Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek ze źródła

gotowaniecieszy.blox.pl

... Jajka faszerowane pieczarkami
Składniki:

 

* 10 dużych jajek (XL)

* 500-600 g pieczarek

* 2 pęczki szczypiorku

* 1 łyżka oleju

* majonez

* sól i pieprz do smaku

 

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i studzimy. 

Pieczarki ścieramy na drobnych oczkach tarki, dusimy na maśle do czasu aż cała woda odparuje oraz doprawiamy solą i pieprzem (bardzo ważne jest, by pieczarki było dobrze odparowane, aby nie rozrzedziły farszu). 

Jajka delikatnie przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Ścieramy je na drobnych oczkach tarki i łączymy z przestudzonymi pieczarkami oraz bardzo drobno posiekanym szczypiorkiem. Kiedy składniki się połączą, do farszu dodajemy majonez. Majonezu nie powinno być zbyt dużo aby farsz nie był zbyt rzadki, ale też musi go być na tyle, bo farsz nie był suchy. na koniec doprawiamy farsz według własnego smaku. 

Połówki jajek obficie napełniamy farszem i przykrywamy je folią do chwili podania, aby farsz nie obsechł. KURCZAK PO CHIŃSKU JESIENNY TORCIK Z MUSEM ŚLIWKOWYM CIASTO FIONA CIASTO AMBASADOR DOMOWE RAFAELLO POMARAŃCZOWA MARLENKA (BEZ PIECZENIA) SERNIK Z MUSEM Z KIWI
Obserwuj profil
rybcia_88

rybcia_88 od nitkkka

Dodane 23.12 o 17:05 z

gotowaniecieszy.blox.pl

Przypięte po raz pierwszy przez Karolinaabuz
Przypnij Polub Komentuj
  1553

Mięta <3

Karolinaabuz

Karolinaabuz

http://gotowaniecieszy.blox.pl/2012/01/Czuje-do-Ciebie-miete.html :)

20.06 o 15:31    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Przypięli też do swoich tablic Przypnij

Także przypięli do swoich tablic:

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry