Zgłoś naruszenieZgłoś naruszenie

Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

jak odnowić buty
czyszczenie deski do krojenia
dywanik
śnieżynka z kleju
...p
jak odnowić buty (klik na zdjęcie)
jak odnowić stare buty (klik na zdjęcie)
jak odnowić zniszczone buty (klik na zdjęcie)
jak odnowić zniszczone buty
jak odnowić stare buty
...
Kartka na wielkanoc :D
z Patyczków do uszu :)
234
123
...
motyle- jak samemu zrobić ozdobę na werandę lub pokoju
jak samemu zrobić OMBRE .
znacie ten sos ? To sos do BIG MAC z MD
uff, jak gorąco, może coś zimnego ;)
jajka vafini
rosół - taki inny
kolorowe motyle do zawieszenia
motyle

Więcej zszywek ze źródła

2.bp.blogspot.com

*_* Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami 

 Kruche ciasto z budyniową pianką i owocami
[blacha o wymiarach 36 cm x 20 cm]

Składniki:

Kruche ciasto:

    2,5 szklanki mąki pszennej
    250 g zimnego masła lub margaryny
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 łyżki cukru pudru
    7 żółtek

Budyniowa pianka:

    7 białek
    1 szklanka cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    100 g (2,5 opak.) budyniu waniliowego lub śmietankowego
    1/2 szklanki oleju

Dodatkowo:

    garść mrożonych malin
    garść mrożonych jagód 
    cukier puder do posypania


Kruche ciasto: Z podanych składników zagniatam kruche ciasto i formuję kulę. Dzielę ciasto na dwie części, jedną większą (60 % na spód) i drugą mniejszą (40% na wierzch), każdą część ciasta owijam w folię spożywczą i wkładam do zamrażarki na 1 godzinę lub na całą noc.
Blachę o wymiarach 36 cm na 20 cm smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Na spód ścieram na dużych oczkach tarki większą część ciasta (60%), lekko przyklepuję. Spód podpiekam w nagrzanym do 180*C piekarniku ok. 15-20 minut do lekkiego zrumienienia, po czym odstawiam do całkowitego ostudzenia.
Budyniowa pianka: Kiedy podpieczony spód jest wystudzony, zaczynam ubijać białka. Białka ubijam ze szczyptą soli, pod koniec ubijania stopniowo dodaję cukier i ubijam na sztywną pianę. Po czym wsypuję przesiany proszek budyniowy i miksuję aż do rozpuszczenia budyniu. Następnie powolutku wlewam olej, nie przerywając miksowania.
Na podpieczony, zimny spód ciasta wykładam ubitą pianę, wyrównuję łyżką. Na pianę wykładam zamrożone maliny (otworkami do góry) i jagody. Na wierzch ścieram pozostałą kulkę zamrożonego ciasta (40%).
Blachę z ciastem wstawiam do nagrzanego do temperatury 180ºC piekarnika i piekę ok. 45 minut. 
Po ostudzeniu oprószam ciasto cukrem pudrem. ... ... uroczy, biały domek Ooo... sylwester choinka z piórek SWIETNE^^^
Przypnij Polub Komentuj
  171

motyle- jak samemu zrobić ozdobę na werandę lub pokoju

doda62

doda62

tu - http://djorsfashion.blogspot.com/2013/05/motyle.html

2.06 o 8:55    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię

Użytkownicy także przypinają:

Zmień tło
do góry