Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pyszności

Sernik marmurkowy, z kawą i Nutellą. Pycha!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Babka migdałowa z mandarynkami, mniam! :) Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Chałwowiec -bez pieczenia. Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Tarta francuska <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Malinowy sernik z serków homogenizowanych.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Chrupiące chipsy z cukinii.Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ekspresowa rolada.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Kurczak z pomidorami i mozarellą.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Kostka hiszpańska.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Szpinak, kurczak, suszone pomidory...Pycha!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Kolorowy tort dal malucha :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Zapiekanka bolońska.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ciastko z płynna czekoladą *.* Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Pączki czekoladowe z Nutellą.
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Czekoladowy Napoleon.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Nadziewane truskawki <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Ambasador :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Bananowe pączki :) Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Bananowa chmurka :)
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Byczki <3
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Malinowe ciasto z budyniem,
przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Gorące chlebki z dipem serowym!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie
Czekoladowa lasagne! mniam.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.
Drink bananowo-wiśniowy <3
przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Paszteciki z pieczarkami - przepispokliknięciu na zdjęcie.
Szybka przekąska - ptysie serowe.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

Więcej zszywek ze źródła

zjemto.blox.pl

Sernik marmurkowy, z kawą i Nutellą. Pycha!
Przepis po kliknięciu na zdjęcie. Ekstrakt miętowy - zjem to Barszcz wielkanocny wg Magdy Gessler
Składniki:

    1 l wywaru mięsnego ( u mnie 2l)
    2 szkl. pszennego zakwasu
    1 szkl. śmietany 30%
    200 g żeberek wędzonych
    200 g boczku wędzonego
    4-6 kawałków białej kiełbasy
    4 ząbki czosnku
    1 cebula
    garść majeranku
    1 łyżka chrzanu
    sól, pieprz
    ugotowane jajka
W wywarze mięsnym gotować żeberka ok. godziny. Dodać zakwas i czosnek. Gotować kolejną godzinę. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Razem podsmażyć ( ponieważ nie lubię cebuli pływającej w zupie, podsmażyłam całą, dodałam do barszczu, a potem wyjęłam) i wrzucić do zupy. Włożyć kiełbasę. Gotować ok. 10 minut i wyjąć. Do barszczu dodać majeranek, przyprawy i chrzan. Zagotować i wlać śmietanę. Odstawić do następnego dnia.

Na talerz włożyć pokrojoną białą kiełbasę i ugotowane jajko ( ja dodaję jeszcze ugotowany schab, na którym powstał wywar mięsny ). Zalać barszczem. Krokiety z cannelloni
farsz

    150 - 200 g mięsa rosołowego ( użyłam mięsa z kurczaka )
    2 łyżki sera ricotta
    1 opakowanie szpinaku mrożonego drobnego ( 450 g )
    1 łyżka masła
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku

ponadto

    8-10 rurek cannelloni
    jajko i bułka tarta do panierowania krokietów
Mięso rosołowe oddzielić od kości i zmielić lub zmiksować blenderem. Szpinak rozmrozić. Masło rozgrzać na patelni i wrzucić pokrojona w drobną kostkę cebulę. Gdy cebula ładnie się zeszkli, dodać przeciśnięty przez wyciskarkę czosnek. Chwilkę razem smażyć. Rozmrożony szpinak odcisnąć z nadmiaru wody i wrzucić na patelnię, lekko posolić. Całość dusić ok. 2 minut. Zdjąć z ognia i wystudzić.

Zawartość patelni przełożyć do miski, dodać mięso i ser ricotta. Wszystko dobrze wymieszać. Doprawić solą i białym pieprzem.

W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Rurki wrzucić na wrzątek i gotować 3-4 minuty ( mają tylko zmięknąć, być al'dente a nie dobrze ugotowane). Odcedzić i przelać zimną wodą. Gdy nieco przestygną nadziewać farszem i smażyć na oleju, obtoczone w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Babka migdałowa z mandarynkami, mniam! :) Przepis po kliknięciu na zdjęcie. Piękna trufla z musem pomarańczowym :) ... Krokiety Ewy Chodakowskiej, zobaczymy co wyjdzie ;) Brzoskwiniowiec - bez pieczenia
Obserwuj profil
zjemto

zjemto

Dodane 13.07 o 10:17 z

zjemto.blox.pl

Przypnij Polub Komentuj
  8183

Ciasto "Lion", bez pieczenia.
Przepis po kliknięciu na zdjęcie.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
NImFpa
DJStar
Dagura
sweetangel12
elizka663
bangelika4
arisasata
mala_czarna007
da_rijka

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry