Świat mitologiczny, a świat biblijny


Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Onion soup
Zapiekany makaron z grzybam...
...
Piernik z masą
Kruchy placek waniliowo-kok...
...
...
Jaka Surówka do Obiadu? TOP...
...
...
...
Kanapki na ciepło
...
Scotch eggs
Rogaliki o różnorodnym smaku
Coffe Time ☕️
Tarta Apple Galette
...
Przekąska na imprezę, czyli...
...
...
...
Makaroniki
Tort Ferrero Rocher w wersj...
Rolada z ciasta francuskieg...
Chleb-pizza
anusiek20

anusiek20 od NoKadi

Dodane 21.05 o 13:50
Obserwuj

Cookie shot glass


1 szklanka maki pszennej 1/2 szklanki cukru brązowego 1 żółtko 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka mini chipsow czekoladowych Wypelnienie : 1 szklanka ciemnej czekolady (pokruszonej na drobne kawalki) 1 1/2 szklanki mleka 1 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Rozgrzej piekarnik do 180°C. W dużej misce polacz make ​​z cukrem brązowym. Dodać ekstrakt waniliowy i żółtka. Wymieszać aż do całkowitego zlączenia . Stopniowo dodawać mąkę i sól i mieszać aż do całkowitego polaczenia. Dodaj ciasteczka czekoladowe i wymieszaj.Ciasto powinno być nieco kruche w tym punkcie. Wklej ciasto wewnątrz formy, dzięki czemu ściany beda pokryte ciastem. Odstaw na 20 do 30 minut przed pieczeniem. Piec przez około 20 minut, aż ciasteczka beda brązowe. Wyjąć z piekarnika i dac im ostygnac. Roztopic czekolade i posmarowac rozpuszczoną czekolada scianki każdego rulonika. Daj im przez chwile ostygnac. Wymieszać mleko i ekstrakt waniliowy i wlac wewnątrz każdego rulonika.

Zgłoś naruszenie

Akizuki

nie rozpadają się po wlaniu mleka ?

 |  1.06 o 10:38   Pokaż odpowiedzi

stawiamnamleko

350 stopni? Nie mam tyle nawet :P

 |  18.05 o 13:39   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: