Cookie shot glass
1 szklanka maki pszennej 1/2 szklanki cukru brązowego 1 żółtko 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka mini chipsow czekoladowych Wypelnienie : 1 szklanka ciemnej czekolady (pokruszonej na drobne kawalki) 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Rozgrzej piekarnik do 180°C. W dużej misce polacz make z cukrem brązowym. Dodać ekstrakt waniliowy i żółtka. Wymieszać aż do całkowitego zlączenia . Stopniowo dodawać mąkę i sól i mieszać aż do całkowitego polaczenia. Dodaj ciasteczka czekoladowe i wymieszaj.Ciasto powinno być nieco kruche w tym punkcie. Wklej ciasto wewnątrz formy, dzięki czemu ściany beda pokryte ciastem. Odstaw na 20 do 30 minut przed pieczeniem. Piec przez około 20 minut, aż ciasteczka beda brązowe. Wyjąć z piekarnika i dac im ostygnac. Roztopic czekolade i posmarowac rozpuszczoną czekolada scianki każdego rulonika. Daj im przez chwile ostygnac. Wymieszać mleko i ekstrakt waniliowy i wlac wewnątrz każdego rulonika.
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.
Akizuki
nie rozpadają się po wlaniu mleka ?
stawiamnamleko
350 stopni? Nie mam tyle nawet :P