Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

SZYBKIE SAŁATKI NA LATO – D...
Łazanki z cukinią i pieczar...
KOLOROWE ROLADKI Z WARZYWAM...
Zapiekane naleśniki z szynk...
Sałatka czosnkowa z pieczar...
Kurczak zapiekany ze szpina...
Zapiekanka makaronowa z szy...
Kolorowa sałatka z tuńczykiem
Mini kanapeczki ze szpinaki...
TARTA POMIDOROWO-SEROWA cia...
Pomidor, ogórek kiszony. Py...
Bułeczki z szynką, szpinaki...
Kruche ciasto na tartę (wyt...
Smażone BEZ TŁUSZCZU! Zdrow...
Sałatka z mozzarelli i sała...
PYSZNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM...
Śniadanie na szybko: tortil...
BRAMBORAKI Z BOCZKIEM I CEB...
pyszne tortille
Kotleciki oszukane z piersi...
kotlety z kurczaka, pieczar...
Pieczone ziemniaki z piecza...
Kotleciki ziemniaczane z sz...
Kurczak zapiekany z warzywami
Fit burgery. Klik w zdj.
Zapiekanka z kurczakiem i w...

Więcej zszywek ze źródła

www.uwielbiamgotowac.com

filet, pieczarki Sałatka Leśna Polana pieczarkowy sałatka z wędzonym kurczaki... kotlety z kurczaka, pieczar... Sałatka pieczarkowa, przepi... kotlety z makaronu, przepis... Domowa szynka na kanapki, p... roladki wieprzowe z pieczar...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222 od Edyta2062

Dodane 13.07 o 19:06 z

www.uwielbiamgotowac.com

Przypięte po raz pierwszy przez MALUTKA22AP
 1352

Kruche ciasto na tartę (wytrawne) Wreszcie znalazłam idealną recepturę na wytrawne ciasto do tarty. Proporcje składników są proste do zapamiętania, gdyż mąki dajemy dwa razy tyle co masła, w składzie jest też jedno jajko i troszkę soli. Gdyby ciasto wyszło zbyt sypkie, chociaż nie powinno, to można wlać odrobinę zimnej wody. Należy pamiętać także o tym, że kruche ciasto nie lubi długiego wyrabiania, gdyż po upieczeniu może być twarde. Dlatego też wszystkie składniki zarabiamy szybko i sprawnie zagniatając dłońmi. Ciasto trzeba schłodzić przed użyciem, po czym rozwałkować i wylepić nim wysmarowaną cienko masłem formę na tartę. Osoby, które nie posiadają takiego naczynia mogą się posłużyć tortownicą lub blaszką do pieczenia albo żaroodpornym naczyniem. Pieczenie jest dwuetapowe - pierwsze z obciążeniem (na ciasto kładziemy papier obciążony fasolą lub grochem lub ceramicznymi kulkami) i pieczemy przez 15 minut w nagrzanym piecu do 190*C; drugie bez obciążenia (zdejmujemy papier z obciążeniem) i pieczemy jeszcze 13 minut do lekkiego zrumienienia) również w 190*C. Polecam gorąco ten przepis. A już wkrótce dwa przepisy na pyszne tarty :)

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
qsia997
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY