Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Ambasador :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Bananowe pączki :) Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Bananowa chmurka :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Byczki <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Malinowe ciasto z budyniem,
przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Gorące chlebki z dipem serowym!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Czekoladowa lasagne! mniam.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Drink bananowo-wiśniowy <3
przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Paszteciki z pieczarkami - przepispokliknięciu na zdjęcie.
Szybka przekąska - ptysie serowe.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Sałatka z pieczarkami. Pycha!
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Kostka orzechowa *.* przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Czekoladowa fantazja:)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Pralinki pistacjowe!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciasto"Cassata"
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Ciasteczka migdałowe :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Pyszny schab <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Konfitura z pomarańczy *.*
Przepis po kliknięci na zdjęcie.
Sernik kapitański <3
Przepis po kliknięci w zdjęcie.
Ciasto "Wiśniowa panienka"
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Bułeczki orzechowe <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Kolorowe tosty - przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Malakoff - bez pieczenia.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Gwiazda z nutellą *.*
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Szybkie krokiety z cannelloni;)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Murzynek królewski!
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

Koktajl FIT z 5 owoców - przepis po kliknięciu na zdjęcie :) Bananowa kawa - przepis po kliknięciu na zdjęcie :) pączki z bananami ambasador Ambasador :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie BAJKA

Składniki:

Biszkopt:

    4 jajka
    130 g cukru
    90 g mąki
    40 g mąki ziemniaczanej
    1 łyżka letniej wody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

Konfitura wiśniowa:

    2 słoiczki konfitury wiśniowej z kawałkami owoców ( po 240 g)
    4 łyżki soku z pomarańczy
    1 łyżka soku z cytryny
    4 łyżeczki żelatyny

Poncz:

    woda+cukier+sok z cytryny (250 ml)
    50 ml wiśniówki (jeśli nie lubicie za dużo alkoholu w cieście, dajcie mniej)

ponadto:

     kilkanaście biszkoptów "kocie języczki" 
    masa do karpatki
    płatki migdałów do dekoracji
Sposób wykonania:

Upiec biszkopt:

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno. Do piany, wsypywać po 1 łyżce cukru. Następnie, kolejno żółtka.

Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Przesiać do masy jajecznej i połączyć ( można mikserem na najniższych obrotach). Na koniec dodać łyżkę wody. Wymieszać.

Blachę o wym. 33x24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę. Piec w temp 160C ok 30 min. , do tzw. suchego patyczka.

Biszkopt wystudzić.

Konfitury i sok wymieszać. Podgrzać ( nie dopuścić do wrzenia ). Odlać nieco ciepłego płynu i rozpuścić w nim żelatynę. Mieszankę wlać do konfitury i bardzo dobrze wymieszać. Wystudzić.

Przygotować masę karpatkową zgodnie z opisem na opakowaniu.

Przygotować poncz. Wszystkie składniki wymieszać i wystudzić.

Biszkopt nasączyć ponczem. Wyłożyć konfiturę wiśniową. Równo rozsmarować.

2/3 masy rozprowadzić na konfiturze. Następnie ściśle układać biszkopty namoczone w ponczu. Wyłożyć pozostałą część masy. Wyrównać.

Wstawić na 1 godz. do lodówki.

Płatki migdałów uprażyć na suchej patelni. Posypać wierzch ciasta.

Smacznego :) Bułeczki z szynką czosnkową chlebki Brokułowe krokiety
Przypnij Polub Komentuj
  7372

Ciasto "Lion", bez pieczenia.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
NImFpa
DJStar
Dagura
sweetangel12
elizka663
bangelika4
arisasata
mala_czarna007
da_rijka

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry