Na rozgrzanej patelni rozpuść masło i usmaż pokrojonego
w kosteczkę kurczaka, przeżuć do miseczki, na tej samej patelni obsmaż cebulę drobno pokrojoną w kosteczkę i dodaj pieczarki delikatnie mieszając obsmaż. Dodaj kurczaka i szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Na małym ogniu smaż jeszcze kilka minut dodając śmietanę i doprawiając . Farsz delikatnie ostudź.
Farsz składniki:
1 pierś kurczaka
400 g szpinaku ja użyłam mrożonego
200 g pieczarek
2 łyżki masła
1 cebula
2 ząbki czosnku
180 g śmietany 18% (mała śmietana)
sól i pieprz do smaku
250 g żółtego sera gouda do posypania naleśników
Naleśniki nasmaruj farszem, zwiń układaj w naczyniu przeznaczonym do pieczenia i posyp serem.
Polubili:
aniamodz
Kiranes
anulka1996
goosiex
laurakonopnicka
miissiia
ewka1452
karola12340
carrielbn
anetta934
oraz 5 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają:
huehueee
Naleśniki zapiekaj w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 10 - 15 minut.