Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Wielkanoc

Krokusy z krepiny
Kosz-papierowa wiklina i krokusy z krepiny
Wianuszek z papierowej wikliny. Może służyć jako dekoracja wisząca lub ozdoba wielkanocnego stołu.
wianuszek z papierowej wikliny, może służyć do powieszenia oraz jako dekoracja świątecznego stołu
Koszyk z papierowej wikliny z wielkanocną dekoracją
Koszyk z papierowej wikliny z wielkanocną dekoracją
Kura z papierowej wikliny
Kura z papierowej wikliny
Koszyk zając z papierowej wikliny
Pisanki karczochy
Pisanki decoupage

Więcej zszywek ze źródła

4.bp.blogspot.com

;) Poradnik parzenia herbaty. (Apel do mojej mamy która nie raz po prostu zalewa i trzyma aż jej się przypomni, że herbata istnieje ;p fujjj)Odżywka z awokado i masłem karite Garnier Ultra Doux

Dla moich włosów idealny. Fajna, tania odżywka z dobrym składem. Ja jej używam jako maski przed myciem, albo po myciu na kilka minut. Włosy po niech pięknie pachną, są miękkie i łatwo się rozczesują. Dla mnie świetna :)....***.......Pascal w kieccePIERŚ KACZKI W POMARAŃCZACH I CYDRZE
SKŁADNIKI

na 4 porcje


4 kacze piersi razem ze skórą
4 pomarańcze
garść złotych rodzynek
150 ml wytrawnego cydru
kawałek kłącza imbiru
1 łyżka miodu
szczypta cynamonu
olej do smażenia
świeżo mielony pieprz, sól
długoziarnisty ryż do podania (np. basmati)
PRZYGOTOWANIE


Pierś z kaczki umyj i wysusz papierowym ręcznikiem. Skórkę natrzyj na krzyż. Zetrzyj odrobinę imbiru i natrzyj nim pierś. Mięso posól i popieprz delikatnie. Odstaw na chwilę. Nagrzej piekarnik do 200°C. 

Pomarańcze obierz i pozbaw białych błonek. Miąższ odstaw do miseczki, do której wrzuć również rodzynki, starty imbir, cynamon, miód oraz cydr. Odstaw.

Patelnie mocno rozgrzej, wlej odrobinę oleju i ułóż piersi skórą do dołu. Smaż przez 4 minuty, aż wytopi się z nich tłuszcz, a skórka stanie się chrupiąca. Piersi obróć i smaż po drugiej stronie przez 1 minutę. Przygotuj żaroodporne naczynie, wlej odrobinę tłuszczu z patelni i ułóż w nim piersi. Wstaw do nagrzanego piekarnika na kwadrans. Tłuszcz z patelni odlej w garnuszek — możesz go później wykorzystać. W tym czasie przygotuj sos.

Miskę z pomarańczami odcedź przez sito z płynu, zbierając cały sok na użytej do smażenia kaczki patelni. W czasie gdy kaczka będzie się piec, sos zredukuj, aż stanie się gęsty i zostanie go bardzo niewiele — około 1 łyżki.

Upieczoną kaczkę wyjmij z pieca i odstaw do odpoczęcia. Soki, które mięso puściło, wlej do sosu. Ponownie zredukuj. Na patelnię wrzuć resztę zawartości miseczki (pomarańcze i rodzynki) i smaż przez krótką chwilę, aż sos się zagotuje. Dopraw według uznania dodatkową porcją imbiru.

Kaczkę pokrój w plasterki i podawaj z gotowym sosem oraz ugotowanym na sypko ryżem....
Przypnij Polub Komentuj
  3248

Koszyk zając z papierowej wikliny

kawowa

kawowa

Super koszyczek na święconke

10.03 o 13:43    | 
nelka2001

nelka2001

śliczny :) można gdzieś zobaczyć jak takiego zrobić ?robię pierwsze kroki w wilkinie :)

30.12 o 12:05    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
lenka355
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry