Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Gotujemy

Deser z bezów, masy kajmako...
Malinowa pychota z budyniow...
Tort Rocher
Szybki Trzy Bit
KRUCHY TORT KRAKOWSKI staro...
Ciasto francuskie z kurczak...
Ciasto Marysieńka
Zapiekane naleśniki z szynk...
zdrowe-placuszki-brokułowe-...
Krokiety szpinakowe Mogą by...
Kurczak w chrupiącym cieści...
Skrzydełka z kurczaka ala KFC
Makaron ze szpinakiem i sos...
Składniki: * 500ml mleka 2%...
Składniki 6 plastrów schabu...
Bomby serowo-czosnkowe Skla...
Ciasto snikers
tort z miodowym kremem bezg...
Naleśniki ze szpinakiem, fe...
PIERNIKI NA CHOINKĘ
Przyjemność i Brandy Snaps
Kotleciki siekane Składniki...
Domowe zapiekanki "Prz...
Składniki na około 14 choin...
Zupa krem „góralska” z serk...
Mini burgery, świetne na im...
Obserwuj profil
natalka414

natalka414 od adusia3009

Dodane 27.10 o 14:03
Przypięte po raz pierwszy przez adusia3009
Przypnij Polub Komentuj
  8419
Kurczak jak z KFC... Kto ma ochotę? Kurczak jak z KFC... Kto ma ochotę? Składniki: skrzydełka z kurczaka (ok. 500 g), sól (ok. 1/2-1 łyżeczki), 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki (u mnie więcej, gdyż lubię ostre skrzydełka), 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne. Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, dzielimy na dwie części. Przyprawy mieszamy, nacieramy nimi skrzydełka. Odstawiamy aby przeszły przyprawami na ok. 45 minut. Ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki mleka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta pieprzu cayenne (można pominąć), 1/4 łyżeczki ostrej papryki. Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jednolite ciasto, powinno być dosyć gęste. Ciastem zalewamy kurczaka, wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na ok. 30-40 minut przed smażeniem, wyjmujemy kurczaka z lodówki, aby osiągnął temp. pokojową, gdyż jeśli będziemy smażyć takiego prosto z lodówki, pomimo rozgrzania tłuszczu, temperatura oleju będzie spadać, a kurczak będzie nasiąkał tłuszczem. Dodatkowo: mąka, olej (ok. 1 l) do smażenia. Kurczaka obtaczamy w mące (dosyć dokładnie), usuwamy nadmiar i smażymy we frytkownicy (temp. 160 stopni) lub w głębokim garnku. Smażymy kurczaka ok. 10-15 minut (w zależności od wielkości kawałków), po wyjęciu osuszamy na ręczników papierowych. Mięso powinno być delikatne, soczyste i miękkie.

Kurczak jak z KFC... Kto ma ochotę? Kurczak jak z KFC... Kto ma ochotę? Składniki: skrzydełka z kurczaka (ok. 500 g), sól (ok. 1/2-1 łyżeczki), 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki (u mnie więcej, gdyż lubię ostre skrzydełka), 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne. Skrzydełka myjemy, oczyszczamy, dzielimy na dwie części. Przyprawy mieszamy, nacieramy nimi skrzydełka. Odstawiamy aby przeszły przyprawami na ok. 45 minut. Ciasto naleśnikowe: 1 jajko, 1/2 szklanki mąki, 1/3 szklanki mleka, szczypta soli, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, szczypta pieprzu cayenne (można pominąć), 1/4 łyżeczki ostrej papryki. Wszystkie składniki miksujemy, aż uzyskamy gładkie, jednolite ciasto, powinno być dosyć gęste. Ciastem zalewamy kurczaka, wkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę. Na ok. 30-40 minut przed smażeniem, wyjmujemy kurczaka z lodówki, aby osiągnął temp. pokojową, gdyż jeśli będziemy smażyć takiego prosto z lodówki, pomimo rozgrzania tłuszczu, temperatura oleju będzie spadać, a kurczak będzie nasiąkał tłuszczem. Dodatkowo: mąka, olej (ok. 1 l) do smażenia. Kurczaka obtaczamy w mące (dosyć dokładnie), usuwamy nadmiar i smażymy we frytkownicy (temp. 160 stopni) lub w głębokim garnku. Smażymy kurczaka ok. 10-15 minut (w zależności od wielkości kawałków), po wyjęciu osuszamy na ręczników papierowych. Mięso powinno być delikatne, soczyste i miękkie.

Yada

Polecam tą stronkę, jest na niej dużo domowych fast foodów. Zrobiłam z tych przepisów Stripsy, Hot wingsy i Zingery(razem z domowymi bułkami). http://www.slodkastrona.com/p/fast-food_25.html

28.10 o 1:46    | 

Olinskap

ja mam ochotę

30.10 o 20:29  
    | 

Yada

Olinskap, Robiąc z podanego na zszywce przepisu jak i ze stronki którą podałam, rzeczywiście trzeba zwracać dużą uwagę na temperaturę oleju. Nie posiadam frytkownicy więc radzę sobie garnkiem z olejem. Lepiej żeby garnek był wyższy niż szerszy, bo olej lubi pryskać. Za wysoka temperatura, jedzonko spiecze się z zewnątrz w środku będzie surowe. Za niska, to strasznie nasiąknie tłuszczem. Ja termometru do gotowania nie posiadam więc poradziłam sobie takim sposobem. Kawałki mięsa nie mogą być nie wiadomo jak duże, dobrze je lekko rozbić na początku. Co do temperatury to trzeba stać nad garnkiem i patrzyć jak zachowuje się jeden kawałek wrzucony na głęboki olej. Ja już doszłam do wprawy, więc wiem który palnik, i na jaki "ogień"(mam kuchenkę elektryczną) mam nastawić. Jeśli prawidłowo się za to zabierzemy mięsko wychodzi pycha!

31.10 o 9:19    | 

Yada

Olinskap, Na koniec dodam, że taki olej po wysmażeniu mięsa nadaje się tylko do wyrzucenia więc jeśli chcemy mieć do tego frytki to radzę mieć przygotowane zawczasu mięso do smażenia i zrobić najpierw frytki i potem na tym oleju mięsko. A i radzę nie wrzucać na raz na gorący olej wielu kawałków mięsa, lepiej 3-4 sztuki(zależy od wielkości), lepiej nimi manewrować. Trzeba też uważać żeby olej nie wykipiał, zdarza się tak jeśli wrzucimy na raz za dużo mięsa, temperatura się gwałtownie obniża i robi się dużo olejowej piany. Sytuacja wygląda wtedy groźnie i lepiej zgasić kuchenkę i się szybko odsunąć. Miałam taka sytuację, uwierzcie nie chcecie żeby was to spotkało :D

31.10 o 9:20    | 

workout21

Te tanie kubełki z KFC... coś okropnego. Na pewno lepiej zrobić samemu

31.10 o 7:51  
    | 

margaritta94

przynajmniej wiesz jak są wykonywane

31.10 o 18:04  
    | 

kochamgofry

biedny

3.11 o 17:31  
    |  2

sushy2111

robiłam wczoraj, baardzo dobre :D

10.11 o 7:17    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

oraz 203 innych użytkowników

Zszywka przypięta na tablicach:

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry