Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

gotowanie.onet.pl

dniki

    1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    2 cebule
    2 jajka
    1 kajzerka
    50 g masła
    sól i pieprz (do smaku)
    mleko do namoczenia bułki
    bułka tarta do obtaczania
    olej do smażenia

Etapy przygotowania

    1

    Czym byłaby polska kuchnia bez tradycyjnego mielonego?

    Mięso mielone wkładamy do szklanego naczynia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Kajzerkę moczymy w mleku i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Przestudzoną cebulę, zmieloną bułkę, jajka, 50 ml wody i przyprawy dodajemy do mięsa. Dokładnie wszystko mieszamy. Zwilżonymi dłońmi formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. mielone Bitki wieprzowe Kotlety mielone Magdy Gessler Kotlet schabowy z sałatką ziemniaczaną bitki-wieprzowe Pierogi z serem pleśniowym Zupa z pieczonej papryki z serem feta i bazylią Kartoflanka z czosnkiem i natką
Przypnij Polub Komentuj
  3043

Marmurek - ciasto z 5 składników

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Estmak949
kasko0
paulaadula1245
draganek
asia32b
Patrycjaa17
julja18
Patrycjaa1993
annge13
ewelinkaaa08
anulka1996
kajmakowa23
agnes477
bAmBino1
nikita050face
dziewietnastka
emilka878
bertaelo
Vaniliiaa
buniasylwunia
pnaprezent
paula0154
WikuskaF
Josip01
tasieq89
Littywolf
lola97_97
kevcio
mexx
edyta636
Delfina2
zajete
removed-Cornie

oraz 2 innych użytkowników

Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry