Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Syrnyky - przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Francuskie ciasteczka z nutellą i malinami.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Ciasteczka z malinami i nutellą!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Kisiel malinowy <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Bułeczki z suszonymi pomidorami!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciasto Kubanka :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Jogurtowiec pieczony!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Bułeczki ze szpinakiem i pieczarką.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Malinowe kostki <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Kawa bananowa *.*
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Tarta z malinami i bezą!!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Nalewka z czarnej porzeczki.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciasto z czarną porzeczką *.*
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Milkshake jagodowy <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Tort czekoladowy z mango.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Domowe orzechy w karmelu.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Dżem truskawkowo-bananowy !!!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Pyszne drożdżówki!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Pycha!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Bananowe ciasto bez pieczenia *.*
Czekoladowe ciasto z brzoskwiniami!
Brokuł jak z McDonald's.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Sernik z owocami i białą czekoladą *.*
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Koktajl z banana i nutelli. Pycha!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Smoothie z nutellą!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Kotlety ryżowe.
przepis po kliknięciu na zdjęcie.

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

Syrnyky - przepis po kliknięciu na zdjęcie. Francuskie ciasteczka z nutellą i malinami.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie Ciasteczka z malinami i nutellą!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie GRANOLA
Składniki:

 

    220 g płatków owsianych
    30 g pestek dyni
    30 g ziaren słonecznika
    60 g sezamu
    60 g migdałów
    60 g orzechów włoskich
    1 starte jabłko
    1 łyżeczka cynamonu
    1/2 łyżeczki imbiru
    5 łyżek miodu
    1/2 łyżeczki soli
    2 łyżki oleju rzepakowego
    50 g brązowego cukru
    150 g suszonych owoców ( u mnie rodzynki, morele, figi )

Sposób wykonania:

Wszystkie składniki oprósz suszonych owoców wymieszać (jabłko zetrzeć na tarce).

Umieścić na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp 170C ok 30 minut, kilka razy mieszając w czasie pieczenia. Należy pilnować, by orzechy i migdały zbytnio się nie zrumieniły. W razie konieczności czas pieczenia można skrócić. Wszystkie składniki powinny mieć piękny złoty kolor. Po wystudzeniu zmieszać z suszonymi owocami.

Przechowywać w zamkniętym pojemniku (można przechowywać kilka tygodni).

Smacznego :) PIEKIELNE PALUSZKI
Składniki:

    2 płaty ciasta francuskiego
    1 roztrzepane jajko
    ser żółty
    papryka ostra
Wykonanie:

1 płat ciasta francuskiego lekko rozwałkować. Posmarować go rozmąconym jajkiem. Następnie posypać ostrą papryką (jeśli wolicie lżejszą wersję, ostrą paprykę można zastąpić słodką, bądź ulubionymi ziołami) i obsypać startym serem.

Na całość położyć drugi, lekko rozwałkowany płat ciasta, posmarować go jajkiem, obsypać papryką i żółtym serem. Całość docisnąć.

Ciasto pokroić wzdłuż na paski o szer. 1-2 cm. Każdy z nich złapać za końce i przekręcać, tak aby powstały spiralki.

Zwinięte paluchy przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Końce lekko docisnąć do blaszki. Piec w temp. 200C ok 10 minut. Kontrowersyjne ciasto dżem brzoskwiniowy
Składniki:

1 i 1/2 kg dojrzałych brzoskwiń ( bez pestek i skórki)
3 łyżki cukru
1 galaretka o smaku brzoskwiniowym ( opcjonalnie pomarańczowym)

 

 



 

Sposób wykonania:

Obrane i wypestkowane owoce pokroić na mniejsze kawałki. Umieścić w garnuszku z grubym dnem. Smażyć, do momentu, aż brzoskwinie będą prawie rozgotowane ( u mnie to trwało ok. godziny).

Masę brzoskwiniową wystudzić, zmiksować blenderem ( jeśli pozostały jeszcze większe kawałki owoców).

Ponownie podgrzać do zagotowania, wsypać cukier i galaretkę. Dobrze wymieszać.

Słoiki umyć i wyparzyć w piekarniku ( ok.15 minut w temp. 100 C )

Gorący dżem przełożyć do słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem. Chałwowiec z brzoskwiniami Ciasto Kubanka
Przypnij Polub Komentuj
  4504

Ciasto "Lion", bez pieczenia.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
NImFpa
DJStar
Dagura
sweetangel12
elizka663
bangelika4
arisasata

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry