonecznikowiec".
Krokiety brokułowo-serowe. Obłędne!
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Sernik na zimno z brzoswkiniami i nutellą <3
Ciasteczka "Ptasie gniazda"
Naleśniki z porem i szynką parmeńską.
Zapiekane roladki z kurczaka ze szpinakiem.
Murzynek tiramisu!
Pierogi ze szpinakiem i rocottą <3
Batoniki marchewkowe Fit - samo zdrowie.
Ciasto bananowo-kawowe.
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym.
Puszyste racuszki budyniowe. Mniam!
Zapiekanka z tortellini!
Delikatny i kremowy sernik na zimno.
Szyszki z krówek i irysów *.*
Pieczone skrzydełka w pikantnej panierce. Mniam :)
Bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Pycha!

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

... Rożki z budyniem i rodzynkami biszkopt

4 jajka
2/3 szklanki cukru
1/2 szklanki  mąki pszennej
3 płaskie łyżki kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia

masa budyniowa

Robimy jedną masę podstawową, dzielimy ją na pół i do każdej dodajemy inne dodatki

1 litr mleka
400 g miękkiego masła
7 łyżek cukru
2 budynie waniliowe z cukrem
2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej
1 kopiasta łyżka mąki pszennej
3 żółtka
2 łyżki spirytusu
 dodatkowo do masy jasnej

puszka brzoskwiń w syropie (syrop odlać i zachować do nasączenia)
dodatkowo do masy ciemnej

3 łyżki nutelli
100 g czekolady z orzechami
50 g rodzynek
skórka otarta z połowy sparzonej pomarańczy
polewa

100 ml śmietanki 30%
200 g nutelli (ok. 4 łyżek)
2 łyżki masła
ponadto:

1 opakowanie herbatników kakaowych
1 opakowanie herbatników maślanych
Biszkopt:

Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać cukier. Kiedy masa będzie sztywna i błyszcząca, a cukier całkowicie rozpuszczony, kolejno dodawać żółtka. Mąkę , kakao i proszek do pieczenia przesiać do masy jajecznej i delikatnie wymieszać.

Mieszankę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku ok 40 minut, w temp. 160 C.

Masa:

Szklankę mleka, żółtka, budynie i obie mąki miksujemy. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Do gotującego wlewamy przygotowaną mieszankę i całość doprowadzamy do wrzenia. Powstały w ten sposób budyń przykrywamy i odstawiamy do wystygnięcia.

Miękkie masło miksujemy na puch, stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy spirytus i krótko miksujemy. Odkładamy 3-4 łyżki masy. Pozostałą masę dzielimy na pół.

Bo jednej części dodajemy dobrze odsączone,pokrojone w kostkę brzoskwinie (pamiętajcie, by brzoskwinie dobrze odsączyć ręcznikiem papierowym, zbyt dużo syropu w masie może spowodować jej zbytnie rozrzedzenie).

Do drugiej połowy masy dodać nutellę, posiekaną czekoladę, skórkę z pomarańczy i sparzone rodzynki (należy je wcześnie zalać wrzątkiem, a po 30 minutach odcedzić i osuszyć). Wszystko wymieszać.

Biszkopt nasączyć syropem z brzoskwiń. Wyłożyć ciemną masę, wyrównać. Na masie ułożyć warstwę herbatników, a następnie masę z brzoskwiniami. Na masie ułożyć warstwę z herbatników maślanych. Wierzch ciasta cienko posmarować odłożoną na początku masą. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. ... Naleśniki Banoffee Ciasto Princessa Zebra - bez pieczenia Ciasto Princessa Zebra - bez pieczenia Ciasto Princessa Zebra - bez pieczenia Ciasto z truskawkami na kefirze
Obserwuj profil
zjemto

zjemto

Dodane 13.07 o 10:17 z

zjemto.blox.pl

Przypnij Polub Komentuj
  16189

Ciasto "Lion", bez pieczenia.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
NImFpa
DJStar
Dagura
sweetangel12
elizka663
bangelika4
arisasata
mala_czarna007
da_rijka

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry