Świat ukazany w „Satyrach” Ignacego Krasickiego


Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

jaja
wielkanoc
Bardzo grzeszne brownie
kurczak po jamajsku

Trochę...
Robiłam, PYCHA ! jak ktoś l...
Sałatka z kurczakiem i słod...
Mus czekoladowo - śmietanko...
wężowa bransoletka
Potrzebne:
Plastikowy kubek...
Piękna *,*
sernik z trzema czekoladami
CHATKA!
"Ciasteczka milionera
...
Kolejny przysmak :)
ciasto bez pieczenia
Choinkowe ozdoby.
Ciasto czekoladowo orzechow...
Składniki na blachę 28 x 40...
Mrożony sernik z nutellą
Sk...
Semifreddo z czekoladą i wa...
Dodatek
Bransoletka
edzia12087

edzia12087 od joleczek84

Dodane 17.01 o 15:54
Obserwuj
Mus czekoladowo - śmietankowy w herbatnikach

Składniki:
500 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
150 g gorzkiej czekolady
ok. 80 g cukru
5 paczek herbatników (ok. 50 herbatników)
3 łyżki mleka
2-3 łyżki likieru amaretto, rumu lub innego, dobrego alkoholu
Serek mascarpone, cukier i śmietankę kremówkę dokładnie ubić na puszystą masę. Dodać alkohol i dokładnie wymieszać.

Spód i boki podłużnej foremki do keksów wyłożyć herbatnikami, docinając je tak, by jak najściślej przylegały. Wyłożyć połowę masy mascarpone i przykryć ją kolejnymi herbatnikami.

Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i dodać do reszty masy mascarpone. Ubić do całkowitego połączenia składników i wyłożyć na herbatniki. Przykryć dokładnie resztą herbatników i wstawić do lodówki na około 4 godziny lub lepiej na całą noc.

Po tym czasie deser jest gotowy, wystarczy odwrócić foremkę i wyłożyć go na talerz.

Smacznego!

Mus czekoladowo - śmietankowy w herbatnikach


Składniki:
500 g serka mascarpone
200 ml śmietanki kremówki
150 g gorzkiej czekolady
ok. 80 g cukru
5 paczek herbatników (ok. 50 herbatników)
3 łyżki mleka
2-3 łyżki likieru amaretto, rumu lub innego, dobrego alkoholu
Serek mascarpone, cukier i śmietankę kremówkę dokładnie ubić na puszystą masę. Dodać alkohol i dokładnie wymieszać.

Spód i boki podłużnej foremki do keksów wyłożyć herbatnikami, docinając je tak, by jak najściślej przylegały. Wyłożyć połowę masy mascarpone i przykryć ją kolejnymi herbatnikami.

Czekoladę rozpuścić wraz z mlekiem w kąpieli wodnej. Lekko przestudzić i dodać do reszty masy mascarpone. Ubić do całkowitego połączenia składników i wyłożyć na herbatniki. Przykryć dokładnie resztą herbatników i wstawić do lodówki na około 4 godziny lub lepiej na całą noc.

Po tym czasie deser jest gotowy, wystarczy odwrócić foremkę i wyłożyć go na talerz.

Smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

paige

pysznie wygląda :D

 |  25.01 o 18:35  

monr

robiłam, Pyyyyyyyyyyyyyyyyyycha

 |  5.02 o 15:08  

bez_nazwy

już zrobione... smaczne ale dla mnie nic szczególnego pewnie nie powtórzę. :)

 |  1.02 o 13:40  

aniulka3misiulek

XXXXXXYYYYYYZZZZZZ

 |  31.01 o 17:31  

julcia21004

<3

 |  30.01 o 16:23  

bez_nazwy

myślicie że jak nie da się jakiegoś alkoholu to też będzie dobre?

3  |  1 29.01 o 3:03   Pokaż odpowiedzi

gosza92

ostatnio zrobiłam wyszło super a przepis prosty!;)

 |  28.01 o 0:54  

Mafafafa

Muszę spróbować :)

 |  27.01 o 13:04  

justyna12354

mniam , musi byc pyszne

1  |  27.01 o 6:03  

Ses

serek mascarpone kosztuje tak około 5 zł za 250g i taka porcja starcza. Bardzo polecam wykonanie tego deseru, dzisiaj robiłam i wyszło przepysznie :)

 |  23.01 o 21:44   Pokaż odpowiedzi
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: