Mit „szklanych domów” w „Przedwiośniu” Stefana Żeromskiego


Więcej zszywek z tablicy

Deser

Składniki: 

Ciasto: 

120 ...
250 g ciastek digestive
65 ...
Deser tęczowy
Składniki na ...
Lekki jak chmurka mus serow...
Tiramisu owocowe

Składniki...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Placuszki z białego sera i ...
Małe pączki z serka homogen...
CRUMBLE Z TRUSKAWKAMI I BUD...
sorbet truskawkowy
składnik...
Składniki

2 sztuki banan
2...
Krem "Kinder Bueno&quo...
Naleśniki Biszkoptowe
Skład...
Składniki na około 18 kluse...
Deser z brzoskwiniami

Skła...
Deser ryżowy |
Deser ryżowy...
Smażone banany

Składniki:
...
OWOCE ZAPIEKANE Z BUDYNIEM
...
Mus mascarpone z toffi

Skł...
Krem karmelowo – kokosowy

...
Lody borówkowo - kokosowe
s...
CRUMBLE Z AGRESTEM

Składni...
ciastko
SZYBKA SZARLOTKA NA CIEŚCIE...
CIASTO JOGURTOWE

3 jajka
1...
Krakersik

Składniki:

2 op...
ada285

ada285

Dodane 20.04 o 16:32
Obserwuj
Krem karmelowo – kokosowy

porcja dla 6 osób

180 g plus 150 g cukru
6 jajek
1/2 cytryny
500 ml mleka
500 ml mleczka kokosowego
40 g wiórek kokosowych, lekko grillowanych
Rozgrzej piekarnik do 180° C. Przygotuj 6 słoiczków oraz większą brytwankę, do pieczenia deseru w kąpieli wodnej.
Zrób karmel: do rondelka wsyp 150 g cukru, dodaj 5 łyżek wody i 10 kropel soku z cytryny. Gotuj na średnim ogniu, aż będzie miał złoty kolor.
Rozlej karmel do słoiczków.
Jajka rozbij z 180 g cukru, tak jak na omlet, czyli lekko.
Dodaj mleko i mleczko kokosowe, wymieszaj i przelej do słoiczków.
Umieść słoiczki w brytwance, zalej gorącą wodą ( około 1,5 cm poniżej wysokości słoiczków ) i wstaw do piekarnika na pół godziny.
Wystudź krem, a wierzch posyp grillowanymi wiórkami kokosowymi. Jedz na zimno, smacznego!
Możesz użyć tylko zwykłe mleko, dodać do niego ekstrakt waniliowy, a wiórki zastąpić np. grillowanymi migdałami.

Krem karmelowo – kokosowy


porcja dla 6 osób

180 g plus 150 g cukru
6 jajek
1/2 cytryny
500 ml mleka
500 ml mleczka kokosowego
40 g wiórek kokosowych, lekko grillowanych
Rozgrzej piekarnik do 180° C. Przygotuj 6 słoiczków oraz większą brytwankę, do pieczenia deseru w kąpieli wodnej.
Zrób karmel: do rondelka wsyp 150 g cukru, dodaj 5 łyżek wody i 10 kropel soku z cytryny. Gotuj na średnim ogniu, aż będzie miał złoty kolor.
Rozlej karmel do słoiczków.
Jajka rozbij z 180 g cukru, tak jak na omlet, czyli lekko.
Dodaj mleko i mleczko kokosowe, wymieszaj i przelej do słoiczków.
Umieść słoiczki w brytwance, zalej gorącą wodą ( około 1,5 cm poniżej wysokości słoiczków ) i wstaw do piekarnika na pół godziny.
Wystudź krem, a wierzch posyp grillowanymi wiórkami kokosowymi. Jedz na zimno, smacznego!
Możesz użyć tylko zwykłe mleko, dodać do niego ekstrakt waniliowy, a wiórki zastąpić np. grillowanymi migdałami.

Polubili: Muffelig kasiulag
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: