Czy w literaturze istnieje możliwość pogodzenia tradycji antycznych oraz chrześcijańskich z codzienną rzeczywistością


renb

renb

Dodane 29.03 o 14:18
Obserwuj
Gołąbki w kapuście pekińskiej
kapusta pekińska -1 główka
mięso mielone -250 g
ryż -1 saszetka
cebula -1 szt
sól i pieprz
tłuszcz
sos do spaghetti -1 słoik
PRZYGOTOWANIE:
Oddzielić liście od kapusty pekińskiej,umyć, osączyć, zalać liście wrzącą wodą, odstawić na 3 minuty, odlać, osączyć, z liści przyciąć białe części. Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować do miękkości. Ugotowany ryż odcedzić, osączyć na sicie, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut.

Gołąbki w kapuście pekińskiej

kapusta pekińska -1 główka
mięso mielone -250 g
ryż -1 saszetka
cebula -1 szt
sól i pieprz
tłuszcz
sos do spaghetti -1 słoik
PRZYGOTOWANIE:
Oddzielić liście od kapusty pekińskiej,umyć, osączyć, zalać liście wrzącą wodą, odstawić na 3 minuty, odlać, osączyć, z liści przyciąć białe części. Ryż opłukać, osączyć, włożyć do wrzącej i osolonej wody, gotować do miękkości. Ugotowany ryż odcedzić, osączyć na sicie, ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze 10 minut.

Polubili: ani9588
Zgłoś naruszenie

brbr3

O, w pekinskiej jeszcze nie robilam i nie jadlam. Zawsze robie we wloskiej, karbowanej, bo lepsza i szybciej miekka sie robi niz zylasta klasyczna biala kapucha :)

 |  29.03 o 14:33  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: