Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Jak smażyć kwiaty
Kwiaty opłucz, odsącz. Zanurz w cieście naleśnikowym (akacja, czarny bez) lub w jajku i bułce tartej (dynia, cukinia). Wrzuć na rozgrzany olej i smaż z obu stron. Kwiaty dyni i cukinii dopraw solą i pieprzem. Smażone kwiaty akacji i czarnego bzu oprósz cukrem.
Więcej po kliknięciu w zdjęcie
Nasturcja. Zaczyna kwitnąć w maju kończy w październiku. Jej kwiaty mają właściwości bakteriobójcze. Są bogate w przeciwutleniacze i potrzebne dla zdrowia karotenoidy. Zawierają sole mineralne, olejki eteryczne, błonnik. Świetna w sałatkach. Można je dodawać do sera, potraw z jaj, zapiekanek.
Więcej po kliknięciu w zdjęcie.
Pierś z kurczaka nadziewana bakaliami | Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Zupa pomidorowa z białą fasolą | Przepis po kliknięciu w zdjęcie
Obrać mango ze skórki jest rzeczą dość kłopotliwą. Można jednak to obejść. Przekrój mango na pół wyjmij pestkę. Owoc ponacinaj w szachownicę, aż do skórki ale jej nie przecinaj. Teraz wystarczy skórkę z naciętym miąższem odwrócić na lewą stronę. Nożem zetnij sześcienne kawałki miąższu.
Jeśli musimy przekroić na pół wiele pomidorów koktajlowych (cherry) to możemy posłużyć się następującą sztuczką. Potrzebne nam będą dwa talerze i długi ostry nóż. Jeden talerz kładziemy “do góry nogami”, kładziemy na nim pomidorki, na które kładziemy drugi talerz. Delikatnie przyciskając talerz z góry przekrój pomidorki ostrym nożem. Więcej po kliknięciu w zdjęcie.
Odłupywanie twardej skorupy granatu może być uciążliwe. Prościej będzie obciąć końcówki owocu z góry i z dołu, a następnie ponacinać owoc od góry do dołu w kilku miejscach. W ten sposób granat ujawni przed nami swoją słodką zawartość. Więcej po kliknięciu w zdjęcie
Awokado, podobnie jak kiwi nie musisz obierać ze skórki. Wystarczy przekroić owoc na pół, wyjąć pestkę i łyżeczką wybrać miąższ. Więcej po kliknięciu w zdjęcie.
Mandarynkę łatwo i efektownie obierzesz ze skórki jeśli obetniesz nożem górę i dół owocu. Następnie natnij mandarynkę wzdłuż i rozciągnij. Prawda, że proste? Więcej po kliknięciu w zdjęcie.
Aby wycisnąć jak najwięcej soku z limonki, obetnij z każdej strony kawałek owocu (tak jakbyś obierał grubo ze skórki). Wyciśnij sok z każdej części ze skórką, a ze środkową wykręć (jakbyś wyżymał ścierkę). Więcej po kliknięciu w zdjęcie
Kiwi nie trzeba myć ani obierać ze skórki. Wystarczy przekroić owoc na pół i wybrać miąższ łyżeczką. Więcej po kliknięciu w zdjęcie.
Składane stoły do małej kuchni | Więcej - kliknij w zdjęcie
Składane stoły do małej kuchni | Więcej - kliknij w zdjęcie
Składane stoły do małej kuchni | Więcej po kliknięciu w zdjęcie.
Zastosowanie liści laurowych. Kliknij w zdjęcie
Jakie przyprawy pasują do jakich dań? | Kliknij w zdjęcie.
Jak uniknąć zakalca? | Kliknij w zdjęcie
Porady i wskazówki na udane ciasto. Kliknij w zdjęcie.
16 pomysłów na faszerowane jajka. Kliknij w zdjęcie.
Nietypowe zastosowanie cukru. Kliknij w zdjęcie.
Jak zrobić domowy majonez? Kliknij w zdjęcie.
8 prostych pomysłów na sosy. Kliknij w zdjęcie
Jabłecznik z kruszonką. Przepis po kliknięciu w zdjęcie.
Przepis na idealnie ubitą pianę z białek. Kliknij w zdjęcie.
Czosnek o wiele łatwiej obrać z łupin jeśli na 15 sekund włożysz do mikrofalówki ustawionej na pełną moc. 

Inne zastosowania kuchenki mikrofalowej po kliknięciu w zdjęcie.
Chcesz wycisnąć jak najwięcej siku z cytryny czy limonki? Włóż na 10-20 sekund do kuchenki mikrofalowej ustawionej na dużą moc. Teraz sok z cytrusów będzie można łatwiej wycisnąć.

Inne zastosowania kuchenki mikrofalowej po kliknięciu w zdjęcie.

Więcej zszywek ze źródła

www.sposobnawszystko.pl

10 niezwykłych zastosowań skórki od banana Jak smażyć kwiaty
Kwiaty opłucz, odsącz. Zanurz w cieście naleśnikowym (akacja, czarny bez) lub w jajku i bułce tartej (dynia, cukinia). Wrzuć na rozgrzany olej i smaż z obu stron. Kwiaty dyni i cukinii dopraw solą i pieprzem. Smażone kwiaty akacji i czarnego bzu oprósz cukrem.
Więcej po kliknięciu w zdjęcie Nasturcja. Zaczyna kwitnąć w maju kończy w październiku. Jej kwiaty mają właściwości bakteriobójcze. Są bogate w przeciwutleniacze i potrzebne dla zdrowia karotenoidy. Zawierają sole mineralne, olejki eteryczne, błonnik. Świetna w sałatkach. Można je dodawać do sera, potraw z jaj, zapiekanek.
Więcej po kliknięciu w zdjęcie. Pierś z kurczaka nadziewana bakaliami | Przepis po kliknięciu w zdjęcie. Jak upiąć długie włosy? Fryzury z długich włosów | Więcej po kliknięciu w zdjęcie Jak upiąć długie włosy? Fryzury z długich włosów | Więcej po kliknięciu w zdjęcie Jak upiąć długie włosy? Fryzury z długich włosów | Więcej po kliknięciu w zdjęcie Jak upiąć długie włosy? Fryzury z długich włosów | Więcej po kliknięciu w zdjęcie Jak upiąć długie włosy? Fryzury z długich włosów | Więcej po kliknięciu w zdjęcie
Przypnij Polub Komentuj
  130

Jakie zioła pasują do drobiu? Kliknij w zdjęcie.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry