Czekoladowe jajka
Składniki:
Czekoladowe jajka - 6-8 szt,
Serek śmietankowy - 150 g,
Cukier puder - 30 g
sok z cytryny - ½ łyżeczki
cukier wanilinowy - ½ łyżeczki
śmietana 36% - 125 ml
"Żółtko": Sok pomarańczowy - 2 łyżeczki,
Dżem morelowy - 1 duża łyżka,
Masła - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Ostrożnie odciąć czapkę z czekoladowych jajek. Włożyć do lodówki /zamrażarki/ na czas przygotowywania nadzienia.
Serek śmietankowy, cukier puder, sok z cytryny i wanilii, ubić się z maksymalną prędkością w blenderze aż do uzyskania gładkiej konsystencji. W osobnej misce ubij śmietanę. Delikatnie połączyć z serem. Przełożyć do rękawa(można to zrobić bez niego). Przygotować „żółtko”: roztopić masło, dodać sok i dżem, wystudzić. Wypełnić jajko kremem serowym, wcisnąć najlepiej szprycą żółtko. Odłożyć do lodówki na minimum 30 min.
Użytkownicy także przypinają: