Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

m.ocdn.eu

... ... ... ... $WAG po prostej Polędwiczka w kruszonce ziołowej, podana z wiązkami warzyw, kluseczkami szpinakowymi i sosem z aronii

Składniki:
600 g polędwiczki wieprzowej 
30 g musztardy Dijon 
100 g pietruszki 
80 g bułki tartej 
150 g zielonej fasolki szparagowej Bonduelle 
150 g marchewki 
100 g boczku (plastry) 
300 g ziemniaków 
100 g szpinaku siekanego ze śmietaną Bonduelle 
80 g mąki ziemniaczanej 
300 ml śmietany 
150 g podgrzybków mrożonych 
1 cebula 
5 ząbków czosnku 

Sposób przygotowania:
1. Polędwiczkę wieprzową wyluzować z błon i poporcjować (po 150 g). Następnie przesmażyć i piec ok. 9 min w temp. 170°C. Upieczoną doprawić solą i pieprzem oraz posmarować musztardą. 
2. Kruszonka:
Pietruszkę wraz z bułką tartą miksować, aż składniki się połączą i otrzymamy zielony kolor. Następnie gotową kruszonką obtoczyć polędwiczkę. Ugotowaną marchewkę pokroić w słupki o dł. 6 cm i szer. 1/2 cm. Fasolkę i słupki marchewki zawijać w boczek i grillować. 
3. Sos z podgrzybków:
Podgrzybki rozmrozić, następnie przesmażyć z cebulką i czosnkiem pokrojonymi w kostkę. Zalać śmietaną i odparowywać, aż powstanie gęsty sos. Doprawić solą i pieprzem. 
4. Kluski szpinakowe:
Ziemniaki ugotować, a następnie przecisnąć przez praskę. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać do przeciśniętych ziemniaków, wsypać mąkę i wymieszać na jednolitą masę. Uformować kule o wielkości 1 1/2cm. Gotować w osolonej wodzie ok. 5 min. Uuu Zajebisty <3 ....
Obserwuj użytkownika
Dziunia00

Dziunia00

Dodane 27.10 o 10:38 z

m.ocdn.eu

Przypnij Polub Komentuj
  221

Jak zrobić paznokcie galaxy ;)

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Kasia17
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry