Naleśniki szpinakowe z łososiem i kremowym twarożkiem
(roladki lub rollsy) Składniki na naleśniki (6szt): 250g mąki pszennej tortowej 85g liści świeżego szpinaku baby 2 jajka 1/2 szkl wody 1/2 szkl mleka duża szczypta soli odrobina oleju do smażenia drobno posiekany koperek dodatkowo: 200g łososia wędzonego (użyłam szkockiego firmy Suempol) 280g serka śmietankowego kremowego roszponka lub mix sałat Szpinak zmiksować blenderem, dodać mąkę i miksować do momentu uzyskania gładkiego zielonego proszku. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować raz jeszcze. W razie konieczności gdyby ciasto było za gęste dolać odrobinę mleka. Naleśniki smażyć na natłuszczonej patelni z dwóch stron. Powinno nam wyjść ok 6 sztuk). Wystudzić. Usmażone naleśniki smarować serkiem, układać na nim kawałki łososia i całość posypać koperkiem i roszponką. Zawinąć najpierw delikatnie z jednej strony, podwinąć boki i rolować. Pokroić w plastry i ewentualnie spiąć wykałaczką lub przekroić ukośnie na dwie części tworząc rollsy. Smacznego :)
Polubili:
lubieciastka246
anonimowygalijczyk
Inka219
iguana13
Diffy
Agysiak
angelika0609
drdiet
zylwia3
blueberrysmile95
oraz 40 innych użytkowników
Użytkownicy także przypinają: