Co decyduje o wartości literackiego dzieła?


Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...
Sernik latte macchiato bez ...
adusia3009

adusia3009

Dodane 8.02 o 1:08
Obserwuj
Naleśniki szpinakowe z łososiem i kremowym twarożkiem (roladki lub rollsy) Składniki na naleśniki (6szt): 250g mąki pszennej tortowej 85g liści świeżego szpinaku baby 2 jajka 1/2 szkl wody 1/2 szkl mleka duża szczypta soli odrobina oleju do smażenia drobno posiekany koperek dodatkowo: 200g łososia wędzonego (użyłam szkockiego firmy Suempol) 280g serka śmietankowego kremowego roszponka lub mix sałat Szpinak zmiksować blenderem, dodać mąkę i miksować do momentu uzyskania gładkiego zielonego proszku. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować raz jeszcze. W razie konieczności gdyby ciasto było za gęste dolać odrobinę mleka. Naleśniki smażyć na natłuszczonej patelni z dwóch stron. Powinno nam wyjść ok 6 sztuk). Wystudzić. Usmażone naleśniki smarować serkiem, układać na nim kawałki łososia i całość posypać koperkiem i roszponką. Zawinąć najpierw delikatnie z jednej strony, podwinąć boki i rolować. Pokroić w plastry i ewentualnie spiąć wykałaczką lub przekroić ukośnie na dwie części tworząc rollsy. Smacznego :)

Naleśniki szpinakowe z łososiem i kremowym twarożkiem

(roladki lub rollsy) Składniki na naleśniki (6szt): 250g mąki pszennej tortowej 85g liści świeżego szpinaku baby 2 jajka 1/2 szkl wody 1/2 szkl mleka duża szczypta soli odrobina oleju do smażenia drobno posiekany koperek dodatkowo: 200g łososia wędzonego (użyłam szkockiego firmy Suempol) 280g serka śmietankowego kremowego roszponka lub mix sałat Szpinak zmiksować blenderem, dodać mąkę i miksować do momentu uzyskania gładkiego zielonego proszku. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować raz jeszcze. W razie konieczności gdyby ciasto było za gęste dolać odrobinę mleka. Naleśniki smażyć na natłuszczonej patelni z dwóch stron. Powinno nam wyjść ok 6 sztuk). Wystudzić. Usmażone naleśniki smarować serkiem, układać na nim kawałki łososia i całość posypać koperkiem i roszponką. Zawinąć najpierw delikatnie z jednej strony, podwinąć boki i rolować. Pokroić w plastry i ewentualnie spiąć wykałaczką lub przekroić ukośnie na dwie części tworząc rollsy. Smacznego :)

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: