Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

ozdoby :)
choinka
masa z mąki kukurydzianej - 1/2 szklanki maki kukurydzianej, 1 szklanka sody do pieczenia, 3/4 szklanki wody. Wyroby suszymy w piekarniku w niskiej temperaturze
anioły
mikołajki :D
pisanka
świecznik
Do zrobienia samemu!!
:))
kołyska :)
Naturalne ozdoby na święta :)
świecące gwiazdeczki
świeczniki z pomarańczy
choinki z papierowej wikliny
Piotruś Pan
Podkładki na zamówienie
,,,
zdjęcia
grill XXL :D
pułapka na komary
xxx
xxx
półki z natury ;)
Dobre pomysły na prezenty za niewielkie pieniądze
czapeczki
Podarowałabym taki pod choinkę co poniektórym...

Więcej zszywek ze źródła

pomyslowi.net

fotel bujany z miejscem dla dziecka paluszki ziemniaczane z serem
ziemniaki 1 kg 
mąka ziemniaczana 3 łyżki 
mąka pszenna 3 łyżki 
sól 1
jajko

Ziemniaki obrać i ugotować, następnie przepuścić przez praskę, wymieszać z jajkiem i mąkami. Wyrobić na gładkie ciasto i formować małe kluseczki w kształcie paluszków, wkładając do środka ser, gotować około 10 minut w osolonym wrzątku. koperty z nutellą i bananem
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 12 łyżeczek nutelli
- banan (pokrojony na 24 części)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Ciasto francuskie pokroić na 12 równych kwadracików.
2. Na każdy kawałek położyć po łyżeczce nutelli i dwa plasterki banana.
3. Zawinąć rogi ciasta, tak aby powstały koperty.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 min., do momentu, aż się zarumienią.
5. Wystudzić i obsypać cukrem pudrem. weranda z palet Ciasto Prince Polo
Polecam wielbicielom orzechowych smaków i wafelków prince polo.

Składniki: (blaszka 22x 33 cm)

ciasto:

7 białek
szczypta soli
150 g cukru
100 g mielonych orzechów włoskich
100 g siekanych orzechów włoskich
100 g wiórków kokosowych
100 g prince polo orzechowego (2 batony xxl, możecie też użyć klasycznego smaku)
ponadto
duże opakowanie herbatników kakaowych

masa:

na budyń

3 i 1/2 szkl. mleka
7 żółtek
4 łyżki cukru
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki mąki pszennej
ponadto

320 g miękkiego masła
1/2 czekolady białej, posiekanej
1/2 czekolady gorzkiej bądź deserowej, posiekanej
100 g posiekanych wafelków prince polo (2 batony xxl)

polewa:

2 kopiaste łyżki nutelli
1 łyżka masła
50 ml śmietanki 30%

Sposób wykonania:

Ugotować budyń .

Żółtka, cukier, szklankę mleka i obydwie mąki zmiksować. Pozostałe mleko zagotować. Do gotującego wlać przygotowaną masę jajeczną. Energicznie mieszać, by nie powstały grudki. Chwilkę pogotować. Budyń przykryć i odstawić do ostygnięcia.

Białka umieścić w wysokim naczyniu, dodać szczyptę soli i ubijać, aż będą sztywne. Kolejno dodawać cukier, cały czas miksując. Gdy masa będzie pięknie lśniła, a cukier się rozpuści, dodać orzechy posiekane i zmielone, wiórki i posiekane batony. Wszystko delikatnie wymieszać. Wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Wyrównać powierzchnię. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 170C ok 30 minut. Placek wyjąć i wystudzić.

Miękkie masło utrzeć na puch. Cały czas miksując, dodawać po 1 łyżce budyniu. Gdy masa będzie gładka, dodać posiekane czekolady i batony. Wymieszać, już tylko łyżką.

Na dnie formy, ściśle ułożyć warstwę herbatników. Masę podzielić na pół i jedną część wylać na herbatniki. Na masę położyć biszkopt orzechowy. Lekko docisnąć. Wyłożyć pozostałą część masy, a na nią kolejną warstwę herbatników.

Przygotować polewę. Wszystkie składniki umieścić w garnuszku i podgrzać. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Gdy polewa lekko zgęstnieje, wylać i rozsmarować na cieście.

Wstawić do lodówki, najlepiej na noc, by ciastka odpowiednio zmiękły.

Wyjąć z lodówki, co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Składniki:
6 średnich tortilli gotowych 
1 1/2 szklanki mięsa z kurczaka, upieczonego i pokrojonego na małe kawałki
1 1/2 szklanki miksu serów: mozzarelli i cheddara, startych na tarce
2 łyżki masła
2 łyżki mąki
1 1/2 szklanki bulionu drobiowego
3/4 szklanki śmietany do sosów
1/4 szklanki marynowanych papryczek pepperoni, posiekanych


Przygotowanie:
Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Natłuść odpowiedniej wielkości naczynie do zapiekania.
Wymieszaj kurczaka z połową sera i zawiń je w tortille. Układaj je obok siebie w naczyniu do zapiekania.
W rondelku najlepiej z grubym dnem, rozpuść na dużym ogniu masło i wmieszaj trzepaczką mąkę. Smaż ok. minuty i cały czas mieszając trzepaczką dolewaj bulion drobiowy. Gotuj, aż sos zgęstnie.
Dodaj śmietanę i papryczki, dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia.
Polej tortille sosem i posyp resztą serów.
Piecz w piekarniku ok. 25 minut, następnie włącz funkcję grilla i zapiekaj kolejne kilka minut, aż wierzch się ładnie zarumieni.
Wyjmij z piekarnika i podawaj z sałatką.
Smacznego! Bananowy deser
Składniki:
-banany
-bita śmietana
-budyń waniliowy
-crunchy wielozbożowe
-miód lub sos karmelowy

Przepis:
Crunchy kruszymy i wysypujemy nim dno salaterek. Następnie układamy kolejno warstwy: budyń waniliowy, banany, bita śmietana, trochę crunchy i miodu. Potem znowu budyń z bananami i bita śmietana. Na wierzch posypujemy crunchy i polewamy miodem lub sosem karmelowym Mięsno – warzywny Francuz

 
Przepis
Składniki na 10 sztuk:
Opakowanie ciasta francuskiego (375g)
20 dag mięsa mielonego
1 mała papryka
Mała puszka kukurydzy
15-18 dag pieczarek
1 cebula
0,5 łyżki ostrej papryki w proszku
2 łyżki sosu sojowego
Olej
Sól
Pieprz

Przygotowanie:
Pieczarki pokroić drobno, paprykę i cebulę w kostkę.
Na odrobinie oleju usmażyć mięso. Gdy zrobi się „szare” dodać do niego pieczarki i cebulę. Smażyć do odparowania wody. Posolić i popieprzyć do smaku. Przed końcem smażenia dodać paprykę. Odstawić do ostygnięcia.
Dodać do mięsa kukurydzę i starty ser żółty. Całość wymieszać.
Ciasto francuskie podzielić na 10 części.
Nakładać farsz na środek ciasta i składać na pół. Należy dobrze skleić brzegi.
Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Placki cukiniowo-ziemniaczne

 
cukinia placki ziemniaki

składniki:

750 g młodej cukinii
750 g obranych ziemniaków
1 jajko
3 łyżki mąki
olej do smażenia

Cukinię umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Delikatnie posolić i odstawić na sicie na ok 30-60 minut aby puściła sok. Ziemniaki również zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cukinię dobrze odcisnąć z soku w dłoniach i dodać do startych ziemniaków. Dodać jajko oraz mąkę i dokładnie wymieszać, do smaku doprawić odrobiną soli (nie dużo bo cukinia była solona) oraz pieprzem. Rozgrzać patelnię z olejem i nakładać po łyżce masy formując placuszki. Smażyć z obu stron na złocisty kolor. Osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku i podawać.
Obserwuj profil
kasiabaj

kasiabaj

Dodane 21.10 o 16:07 z

pomyslowi.net

Przypnij Polub Komentuj
  509

fartuszek z męskiej koszuli

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
beacia_94
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry