Na podstawie "Balladyny" udowodnij, że "nie ma zbrodni bez kary"


sylwia2137

sylwia2137

Dodane 28.03 o 21:28
Obserwuj

Migdałowiec


Składniki:
1 litr mleka
2 duże paczki krakersów
½ szklanki cukru kryształu
½ litra śmietany 30%
15 dag migdałów
3 łyżeczki żelatyny
1 cukier waniliowy
25 dag masła
1 szklanka mąki pszennej
1 opakowanie budyniu śmietankowego
1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
1 jajko
1 puszka masy krówkowej

Wykonanie:
Do 1 i ½ szklanki mleka dodać mąkę pszenna, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajko. Całość dokładnie roztrzepać. Pozostałą część mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka wlać roztrzepaną masę z mąki, jajka i budyniu. Stale mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć masło i dodać masę- całość dokładnie połączyć tak aby powstała jednolita masa. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić i połączyć z żelatyną. Migdały lekko zrumienić na patelni- ja zawsze rumienię je na odrobinie masła.

Przełożenie ciasta:
Spód brytfanki należy wyłożyć papierem.
Krakersy- masa budyniowa zimna- krakersy- masa krówkowa- krakersy- bita śmietana. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.

Zgłoś naruszenie

Dziczek2

kocham to ciastko!!!!

 |  28.03 o 22:01  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: