Składniki:
- 8 dużych, twardych pieczarek
farsz:
- 8 dużych pieczarek
- 1 duża cebula
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka vegety
- sól
- pieprz
Panierka:
- 2 jajka
- bułka tarta
8 dużych pieczarek obrać ze skórki i łyżeczką wydrążyć je, aby zmieściło się jak najwięcej farszu. Pozostałe pieczarki drobno posiekać i podsmażyć z posiekaną cebulą i przyprawami, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę – im więcej tym lepiej. Do przestudzonego farszu dodać jajka i bułkę tartą i takim farszem napełniać kapelusze aż po brzegi. Następnie dwukrotnie obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na głębokim tłuszczu aż będą przyrumienione.
ja je robie takie warzywne z marchewką, pietruszką otartą i jeszcze lubię dodać słonecznik, żeby się lepiej trzymało można dodać trochę ugotowanej kaszy, ryżu, przepis mojej babci, bardzo fajny :)
Pieczarki mielisz, dodajesz przyprawy, wedle uznania ser żółty, a potem obtaczasz w jajku i bułce tartej i na olej. Zastanawiam się tylko czy w farszu nie ma rozkłóconego jajka
gosi07
Składniki: - 8 dużych, twardych pieczarek farsz: - 8 dużych pieczarek - 1 duża cebula - 1 pęczek natki pietruszki - 2 jajka - 3 łyżki bułki tartej - 1 łyżeczka vegety - sól - pieprz Panierka: - 2 jajka - bułka tarta 8 dużych pieczarek obrać ze skórki i łyżeczką wydrążyć je, aby zmieściło się jak najwięcej farszu. Pozostałe pieczarki drobno posiekać i podsmażyć z posiekaną cebulą i przyprawami, aż woda odparuje. Pod koniec smażenia dodać posiekaną natkę – im więcej tym lepiej. Do przestudzonego farszu dodać jajka i bułkę tartą i takim farszem napełniać kapelusze aż po brzegi. Następnie dwukrotnie obtoczyć w jajku i bułce. Smażyć na głębokim tłuszczu aż będą przyrumienione.
agisiowo18
lubię gotować , spróbuję zrobić i napiszę jak wyszło ; )
OliwiaKacprzak
ja je robie takie warzywne z marchewką, pietruszką otartą i jeszcze lubię dodać słonecznik, żeby się lepiej trzymało można dodać trochę ugotowanej kaszy, ryżu, przepis mojej babci, bardzo fajny :)
czarnulejka91
Pieczarki mielisz, dodajesz przyprawy, wedle uznania ser żółty, a potem obtaczasz w jajku i bułce tartej i na olej. Zastanawiam się tylko czy w farszu nie ma rozkłóconego jajka
PORNOGRAPHIC
uwielbiam pieczarkowe potrawy! :) będę wdzięczna za przepis :)