Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

sałatka z tuńczykiem i anan...
Składniki: (na formę 24x32 ...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
Przepis na sernik z 3 skład...
  



*** BEZ PIECZENIA ***...
szaszłyki z cukinii, papryk...
słodkie bułeczki z bita śmi...
domowe pasty
  



Jaś i Małgosia - SKŁA...
Placki z młodej kapusty
Składniki: 10 bułek kajzere...
Bo kto nie lubi mrożonej cz...
Wiosenna sałatka z rzodkiew...
Kruche ciasto z budyniową p...
domowy milkshake
paluszki ziemniaczane z serem
  



Dziś mam dla Was rew...
mniam ! i od razu człowiek ...
woda smakowa
KOKTAJL JOGURTOWO-MIĘTOWY

...
Smoothie pomarańczowy - sok...
lemoniada lawendowa: zaparz...
  



Sprite z lodami śmiet...
Tortellini z kurczakiem i w...
Szybka, pyszna zapiekanka d...
zdrowa przekąska :)
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 19.05 o 8:56
Przypnij Polub Komentuj
  793
  



Jaś i Małgosia - SKŁADNIKI:
200ml kefiru,
galaretki niebieska,
galaretki różowa.
500ml gorącej wody,
200g śmietany kremówki,
200ml mleka kokosowego,
cukier puder do smaku,
12 łyżeczek wiórek kokosowych,
żelatyna 10g,
2 truskawki,
kilka borówek amerykańskich,
listki mięty do dekoracji
Jaś i Małgosia - PRZYGOTOWANIE:
Podaję proporcję na cztery desery. Połowę galaretki niebieskiej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Połowę galaretki różowej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. 100ml kefiru miksujemy dokładnie z mocno schłodzoną niebieską galaretką i przelewamy masę do szklaneczek i odstawiamy do stężenia. Podobnie postępujemy z masa różową. Pozostałą galaretkę niebieską rozpuszczamy w połowie szklanki ( analogicznie różową). Do szklaneczek wlewamy po kilka łyżeczek galaretki, aby utworzyć cienki pasek. Ponownie odstawiamy do stężenia. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kremówkę, wstawiamy na ogień dodając cukru pudru do smaku. Zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż do rozpuszczenia żelatyny. Masę odstawiamy do ostudzenia, a gdy zacznie tężeć wlewamy ją do szklaneczek. Gotowe desery dekorujemy wiórkami kokosowymi i owocami. Smacznego :)

  



Jaś i Małgosia - SKŁADNIKI:
200ml kefiru,
galaretki niebieska,
galaretki różowa.
500ml gorącej wody,
200g śmietany kremówki,
200ml mleka kokosowego,
cukier puder do smaku,
12 łyżeczek wiórek kokosowych,
żelatyna 10g,
2 truskawki,
kilka borówek amerykańskich,
listki mięty do dekoracji
Jaś i Małgosia - PRZYGOTOWANIE:
Podaję proporcję na cztery desery. Połowę galaretki niebieskiej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Połowę galaretki różowej rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. 100ml kefiru miksujemy dokładnie z mocno schłodzoną niebieską galaretką i przelewamy masę do szklaneczek i odstawiamy do stężenia. Podobnie postępujemy z masa różową. Pozostałą galaretkę niebieską rozpuszczamy w połowie szklanki ( analogicznie różową). Do szklaneczek wlewamy po kilka łyżeczek galaretki, aby utworzyć cienki pasek. Ponownie odstawiamy do stężenia. Do rondelka wlewamy mleko, dodajemy kremówkę, wstawiamy na ogień dodając cukru pudru do smaku. Zagotowujemy i dodajemy żelatynę. Zdejmujemy z ognia i mieszamy aż do rozpuszczenia żelatyny. Masę odstawiamy do ostudzenia, a gdy zacznie tężeć wlewamy ją do szklaneczek. Gotowe desery dekorujemy wiórkami kokosowymi i owocami. Smacznego :)

krajzuzia

Mniam

21.05 o 12:48  
    | 

krajzuzia

spróbujcie

21.05 o 12:48  
    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Misiek97
lol4231
angelriedel
cleodil
MatthewJackEdward
arrow2
kamilatoja
S17
Issabel81
mszak

oraz 18 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry