Więcej zszywek ze źródła

gotowanie.onet.pl

Pieczone robale

Z wyjątkiem Północnej Ameryki i Europy pieczone robale wcale nie są uznawane za obrzydliwe dania. W Azji są postrzegane jako bardzo popularna przekąska. Owady bywają podawane zarówno jako przekąski, jak i dania główne, czy desery. Kacze ozorki (Chiny)

Taki specjał można znaleźć w kuchni prosto z Hong Kongu. To jest taka chińska odmiana naszych wołowych ozorków na widok, których robi się niedobrz Węże i skorpiony w winie (Azja)

Azjatyckie węże i skorpiony bardzo często umieszczane są w butelkach z winem ryżowym. Po kilku miesiącach fermentacji, jad zostaje zneutralizowany, a wino nadaje się do spożycia. Postrzegane jest za jedno z najsilniejszych afrodyzjaków świata. Spożywane jest w stanie czystym albo wchodzi w skład nalewki z wina ryżowego. W butelce zwykle pływa wąż we własnej osobie, a wino ma od jego krwi delikatnie różowe zabarwienie i wedle wszelkich relacji posiada właściwości lecznicz Smażona świnka morska (Peru)

Świnki morskie smażone są na patyku, ale również mogą być podawane jako część dania zwanego pachamanca. Dla świnek morskich przygotowywany jest nawet coroczny festiwal, gdzie oprócz spożywania, prowadzony jest konkurs na najgrubszego, największego i najlepiej ubranego gryzonia. Zupa z ptasich gniazd, zwana „Kawiorem Wschodu" (Chiny)

Wyjątkowy i ekskluzywny chiński przysmak, trudny w przygotowaniu. Przyrządza się ją z gniazd rybitw. Ptaki robią swoje „domy” głównie z jadalnych wodorostów, sklejonych ze sobą rybią ikrą i własną śliną. Gniazda powstają tylko podczas ich okresów godowych. Zupa ta wcale nie należy do najtańszych potraw i może kosztować od 30 do 100 dolarów za miskę. Jest bardzo bogata w proteiny, minerały, a przede wszystkim działa, jak afrodyzjak. Muffinki czekoladowe. Pyszne :D 6 kg dojrzałych wiśni
1,5 litra spirytusu 95%
1,5 litra wódki 40%
3 kg cukru
Etapy przygotowania

1
Wiśnie myjemy, przebieramy i dzielimy na 3 części, po czym 2/3 drylujemy, a 1/3 zostawiamy w całości. 
Całość układamy w dużym słoju, przesypując cukrem.
2
Teraz przez 2-3 dni słoik trzymamy w ciepłym miejscu, aż wiśnie puszczą sok, a cukier całkowicie się rozpuści. W celu przyśpieszenia tego procesu wstrząsamy od czasu do czasu słojem.
3
Jeżeli cukier całkowicie się rozpuścił, dolewamy do słoja wódkę i spirytus, dokładnie mieszamy, zakręcamy słoik i odstawiamy na 4 tygodnie w ciemne i chłodne miejsce.
4
Po upływie 4 tygodni zlewamy nalewkę, najpierw filtrując przez sitko wyłożone gazą, a potem (rozlewając do butelek) przez filtr do kawy. Butelki szczelnie zamykamy i odstawiamy na kolejne 3 miesiące. No i gotowe. Wasze zdrowie !!! śniadaniowy przysmak musaka z bakłażanami
Przypnij Polub Komentuj
  2791

Marmurek - ciasto z 5 składników

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Estmak949
kasko0
paulaadula1245
draganek
asia32b
Patrycjaa17
julja18
Patrycjaa1993
annge13
ewelinkaaa08
anulka1996
kajmakowa23
agnes477
bAmBino1
nikita050face
dziewietnastka
emilka878
bertaelo
Vaniliiaa
buniasylwunia
pnaprezent
paula0154
WikuskaF
Josip01
tasieq89
Littywolf
Nika89
lola97_97
kevcio
mexx
edyta636
Delfina2
zajete

oraz 3 innych użytkowników

Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry