Kylie Minoque- kariera


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia, kocham

....
Zapiekanka makaronowa (zdję...
maxi king:
SKŁADNIKI: ok. 4...
mus Kinder Bueno <3
<...
Gorące smoothie czekoladowo...
Ciasto oreo przepis bez pie...
diy
Pstrąg w orzechowym sosie z...
Babka drożdżowa z czekoladą...
*.*
PROSTE, WILGOTNE CIASTO CZE...
Bardzo marchewkowe placuszk...
Ciasto kinder country. Wygl...
nieznajoma5211

nieznajoma5211 od LoOveS

Dodane 1.02 o 21:02
Obserwuj
maxi king:
SKŁADNIKI: ok. 400 g herbatników, 1 puszka gotowego masy krówkowej (lub mleka skondensowanego słodzonego gotowanego przez 2,5 - 3 godziny)
SKŁADNIKI MASY MLECZNEJ: 1,5 kostki miękkiego masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 400 - 500 g mleka w proszku (miałkiego)
SKŁADNIKI POLEWY; 2 czekolady gorzkie, 1/2 szklanki kremówki, 150 g orzechów laskowych (ew. ziemnych)
WYKONANIE Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2). Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 4 szklanek). Utrzeć. Masę na chwilę odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała. Następnie połowę masy mlecznej wyłożyć na herbatniki i przykryć następną warstwą herbatników. Przygotować masę krówkową. Dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładając puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować. Będzie się lepiej rozprowadzać (fot.3). Wyłożyć ją na herbatniki. Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzić resztę masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztopić w rondelku razem z mlekiem. Kiedy się rozpuści, dodać orzeszki i polać nią wierzch ciasta (fot.4). Całość schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny.

maxi king:

SKŁADNIKI: ok. 400 g herbatników, 1 puszka gotowego masy krówkowej (lub mleka skondensowanego słodzonego gotowanego przez 2,5 - 3 godziny)
SKŁADNIKI MASY MLECZNEJ: 1,5 kostki miękkiego masła, 1 szklanka mleka, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 400 - 500 g mleka w proszku (miałkiego)
SKŁADNIKI POLEWY; 2 czekolady gorzkie, 1/2 szklanki kremówki, 150 g orzechów laskowych (ew. ziemnych)
WYKONANIE Orzeszki posiekać i podprażyć na suchej patelni (fot.1). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć pierwszą warstwę herbatników (fot.2). Szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy zagotować i odstawić do ostygnięcia. Masło utrzeć na gładką i puszystą masę, a następnie dodać mleko i mleko w proszku (wedle uznania od 3 do 4 szklanek). Utrzeć. Masę na chwilę odstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała. Następnie połowę masy mlecznej wyłożyć na herbatniki i przykryć następną warstwą herbatników. Przygotować masę krówkową. Dobrze jest ją wcześniej podgrzać wkładając puszkę do garnka z wodą i chwilę pogotować. Będzie się lepiej rozprowadzać (fot.3). Wyłożyć ją na herbatniki. Bezpośrednio na masę krówkową rozprowadzić resztę masy mlecznej, a na nią warstwę herbatników. Czekoladę roztopić w rondelku razem z mlekiem. Kiedy się rozpuści, dodać orzeszki i polać nią wierzch ciasta (fot.4). Całość schłodzić w lodówce przez minimum 3 godziny.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

maciuniusiunia

Bo gotowe karmele są gorsze

 |  2.02 o 12:59  

Shina02

Taka mała uwaga, po co gotować mleko.. Są już od kilku lat dostępne karmele o różnych smakach.

 |  30.01 o 20:57  

encepence

a jakie dać orzeszki ?

 |  30.01 o 8:19  

andzik31

to ciasto nazywa się 3bit A nie maxiking. Odgapiacie od innych A sami nie umiecie wymyślić czegoś nowego.

 |  29.01 o 21:38   Pokaż odpowiedzi

cynamoonowa

zrobilam dzis!

 |  29.01 o 20:59   Pokaż odpowiedzi

Bejb19

mmm.. aż mnie naszła ochota

 |  1 27.01 o 20:16  

Leseratte

Wygląda mega pysznie...

1  |  26.01 o 14:39  

pati_pati

Moje ulubione...

 |  25.01 o 21:30  

MaJe_CzKa222

dobre dla smakoszy słodkiego

 |  24.01 o 16:36  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: