Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Sposoby na brzydki zapach w lodówce. Kliknij w zdjęcie.
Jak zrobić domowe mleko kokosowe? Kliknij w zdjęcie.
Jak dobrać ser do sałatek? Kliknij w zdjęcie.
Zapiekanka mięsna w cieście francuskim. Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Mrożenie niemal nie powoduje strat witamin (nie więcej niż 10%). Poza tym w czasie gotowania warzywa mrożone tracą mniej witamin niż warzywa świeże.

Więcej porad o zachowaniu witamin po kliknięciu w zdjęcie.
Zapiekanka mięsna w cieście francuskim. Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Jak zachować wartości odżywcze warzyw i owoców? Kliknij w zdjęcie.
Przepis na pączki. Kliknij w zdjęcie
Przepis na pyszne pączki. Kliknij w zdjęcie
Przepis na pyszne pączki. Kliknij w zdjęcie.
Pieczone ziemniaki nadziewane parmezanem. Kliknij w zdjęcie.
Jak zrobić idealne frytki? Kliknij w zdjęcie.
Czyszczenie tłustej patelni
Aby łatwiej usunąć tłuszcz z patelni zagotuj na niej stężony roztwór soli. 

Więcej porad po kliknięciu w zdjęcie.
Czym można zastąpić cukier? Kliknij w zdjęcie
Kotlety mielone nadziewane chrzanem. Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Jak zrobić pyszne muffinki? Kliknij w zdjęcie.
Pyszne ciasto orzechowo-jabłkowe a'la keks.
Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Jak zrobić pyszną bitą śmietanę? Kliknij w zdjęcie.
Kilka ciekawych trików kuchennych po kliknięciu w zdjęcie.
Jak zrobić karmel? Kliknij w zdjęcie.
Robaki z galaretki - deser na Halloween. Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Szczypta sody oczyszczonej dodana podczas gotowania kapusty pomoże zachować jej witaminy.

Dodanie sody przy gotowaniu fasoli, grochu i innych roślin strączkowych spowoduje, że warzywa ugotują się szybciej i będą bardziej strawne.

Natomiast dodanie szczypty sody do kalafiora sprawi, że nie będzie wydzielał nieprzyjemnego zapachu
Zapiekanka ze szpinakiem w cieście francuskim. Kliknij w zdjęcie.
Przepis na zdrowe zapiekanki. Kliknij w zdjęcie.
Okazuje się, że nie trzeba gotować wody, polewać wrzątkiem pomidory by pozbyć się skórki. Wystarczy wstawić je na minutę do mikrofalówki ustawionej na 100% mocy. Skórka powinna zejść bez problemu.
Z pomarańczy, cytryny, grejpfruta czy limonki wyciągniętej prosto z lodówki znacznie trudniej wycisnąć sok niż z tej, lekko podgrzanej lub pozostawionej w temperaturze pokojowej. Wystarczy zatem cytrus z którego chcemy wycisnąć sok, włożyć na 30 sekund do kuchenki mikrofalowej nastawionej na 100 procent mocy. Nie tylko łatwiej wyciśniemy sok, ale będzie go więcej. Ponadto z tak ogrzanej pomarańczy łatwiej będzie usunąć białą skórkę.

Więcej porad o kuchence mikrofalowej po kliknięciu w zdjęcie.

Więcej zszywek ze źródła

www.sposobnawszystko.pl

... Jajko marmurkowe. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie. Pisanki ozdobione za pomocą firanki. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie. Pisanki ozdobione makaronem. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie. Pisanki ozdobione flamastrami. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie. Pisanki ozdobione akwarelami i kredkami. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie. Pisanki ozdobione kolorowym materiałem. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie. Pisanki ozdobione małymi listkami. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie. Pisanki ozdobione muliną. Sposób wykonania po kliknięciu w zdjęcie.
Zmień tło
Pierwsze kroki do góry