Delikatny krem z białej czekolady:
250 g serka mascarpone
125 ml (pół szklanki) śmietany kremówki 36%
4 łyżki likieru z białej czekolady
100 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej, lekko przestudzonej
Serek mascarpone i śmietana kremówka powinny być prosto z lodówki.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno (nie ubijać jednak zbyt długo, by się nie zwarzyła). Dodawać serek mascarpone, łyżka po łyżce, mieszać szpatułką (nie miksować!). Dodać likier, dalej mieszając. Dodać czekoladę, całość wymieszać szpatułką, do połączenia i otrzymania gładkiego kremu. Przelać do pucharków i udekorować według uznania dowolną, ulubioną mieszanką owoców. Smacznego! :)
Polubili:
luuucy97
kolorowaaaa
Falbanka
Atkaa52
Mrs_Simmons
daria12315
Moni1146
maniaaa89
Natalii31
alicjawkrainie
oraz 160 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają: