Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

To robię

100 dobrych piosenek do ćwiczeń. :)
Ciasto Nutellowe w kubku :)
...
Cwiczyłam około miesiąca. Dzień w dzień;). 1 dzień-50 brzuszkow , 2-dzień -10...
...
Francuskie rogaliki maślane
 (przepis po kliknięciu w zdjęcie).
piersi z kurczaka zawinięte z mozzarellą, czosnkiem i bazylią.
do zrobienia ;)
pudełeczko
Pudełeczko
ciastka z nutelli ;)
Domowa Nutella ^^


Składniki
	kilka kropel soku z cytryny
	150 g gorzkiej czekolady (używam czekolady 90%)
	180 g orzechów laskowych
2-3 łyżki syropu z agawy lub miodu (niekoniecznie)
420 ml niesłodzonego mleka skondensowanego (płynnego)
stewia fluid (20-30 kropel lub do smaku)
	½ łyżeczki zmielonych goździków albo odrobina cynamonu lub imbiru
	szczypta soli

Orzechy laskowe wyłuskać, ewentualnie pozbawić także brązowych skórek (przedtem należy je podprażyć na suchej patelni lub w piekarniku). Najlepiej kupować orzechy w łupinach, gdyż te obrane szybko jełczeją. Wrzucić do blendera i miksować kilka minut, aż do uzyskania płynnej, tłustej, gładkiej masy. Czas potrzebny do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji zależy w dużej mierze od jakości i mocy blendera, więc uzbrójcie się w cierpliwość.

W garnuszku z grubym dnem lub na parze umieścić mleko skondensowane ze stewią i syropem z agawy. Dodać goździki lub cynamon, szczyptę soli, a następnie sok z cytryny. Na końcu dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę i mieszać aż do rozpuszczenia. Ciepłą masę mleczno-czekoladową wlać do zblendowanych orzechów i chwilę miksować całość. Gotowe! Z podanych składników uzyskacie krem dość gęsty, idealny do kanapek lub nadziewania rogalików. Jeśli chcecie, aby był rzadszy, wystarczy dolać nieco więcej mleka lub zmniejszyć ilość czekolady. Najbezpieczniej przechowywać go w lodówce, ale nie wi...
CZEKOLADOWE NALEŚNIKI 

"Lista zakupów niecałe pół szklanki mąki łyżka kakao pół szklanki mleka jajko łyżka oleju + odrobina do posmarowania patelni 250ml śmietany kremówki łyżeczka cukru pudru banan Przepis Patelnię wstawiamy na ogień, smarujemy odrobiną oleju (najlepiej zamoczonym w nim silikonowym pędzelkiem). Mąkę, kakao, mleko, jajko i łyżkę oleju mieszamy razem trzepaczką uważając, żeby nie powstały grudki. Ciasto naleśnikowe wychodzi dość gorzkie, więc jeśli ktoś tego nie lubi można dodać na tym etapie łyżeczkę cukru pudru. Smażymy naleśniki z dwóch stron ;) Banana obieramy ze skórki, kroimy w półplasterki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Naleśniki smarujemy śmietaną, wykładamy na to kawałki banana i zwijamy, bądź składamy"
mniam;)
truskawkowy raj
Domowe Batoniki snickers
Tosty z jagodami
TORCIK SEROWO MALINOWY


Biszkopt:
* 3 jajka

* 2/3 szklanki mąki

* 2/3 szklanki cukru pudru

* 3 łyżki kakao

* 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

* 2 łyżki oleju

Warstwa malinowa:

* 500 g malin

* 2 łyżki cukru pudru

* 150 ml wody

* 1,5 galaretki malinowej

Masa serowa:

* 500 g białego sera

* 200 g mascarpone

* 200 g jogurtu naturalnego

* 120 g cukru pudru

* 4 łyżeczki żelatyny

Dodatkowo:

* maliny do dekoracji

W pierwszej kolejności (a najlepiej dzień wcześniej) przygotowujemy malinową "wkładkę".

Maliny oraz cukier miksujemy blenderem. Jeśli komuś przeszkadzają pestki, może przetrzeć mus przez sitko. Dla mnie pestki nie stanowią problemu.

W 150 ml wrzątku rozpuszczamy 1,5 paczki galaretki malinowej i wlewamy ją do malin. 

Spód tortownicy o średnicy 18 cm wykładamy folią (tak, by jej brzegi wystawały poza pierścień tortownicy) i wlewamy do niej maliny z galaretką. Wstawiamy delikatnie do lodówki i pozostawiamy do zastygnięcia (najlepiej na całą noc).

Na drugi dzień przygotowujemy biszkopt. Jajka ubijamy z cukrem około 5 minut a następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i mieszamy tylko do chwili połączenia się.  Ciasto przelewamy do natłuszczonej tortownicy o średnicy 22 cm i pieczemy w 180 stopniach "do suchego patyczka&quo...
Rafaello bez pieczenia.

składniki:
2-3 duże opakowania herbatników (ilość zależna od rozmiaru blachy)
2,5 szklanki mleka
3 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki cukru
1 paczka cukru wanilinowego
pół tabliczki białej czekolady (50 g)
250 g margaryny o temp. pokojowej
¼ szklanki malibu (można użyć też biały rum, likier jajeczny lub advokat)
50 g wiórków kokosowych oraz 50 g płatków migdałowych
1 łyżka masła

zaczynamy od przygotowania budyniu. do rondla wlewamy 2 szklanki mleka, wsypujemy cukier i cukier wanilinowy. zagotowujemy. w czasie gdy mleko się gotuje, siekamy nożem czekoladę na drobne wiórki (można też zetrzeć na tarce). w małym naczyniu miksujemy lub roztrzepujemy: żółtka, obie mąki i pół szklanki mleka – tak aby nie było grudek. gdy mleko zacznie się gotować wlewamy powoli miksturę, cały czas intensywnie mieszając mleko. całość zacznie gęstnieć – mieszamy, aż do uzyskania konsystencji gęstego budyniu i zestawiamy z ognia. wsypujemy do gorącego budyniu posiekaną czekoladę i mieszamy do czasu, aż rozpuści się. wierzch budyniu nakrywamy folią (aby nie stworzył się kożuch) i odstawiamy do przestygnięcia w chłodne miejsce. w czasie gdy stygnie, wyjmijmy z lodówki margarynę, aby nabrała temperatury pokojowej. możemy też przygotować posypkę: na rozgrzaną patelnię wkładamy łyżkę masła, a następnie wsypujemy migdały oraz wiórki. praży...
Maxi King :)
knopersss
murzynek w filiżance
Składniki:
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki mleka
- 2 łyżki kakao
- 4 łyżki mąki
- jedno jajko

Przygotowanie jest bajecznie proste. Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno być spójne i kleić się do łyżki.

Po otrzymaniu masy przekładamy ją do dowolnego płaskiego naczynia, które można włożyć do mikrofalówki. Ja osobiście polecam pokrywki od misek żaroodpornych ;)
Ciasto wygładzamy łyżką i wkładamy na około 4 minuty do mikrofalówki (ustawienia standard).
Wyciągamy gorące ciasto. Kroimy i posypujemy cukrem pudrem.
Można podawać z powidłami lub dżemem owocowym.
smacznego!!!
Duży kok
skarpetkowy kok ; p
kok
ciasto w pięć minut.
jak nowe ;)
Obserwuj użytkownika
SwEetGIRl

SwEetGIRl od mamolia

Dodane 19.08 o 16:17
Przypięte po raz pierwszy przez Anda
Przypnij Polub Komentuj
  900
ciasto w pięć minut.

ciasto w pięć minut.

olka7

olka7

na ile minut do mikrofali

21.08 o 15:21    | 
codzienna

codzienna

Ja wstawiłam na 5 minut do 400 stopni. Wyszło bardzo smaczne. ;)

23.08 o 18:48    | 
Monika20091990

Monika20091990

ochyda ... fu

29.08 o 11:37    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

0

12

158

...

2

6

125

*-*

0

2

35

...

0

21

520

Cuudniee!! <3

0

4

125

<33

0

4

172

...

0

2

75

...

0

3

121

...

0

5

90

:):D

0

5

104

...

0

4

88

<333

0

7

160

pasiasto

0

2

48

Świetne!

Zmień tło
do góry