Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

Pierś panierowana w jogurci...
latwy i pyszny obiad
Sałatka z kalafiora z jajka...
Ryż smażony z kurczakiem i ...
Składniki na obłędnie słodk...
Kurczak w pomidorach z puszki
Kurczak na kapuście kiszone...
Prosta, bajecznie kolorowa ...
Sałatka z brokułami, pomido...
Schab po bałkańsku z papryk...
Zebra z herbatników i bitej...
Zapiekanka gyros/kebab - kl...
Sałatka błyskawiczna: 0,5 k...
Klopsiki w sosie pieczarkow...
Placki ziemniaczane z mięse...
Składniki na sałatkę  warst...
Lekka zapiekanka brokułowa ...
Składniki:

2 pory podwójna...
Kurczak w sosie czosnkowym ...
Sałatka z kurczaka i mango
...
  



SAŁATKA MAKARONOWA W ...
nutella w cieście francuskim
Udka z kurczaka - składniki...
sosy na grilla
  



Torcik z brzoskwiniam...
Zapiekanka makaronowa ze sz...
Obserwuj profil
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 9.01 o 9:30
 416
Kulki kokosowe/ Raffaello

Składniki:
300g białej czekolady
200g wiórek kokosowych
50g masła
¾ szklanki śmietany słodkiej 30%
łyżka rumu lub kilka kropli aromatu rumowego

Sposób przygotowania:
Czekoladę pokruszyć na małe kawałeczki.
Śmietanę wymieszać z 100g wiórek kokosowych. Pozostawić na 15 min.
Śmietanę z kokosem podgrzewać na małym ogniu około 10 min. Nie doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Wymieszać, aż do rozpuszczenia się czekolady. Pozostawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć mikserem. Dodać ostudzoną masę i rum.
Wstawić do zamrażalnika, aby masa stwardniała.
Do miski wsypać 100g kokosu.
Ręce maczać we wodzie i formować z masy kuleczki. Kulki obtaczać w kokosie.
Gotowe kulki schłodzić w lodówce przez 2 godziny.

Kulki kokosowe/ Raffaello

Składniki:
300g białej czekolady
200g wiórek kokosowych
50g masła
¾ szklanki śmietany słodkiej 30%
łyżka rumu lub kilka kropli aromatu rumowego

Sposób przygotowania:
Czekoladę pokruszyć na małe kawałeczki.
Śmietanę wymieszać z 100g wiórek kokosowych. Pozostawić na 15 min.
Śmietanę z kokosem podgrzewać na małym ogniu około 10 min. Nie doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia i dodać czekoladę. Wymieszać, aż do rozpuszczenia się czekolady. Pozostawić do ostygnięcia.
Masło utrzeć mikserem. Dodać ostudzoną masę i rum.
Wstawić do zamrażalnika, aby masa stwardniała.
Do miski wsypać 100g kokosu.
Ręce maczać we wodzie i formować z masy kuleczki. Kulki obtaczać w kokosie.
Gotowe kulki schłodzić w lodówce przez 2 godziny.

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
alexan17
Magdalena_99
effcik18
MniamMniamPL
ksiezniczka2017
grzenkowiczola
izuska_g
layla20
Mroowczan
aniqa18
Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO
DO GÓRY