krem jaglany rafaello
Składniki
100 g kaszy jaglanej
szklanka wody
4 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki mleka w proszku
garść migdałów
100 ml mleka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
1,5 czubatej łyżki miodu lub innego słodzidła - ilość zależy od preferencji smakowych :)
Przygotowanie
Kaszę przepłukujemy i przelewamy wrzątkiem. Wrzucamy ją do gotującej się wody i gotujemy na małym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Studzimy. Do blendera przekładamy kaszę, wiórki, migdały, mleko w proszku i miód. Blendujmy. Dolewamy mleko i dalej blendujemy. Po uzyskaniu kremowej konsystencji krem przekładamy do słoiczka i szczelnie zamykamy :) Przechowujemy w lodówce.
Użytkownicy także przypinają:
Eternity01702
jak myślicie, bez mleka w proszku będzie ok? :)
OnlyYoou
może być bez migdałów?
argusmalinowy
zrobiłam i już go uwielbiam
Revella
Ja go robiłam i mi niestety nie smakuje, bo średnio lubię miód a bardzo go czuć:( a nie próbowałam z innymi słodzidłami
natalia890
kiedyś napewno zjem
layla20
może zadam głupie pytanie ale to się je samo czy dodaje do czegoś? bo ciekawe ;D
argusmalinowy
skuszę się chyba, mam nadzieję że na prawdę pyszny jak rafaello