Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Naleśniki Banoffee!
Leniwiec - najłatwiejsze ciasto z rabarbarem.
Ciasto Princessa Zebra - bez pieczenia.
Lekki sernik z truskawkami.
Lekki sernik z jogurtów greckich.
Szybkie ciasto obłędnie czekoladowe.
Budyń z Nutelli <3
Placki ziemniaczane ze szpinakiem.
Lekka sałatka z makaronem ryżowym.
Mazurek "Słonecznikowiec".
Krokiety brokułowo-serowe. Obłędne!
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Sernik na zimno z brzoswkiniami i nutellą <3
Ciasteczka "Ptasie gniazda"
Naleśniki z porem i szynką parmeńską.
Zapiekane roladki z kurczaka ze szpinakiem.
Murzynek tiramisu!
Pierogi ze szpinakiem i rocottą <3
Batoniki marchewkowe Fit - samo zdrowie.
Ciasto bananowo-kawowe.
Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym.
Puszyste racuszki budyniowe. Mniam!
Zapiekanka z tortellini!
Delikatny i kremowy sernik na zimno.
Szyszki z krówek i irysów *.*
Pieczone skrzydełka w pikantnej panierce. Mniam :)
Bułeczki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Pycha!

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

zapiekane tortelliniCiasto "Coffee-banana"WIŚNIOWA PANIENKAORZECHOWA PYCHOTKAdomowe rollsyPrincessa Zebra

Składniki: (na formę 21 x 21 cm)

masa kokosowa:

250 g miękkiego masła
150 g wiórków kokosowych
500 ml mleka
2 żółtka
2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub budyniu waniliowego)
2 płaskie łyżki mąki pszennej
2/3 szklanki cukru
1 cukier waniliowy
50 g białej czekolady
ponadto:

duże opakowanie herbatników kakaowych (ok. 200 g)
1/2 słoiczka dżemu malinowego ( 120 g)
wórki kokosowe do posypania

Sposób wykonania:

Zółtka utrzeć z połową cukru. Dodać obie mąki, 1/2 szklanki mleka i dokładnie zmiksować.

Pozostałe mleko wlać do garnuszka, dodać cukier waniliowy i drugą połowę cukru. Doprowadzić do wrzenia.

Na gotujące mleko wlać miksturę jajeczną. Całość zagotować mieszając, by nie powstały grudki. Tak powstały budyń gotować ok. 1 minuty.

Garnuszek zdjąć z ognia, przykryć i odstawić do wystygnięcia.

Miękkie masło utrzeć mikserem na puch. Kolejno dodawać po łyżce budyniu i razem miksować, nie za długo, tylko do połączenia składników. Powinien powstać gładki krem. 

Do kremu wsypać wiórki i startą czekoladę. Całość wymieszać łyżką.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową. Na dnie ułożyć ściśle warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć 1/3 część kremu i równo rozsmarować. Na masie ułożyć kolejną warstę herbatników. Ciastka posmarować dżemem, a następnie drugą częścią kremu. Na kremie ułożyć ostatnią warstwę herbatników i posmarować je ostatnią częścią kremu. Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi.

Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej na noc, by herbatniki dobrze zmiękły.

Przed podaniem wyjąć  nieco wcześniej z lodówki.<--KLIK_ pyszne i wielokrotnie wypróbowane ciasto KubankaPieczony karczek Ewy Wachowicz
/kliknij w przepis/...
Obserwuj profil
zjemto

zjemto

Dodane 13.07 o 10:17 z

zjemto.blox.pl

Przypnij Polub Komentuj
  16964

Ciasto "Lion", bez pieczenia.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
NImFpa
DJStar
Dagura
sweetangel12
elizka663
bangelika4
arisasata
mala_czarna007
da_rijka

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry