Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Do zrobienia samemu!!
:))
kołyska :)
Naturalne ozdoby na święta :)
świecące gwiazdeczki
świeczniki z pomarańczy
choinki z papierowej wikliny
Piotruś Pan
Podkładki na zamówienie
,,,
zdjęcia
grill XXL :D
pułapka na komary
xxx
xxx
półki z natury ;)
Dobre pomysły na prezenty za niewielkie pieniądze
czapeczki
Podarowałabym taki pod choinkę co poniektórym...
deska do prasowania
ręczniki z humorem :)
fartuszek z męskiej koszuli
kalosze :D
stonoga
tort weselny z historią
lampiony na halloween

Więcej zszywek ze źródła

pomyslowi.net

Zielone Mielone



Składniki:

500 g mrożonego szpinaku (świeżego potrzeba przynajmniej dwukrotnie więcej, ale kotlety będą smaczniejsze),
1 łyżeczka klarowanego masła,
500 g mielonego mięsa drobiowego,
1 1/2 szklanki otrębów owsianych,
3 ząbki czosnku,
1/2 niedużej cebuli,
sól i pieprz do smaku,

Wykonanie:

Szpinak podsmażyłam na maśle i posiekanej cebulce zgodnie z przepisem na opakowaniu i solidnie doprawiłam (ten mrożony ma zwykle znacznie mniej smaku niż świeży, następnym razem spróbuję w ramach przyprawy użyć serka typu feta) pod koniec duszenia dodając drobniutko posiekany czosnek.

Mięso porządnie wyrobiłam z wystudzonym szpinakiem, jajkiem, połową otrębów i ponownie doprawiłam solą i pieprzem. Formowałam kotlety maczając dłonie w zimnej wodzie i obtaczałam w pozostałych otrębach. Smażyłam (jak już napisałam wyżej) na ceramicznej patelni grillowej bez dodatku tłuszczu. Składniki na ciasto kakaowe:

4 żółtka
4 białka
50g ciemnego kakao
100g cukru pudru
50g cukru kryształ

Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrami na jasny kolor, dodać kakao, zmiksować na najwyższych obrotach. Następnie połączyć delikatnie z białkami i dokładnie wymieszać za pomocą miksera (co z pozoru wyda się trudne gdyż część kakaowa jest bardzo bardzo gęsta). Wlać na blachę o wymiarach 21x21cm, wyłożoną papierem do pieczenia, następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C na 30 minut. Po upływie podanego czasu, natychmiast wyjąć z piekarnika, pozostawić w blasze i wystudzić.

Składniki na masę kokosową:

170g wiórków kokosowych
330ml śmietanki 30%
2 łyżki ciepłego masła
pół szklanki cukru pudru

Śmietankę zagotować, mieszając dodać wiórki kokosowe, które po chwili powinny wchłonąć śmietankę. Zdjąć z gazu, odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać do wystudzonej masy kokosowej, wymieszać.
Na ostudzone ciasto kakaowe wyłożyć równomiernie masę kokosową. Ozdobić polewą z czekolady: pół tabliczki gorzkiej czekolady 70% roztopić wraz z 2 łyżeczkami masła w kąpieli wodnej, nanieść na ciasto.
Gotowe bounty wstawić do lodówki. Podawać schłodzone. :) ... zapiekanka makaronowa organizer z pudełek po tic-tac-ach śliczna dekoracja z kawy ziarnistej Składniki:

0,5kg schabu bez kości
bułka tarta
pęczek natki pietruszki
1 żółtko
120g mozzarelli tartej
120g sera cheddar
sól, pieprz
olej do smażenia

Mięso pokrój jak na kotlety, rozbij tłuczkiem z obu stron. Do miseczki wsyp łyżkę bułki tartej, żółtko jaja, posiekany drobno pęczek natki pietruszki oraz sery: tartą mozzarellę i drobno pokrojony lub utarty cheddar. Farsz wymieszaj, a nawet możesz lekko ugnieść w dłoni. Mięso posól i popieprz. Na każdy kotlet nałóż porcję farszu (1-2 łyżek), zaczynając od brzegu. Zwiń/ zroluj zawijas tak aby wygladem przypominał walec czy gotowy kotlet devolay. Jeśli zwinięty zacznie się otwierać możesz spiąć go za pomocą wykałaczki. Rozgrzej patelnię z olejem. Zawijasy usmaż z wszystkich stron na rumiano. Gotowe ławeczka SKŁADNIKI:

Farsz: mięso wieprzowe gulaszowe 0,5kg, pieczarki 30deko, 1 cebula, keczup Kucharek, Delikat do mięs, czerwona papryka, ostra papryka, sól, pieprz, olej.

Placki ziemniaczane: ziemniaki, cebula, mąka, jajko, majeranek, sól, pieprz.

WYKONANIE:

Drobno posiekać mięso i cebulę (1). Przełożyć do rondelka, przyprawić, dodać trochę oleju, wymieszać (2). Podlać to wszystko wodą (3), przykryć pokrywką - niech się dusi. Pokroić pieczarki na cienkie półplasterki(4). Dodać pieczarki do rondelka, wymieszać (5), przykryć pokrywką - niech się dusi do miękkości. Jak mięso będzie miękkie, zdjąć pokrywkę i dalej gotować, żeby większość płynu odparowała, a całość zgęstniałą. Można 'rozdziobać' trochę widelcem. Na koniec dodać keczup (6), wymieszać i przez chwilę wszystko zagotować. Usmażyć placki ziemniaczane na wielkość całej patelni z dwóch stron, jak dużej- zależy od upodobań, ja smażę na tej do amerykańskich pancakes o średnicy 19cm. Placek przełożyć na talerz, na połowę wylać farsz, złożyć placek na pół, polać śmietaną 18% lub keczupem lub majonezem - co kto lubi. Bardzo dobrze smakują podane z mizerią. SMACZNEGO!!!
Przypnij Polub Komentuj
  282

fartuszek z męskiej koszuli

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
beacia_94
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry