Interpretacje utworów Czesława Miłosza.


agakostek

agakostek od malinka1989

Dodane 7.05 o 21:22
Obserwuj
Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą i truskawkową pianką  Biszkopt:      7 jajek,      5 łyżek cukru,      5 łyżek mąki pszennej,       1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej,      łyżka octu,      łyżeczka proszku do pieczenia.    Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać po 1 żółtku. Dodać przesiane obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ocet. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wymiarach 27x35cm. Piec ok. 35 min w temp. 170-180 st. Ostudzić i przekroić na 2 jednakowe blaty.  Dodatkowo:      3/4 l mleka,      3 łyżki mąki pszennej,      3 łyżki mąki ziemniaczanej,      2 żółtka,      3 łyżki cukru waniliowego,      150g masła,      duża puszka brzoskwiń,      2 galaretki brzoskwiniowe,      400g kremu czekoladowego, np. Nutelli,      1 andrut,      opakowanie okrągłych biszkoptów.  W trosze mleka rozrobić żółtka i mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami. Rozrobione mąki wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń, po czym ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę. Do pozostałego soku brzoskwiniowego dolać 1 i 1/2 szklanki wody i zagotować. Wsypać galaretki, gdy zaczną tężeć dodać owoce. Nutellę podgrzać na parze, dodać pokruszonego andruta, wymieszać.  Wierzch:     350ml śmietanki 30%,      galaretka np. truskawkowa,      starta czekolada.  Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 bl...

Nutelka - ciasto z brzoskwiniami, kremem, czekoladą

i truskawkową pianką Biszkopt: 7 jajek, 5 łyżek cukru, 5 łyżek mąki pszennej, 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżka octu, łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić z cukrem na sztywno, następnie dodawać po 1 żółtku. Dodać przesiane obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać ocet. Delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na przygotowaną blaszkę o wymiarach 27x35cm. Piec ok. 35 min w temp. 170-180 st. Ostudzić i przekroić na 2 jednakowe blaty. Dodatkowo: 3/4 l mleka, 3 łyżki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, 3 łyżki cukru waniliowego, 150g masła, duża puszka brzoskwiń, 2 galaretki brzoskwiniowe, 400g kremu czekoladowego, np. Nutelli, 1 andrut, opakowanie okrągłych biszkoptów. W trosze mleka rozrobić żółtka i mąki. Resztę mleka zagotować z cukrami. Rozrobione mąki wlać na gotujące się mleko, ugotować budyń, po czym ostudzić. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę. Do pozostałego soku brzoskwiniowego dolać 1 i 1/2 szklanki wody i zagotować. Wsypać galaretki, gdy zaczną tężeć dodać owoce. Nutellę podgrzać na parze, dodać pokruszonego andruta, wymieszać. Wierzch: 350ml śmietanki 30%, galaretka np. truskawkowa, starta czekolada. Na 1 blat ciasta wyłożyć połowę kremu budyniowego, wyłożyć galaretkę z brzoskwiniami i przykryć 2 bl...

Zgłoś naruszenie

kamelia18

piękny <3 musi byc pyszny

 |  27.04 o 10:02  

anuu1272

przepis ucięło, proszę ciąg dalszy :)

 |  26.04 o 14:35   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: