Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Ciasto z gruszkami i orzechami <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Marchewkowe batoniki FIT.
Przepis po kliknięciu n zdjęcie.
Tort kawowo-bananowy mmm...
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciasto ze śliwkami i delikatną pianką.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Dżem bananowy.Mniam!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Sos grzybowy. Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciasto Mokka.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Lody chałwowe. Mniam!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Pyszny Jabłecznik.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Syrnyky - przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Francuskie ciasteczka z nutellą i malinami.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Ciasteczka z malinami i nutellą!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Kisiel malinowy <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Bułeczki z suszonymi pomidorami!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciasto Kubanka :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Jogurtowiec pieczony!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Bułeczki ze szpinakiem i pieczarką.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Malinowe kostki <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Kawa bananowa *.*
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Tarta z malinami i bezą!!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Nalewka z czarnej porzeczki.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciasto z czarną porzeczką *.*
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Milkshake jagodowy <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Tort czekoladowy z mango.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Domowe orzechy w karmelu.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Dżem truskawkowo-bananowy !!!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

Ciasto z gruszkami i orzechami <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie. Marchewkowe batoniki FIT.
Przepis po kliknięciu n zdjęcie. Tort kawowo-bananowy mmm...
Przepis po kliknięciu na zdjęcie. Składniki:
500 g mąki
2 jajka
180 ml mleka
60 g cukru
30 g masła
30 g świeżych drożdży
ponadto:
1 rozmącone jajko
nutella
Sposób wykonania:

Mleko podgrzać do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Odstawić, by zaczęły pracować.

Mąkę przesiać przez sitko. Jajka ubić z pozostałym cukrem. Masło roztopić i dodać do mleka (mieszanina ma mieć temp. pokojową)

Do mąki dodać ubite jajka, drożdże i masło z mlekiem. Wyrabiać ciasto.

Wyrobione, elastyczne ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość.

Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na 4 równe części. Każdą część cienko rozwałkować. Powinna mieć śr. ok 24 cm.

Pierwszy placek ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia formie do tarty. Posmarować go nutellą, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu.

Czynność powtórzyć z drugim i trzecim plackiem.

Na wierzch ułożyć ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko docisnąć.

Ciasto pokroić jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nie naciętą część od środka. Każdy wycięty kawałek przekręcić 2 razy. Jeden kawałek w prawo, drugi w lewo, trzeci w prawo, czwarty w lewo itd (patrz na zdjęciu). Przekręcone kawałki połączyć po dwa brzegami. Przykryć ciasto i pozostawić do napuszenia.

Wierzch ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku (180C) ok 20 minut.

Smacznego :) Ciasto ze śliwkami i delikatną pianką.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie. Składniki:
        500 g mąki
        2 jajka
        180 ml mleka
        60 g cukru
        30 g masła
        30 g świeżych drożdży
ponadto:
        1 rozmącone jajko
        nutella
Sposób wykonania:

Mleko podgrzać do temperatury pokojowej. Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuścić w 2 łyżkach mleka. Odstawić, by zaczęły pracować.

Mąkę przesiać przez sitko. Jajka ubić z pozostałym cukrem. Masło roztopić i dodać do mleka (mieszanina ma mieć temp. pokojową)

Do mąki dodać ubite jajka, drożdże i masło z mlekiem. Wyrabiać ciasto.

Wyrobione, elastyczne ciasto odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Powinno podwoić objętość.

Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na 4 równe części. Każdą część cienko rozwałkować. Powinna mieć śr. ok 24 cm.

Pierwszy placek ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia formie do tarty. Posmarować go nutellą, pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu.

Czynność powtórzyć z drugim i trzecim plackiem.

Na wierzch ułożyć ostatni krążek drożdżowy. Brzegi ciasta lekko docisnąć.

Ciasto pokroić jak tort, na 16 kawałków, pozostawiając nie naciętą część od środka. Każdy wycięty kawałek przekręcić 2 razy. Jeden kawałek w prawo, drugi w lewo, trzeci w prawo, czwarty w lewo itd (patrz na zdjęciu). Przekręcone kawałki połączyć po dwa brzegami. Przykryć ciasto i pozostawić do napuszenia.

Wierzch ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku (180C) ok 20 minut.

Smacznego :) dżem bananowy
Składniki:

5 dojrzałych bananów
50 ml wody
sok z 1/2 dużej cytryny
nasiona z 1/2 laski wanilii (opcjonalnie)
 Sposób wykonania:

Wodę i sok z cytryny zagotować. Wrzucić pokrojone banany, wymieszać. Gotować na niewielkim ogniu, do uzyskania odpowiedniej konsystencji ( u mnie trwało to ok. 20 minut) Pod koniec gotowania dodać wanilię i wymieszać. Jeśli lubicie słodkie dżemy, możecie dodać cukier do smaku, ja tego nie zrobiłam.

Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry nogami. Jeśli dżem ma być przechowywany dłużej, słoiki należy zapasteryzować Dżem bananowy.Mniam!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie. Tort czekoladowo-kawowy z bezą
Przypnij Polub Komentuj
  4978

Ciasto "Lion", bez pieczenia.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
NImFpa
DJStar
Dagura
sweetangel12
elizka663
bangelika4
arisasata
mala_czarna007

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry