PIECZONY CAMEMBERT Z SAŁATKĄ Z RUKOLI Składniki:
2 sery camembert (każdy po 120 g) 150 g szynki schwardzwaldzkiej Sałatka opakowanie rukoli 8 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek Sos 1 łyżka octu winnego 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka płynnego miodu 1 ząbek czosnku sól, pieprz Dodatkowo 4 kromki chleba tostowego 2 ząbki czosnku Wykonanie: Sery camembert dokładnie owinąć plastrami szynki (tak żeby plastry szynki zachodziły na siebie). Zawinięty w szynkę ułożyć na blasze wyściełanej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut (tak żeby szynka się zarumieniła). Trzy minuty przed końcem pieczenia do piekarnika włożyć kromki chleba tostowego żeby się podpiekły. 2 ząbki czosnku obrać, przekroić na pół i natrzeć nimi upieczone kromki chleba tostowego. Rukolę i pomidorki umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół. Oliwki pokroić w plasterki. W misce delikatnie wymieszać rukolę, pomidorki i oliwki. Do małego słoiczka wlać ocet, oliwę, miód, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, odrobinę soli i pieprzu. Słoiczek zakręcić i energicznie nim wstrząsnąć parę razy. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę. Pieczony camembert podawać z grzankami z chleba tostowego i sałatką z rukoli.
Użytkownicy także przypinają:
Renijaa
Bez tej rukoli będzie dobre;d