LWIE PASZCZE
Składniki:
- 500 g mąki,
- 200 g margaryny,
- ½ szklanki cukru pudru,
- ½ szklanki śmietany,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 żółtka,
- 1 jajko,
- jabłka obrane i pokrojone w "16",
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie siekamy to z margaryną. Dodajemy żółtka, jajko, śmietanę i zagniatamy w ciasto. Gotowe rozwałkowujemy na grubość 2 mm. Wykrawamy krążki szklanką. Na gotowych krążkach układamy szesnastki jabłek i zawijamy na nich ciasto (nie sklejamy). Pieczemy 12-15 minut w piekarniku nagrzanym do 150 st.C. Gotowe posypujemy cukrem pudrem.
Polubili:
wilandra1987
siwka
Użytkownicy także przypinają:
2
1
0
[Tags] Drożdżowe zajączki na Wielkanoc w tym w ...
fotoamator Pięknie wyglądają i pewnie są smaczne.