„Syzyfowe prace” Stefana Żeromskiego: polska młodzież wobec rusyfikacji


LisekAniek

LisekAniek

Dodane 12.03 o 14:31
Obserwuj

Czekoladowe ciasteczka z niespodzianką w środku

Składniki:

140g masła
140g cukru pudru
2 żółtka
255g mąki
30g kakao

tabliczka białej czekolady


Do miski wrzucamy masło i cukier puder. Ucieramy na gładką masę. Dodajemy żółtka i dokładnie wszystko mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i kakao i wyrabiamy ciasto. Wkładamy je na chwilę do lodówki, a w tym czasie nastawiamy piekarnik na 190ºC.

Wyciągamy ciasto z lodówki, rozwałkowujemy cienko i wycinamy okrągłe ciasteczka, żeby wyszła ich parzysta ilość. Na połowę ciasteczek układamy kawałek czekolady (ja użyłam białej z jagodami) i każde przykrywamy "pustym" ciasteczkiem sklejając boki, żeby czekolada nie wypłynęła podczas pieczenia.

Ciasteczka układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na 10 min.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: