Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Pierś panierowana w jogurci...
latwy i pyszny obiad
Sałatka z kalafiora z jajka...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Składniki na obłędnie słodk...
Kurczak w pomidorach z puszki
Kurczak na kapuście kiszone...
Prosta, bajecznie kolorowa ...
Sałatka z brokułami, pomido...
Schab po bałkańsku z papryk...
Zebra z herbatników i bitej...
Zapiekanka gyros/kebab - kl...
Sałatka błyskawiczna: 0,5 k...
Klopsiki w sosie pieczarkow...
Placki ziemniaczane z mięse...
Składniki na sałatkę  warst...
Lekka zapiekanka brokułowa ...
Składniki:

2 pory podwójna...
Kurczak w sosie czosnkowym ...
Sałatka z kurczaka i mango
...
  



SAŁATKA MAKARONOWA W ...
nutella w cieście francuskim
Udka z kurczaka - składniki...
sosy na grilla
  



Torcik z brzoskwiniam...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 19.05 o 8:56
 1481
  



Jaś i Małgosia - SKŁADNIKI:
200ml kefiru,
galaretki niebieska,
galaretki różowa.
500ml gorącej wody,
200g śmietany kremówki,
200ml mleka kokosowego,
cukier puder do smaku,
12 łyżeczek wiórek kokosowych,
żelatyna 10g,
2 truskawki,
kilka borówek amerykańskich,
listki mięty do dekoracji
Jaś i Małgosia - PRZYGOTOWANIE:
Podaję proporcję na cztery desery. Połowę galaretki niebieskiej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Połowę galaretki różowej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. 100ml kefiru miksujemy dokładnie z mocno schłodzoną niebieską galaretką i przelewamy masę do szklaneczek i odstawiamy do stężenia. Podobnie postępujemy z masa różową. Pozostałą galaretkę niebieską rozpuszczamy w połowie szklanki ( analogicznie różową). Do szklaneczek wlewamy po kilka łyżeczek galaretki, aby utworzyć cienki pasek. Ponownie odstawiamy do stężenia. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kremówkę, wstawiamy na ogień dodając cukru pudru do smaku. Zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż do rozpuszczenia żelatyny. Masę odstawiamy do ostudzenia, a gdy zacznie tężeć wlewamy ją do szklaneczek. Gotowe desery dekorujemy wiórkami kokosowymi i owocami. Smacznego :)

  



Jaś i Małgosia - SKŁADNIKI:
200ml kefiru,
galaretki niebieska,
galaretki różowa.
500ml gorącej wody,
200g śmietany kremówki,
200ml mleka kokosowego,
cukier puder do smaku,
12 łyżeczek wiórek kokosowych,
żelatyna 10g,
2 truskawki,
kilka borówek amerykańskich,
listki mięty do dekoracji
Jaś i Małgosia - PRZYGOTOWANIE:
Podaję proporcję na cztery desery. Połowę galaretki niebieskiej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Połowę galaretki różowej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. 100ml kefiru miksujemy dokładnie z mocno schłodzoną niebieską galaretką i przelewamy masę do szklaneczek i odstawiamy do stężenia. Podobnie postępujemy z masa różową. Pozostałą galaretkę niebieską rozpuszczamy w połowie szklanki ( analogicznie różową). Do szklaneczek wlewamy po kilka łyżeczek galaretki, aby utworzyć cienki pasek. Ponownie odstawiamy do stężenia. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kremówkę, wstawiamy na ogień dodając cukru pudru do smaku. Zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż do rozpuszczenia żelatyny. Masę odstawiamy do ostudzenia, a gdy zacznie tężeć wlewamy ją do szklaneczek. Gotowe desery dekorujemy wiórkami kokosowymi i owocami. Smacznego :)

krajzuzia

Mniam

21.05 o 12:48       | 

krajzuzia

spróbujcie

21.05 o 12:48       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
edytapszeh
wiktoria_013
patka335
kamilatoja
LeeMinAh
kicia544
pure_love
FitAndSlim
Dumeczka25
Lotty

oraz 50 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO
DO GÓRY