Poświęcenie się – oznaka siły czy słabości? "Mitologia" Parandowskiego


Więcej zszywek z tablicy

Amm amm ;D

Pankejki (pancakes) z banan...
Przepis na rewelacyjne Plac...
...
Składniki: 

Ciasto: 

120 ...
SKŁADNIKI:
6 średniej wielk...
Sposoby na wykończenie brze...
gofry belgijskie
Składniki ...
Brioszki cynamonowe
 
Skład...
Chleb w 5 minut!!!

Składni...
Składniki:

 * 225 g miękki...
Składniki (na 34 ciastka):
...
Brazylijskie bułeczki kokos...
Cena ciasta francuskiego w ...
Składniki na ciasto:

- 2 i...
Pizza bez piekarnika, bo z ...
KRUCHE CIASTO Z TRUSKAWKAMI...
LANGOSZE

Składniki:
- 40 d...
cukier puder - 2 łyżki,
mąk...
Koszyczek wielkanocny z cia...
Pyszna pizza w wersji "...
Sernik Caffe Latte /Smaczne...
Ciasto marchewkowe


Składn...
Babka a'la sękacz. Rob...
sękacz
Ciasto:
6 jajek
200g...
413
565
monisiulek1993

monisiulek1993 od weronika111a

Dodane 27.07 o 18:41
Obserwuj
gofry belgijskie
Składniki na około 16 sztuk:

180g cukru
3 jajka
200g masła
2 torebki cukru waniliowego (lub 2 łyżki domowego ekstraktu alkoholowego waniliowego)
250g mąki
szczypta soli
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i solą do białości. Stopniowo dodawać wystudzone masło i mąkę. Wymieszać dokładnie na gładką masę.
Ciasto powinno być dosyć gęste, nie lejące się.

Maszynę do gofrów nagrzać i lekko naoliwić. Nakładać po łyżce stołowej ciasta na środek kratki. Piec na jasnozłoty kolor. Gofry nie powinny zajmować całej powierzchni kratki, dlatego też trzeba wymierzyć porcję ciasta odpowiednio do maszyny. U mnie jedna łyżka stołowa była w sam raz. Gofry po upieczeniu są bardzo miękkie dlatego przed spożyciem należy je ostudzić.

gofry belgijskie

Składniki na około 16 sztuk:

180g cukru
3 jajka
200g masła
2 torebki cukru waniliowego (lub 2 łyżki domowego ekstraktu alkoholowego waniliowego)
250g mąki
szczypta soli
Masło rozpuścić i wystudzić. Jajka ubić z cukrem, cukrem waniliowym i solą do białości. Stopniowo dodawać wystudzone masło i mąkę. Wymieszać dokładnie na gładką masę.
Ciasto powinno być dosyć gęste, nie lejące się.

Maszynę do gofrów nagrzać i lekko naoliwić. Nakładać po łyżce stołowej ciasta na środek kratki. Piec na jasnozłoty kolor. Gofry nie powinny zajmować całej powierzchni kratki, dlatego też trzeba wymierzyć porcję ciasta odpowiednio do maszyny. U mnie jedna łyżka stołowa była w sam raz. Gofry po upieczeniu są bardzo miękkie dlatego przed spożyciem należy je ostudzić.

Zgłoś naruszenie

Gofiarnia

www.facebook.com/Gofiarnia

 |  29.01 o 1:06  

madiwiki

A ja sobie właśnie jem belgijskie goferki! Ciocia mi przysłała wczoraj ;d

 |  18.06 o 14:55  

almeczka

Zjadłabym ;D

 |  4.06 o 18:25  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: